Οι καλύτερες μπυραρίες της Αθήνας για σένα και τη παρέα σου!

Ψάχνεις ένα καλό μαγαζί για να πιεις τη μπύρα σου μαζί με τους φίλους σου; Ευτυχώς για σένα, εμείς είμαστε εδώ και σου προτείνουμε (άλλες) 10 από τις καλύτερες μπυραρίες της Αθήνας. 

Οι καλυτερες μπυραριες της Αθηνας! (vol.1)

 

The Red Lion Pub

419459_262210270528469_2101839717_n

Η πρώτη original μπυραρία στην Ελλάδα που λειτουργεί από το 1971 μέχρι και σήμερα πίσω από το Hilton. Έχει αποτελέσει στέκι γενεών και πολλών διασήμων ανά τα χρόνια. Ξεχωρίζει για την αυθεντική ατμόσφαιρα αγγλοσαξωνικής pub (δείτε τα Darts στην εικόνα) και τις επιλογές κλασσικής ροκ μουσικής.

Νηρηίδων 16, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210-7228149

Barley Cargo

μπυραρίες

Ένα από τα δημοφιλέστερα μαγαζιά για μπύρα στην Αθήνα, το Barley Cargo συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Όμορφη διακόσμηση με ξύλινα τραπέζια και βαρέλια καθίσματα, χαμηλός φωτισμός και κυρίως πολύ οικονομικό μενού, ο,τι καλύτερο για παρέα φοιτητών. Πέρα από τις ξένες μπύρες αξίζει να δοκιμάσετε την ελληνική Septem που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις άλλες. Συχνά γίνονται και live events, μην τα χάσετε.

Κολοκοτρώνη & Καρύτση, Αθήνα
Τηλ. 2103230445
Wee Dram

μπυραρίες

Η μοναδική σκωτσέζικη παμπ της Αθήνας, δύο στενά πάνω από την Πανόρμου, ανήκει στον Ross, έναν Σκωτσέζο που λατρεύει την Αθήνα και έφερε μαζί του από τη Σκωτία τη ζεστασιά και τη φιλοξενία των παμπ του Εδιμβούργου. Μεγάλη ποικιλία σε σκωτσέζικες μπύρες και ουίσκι, πολλές προσφορές ειδικά για φοιτητές, αλλά και διάφορα σκωτσέζικα και κέλτικα events, καθώς και τα περίφημα pub trivia του μαγαζιού.  Enter as strangers, leave as friends γράφει η επιγραφή στην είσοδο, και το επιτυγχάνει σίγουρα. Λατρεμένο μέρος που σίγουρα πρέπει να το επισκεφτείς.

Κονοπισοπούλου 23, Αθήνα (Πανόρμου)
Τηλ. 2106916509

Οινομπύραμα

μπυραρίες

Αν και όπως λέει ο τίτλος του μαγαζιού, δεν πρόκειται για “αυθεντική” μπυραρία, το Οινομπύραμα είναι ένα μαγαζί που πρέπει σίγουρα να τιμήσεις με τη παρέα σου. Πολύ φτηνές τιμές για γνωστές μπύρες αλλά και άλλες πιο ψαγμένες, ενώ σίγουρα καλό θα ήταν να πάρεις κάτι να φας γιατί έχει πολύ καλό μενού. Αν πάλι δεν θες μπύρα μπορείς πάντα να πάρεις κρασί ή ρακή σε πολύ καλή τιμή.

Λουκά Ράλλη 141, Πειραιάς
Τηλ. 2104100086

Μπυρα: Τα βασικα χαρακτηριστικα και οι καλυτερες καθε ειδους!

Beerock

beerock

Μια μπυραρία διαμάντι στα νότια προάστια, το Beerock είναι ένα μαγαζί διαφορετικό τα υπόλοιπα στη Γλυφάδα. Μια εναλλακτική μπυραρία που πέρα από την μεγάλη ποικιλία σε ελληνικές και ξένες μπύρες, έχει cocktails και ποτά. Σήμα κατατεθέν του beerock τα υπέροχα beertails (cocktails με μπύρα) αλλά και το πολύ καλό φαγητό, το Beerock είναι ένα μαγαζί που πρέπει σίγουρα να πας με τη παρέα σου.

Πλατεία Νυμφών 1 & Κύπρου. Γλυφάδα
Τηλ.  2108983301
Mind the Pub

μπυραρίες

Το Mind the Pub, μια από τις καλύτερες μπυραρίες στην Ηλιούπολη θα σε ταξιδέψει κατευθείαν στη Μεγάλη Βρετανία! Με έντονο το βρετανικό στοιχείο, το οποίο φαίνεται ήδη από την μεγάλη κόκκινη επιγραφή, το Mind the Pub προσφέρει πολλές ετικέτες μπύρας για να επιλέξεις, ενώ προμοτάρει ιδιαίτερα τις ελληνικές που αξίζει σίγουρα να τις δοκιμάσεις. Το φαγητό είναι επίσης πολύ καλό, ενώ μάλιστα το μαγαζί είναι ανοιχτό απο το πρωί για brunch και καφέ.
Ανδρέα Παπανδρέου 13, Ηλιούπολη
Τηλ. 2109703811

Ερωτηματικό

erotimatiko

Μια σταθερή αξία στη περιοχή της Αργυρούπολης, το Ερωτηματικό είναι ένα μαγαζί που έχει λατρευτεί από πολλούς εδώ και πολλά χρόνια. Μεγάλη ποικιλία σε μπύρες  πολύ καλές βαρελίσιες και γερμανικά κυρίως φαγητά, πάντα σε συνδυασμό με τη καλή μουσική και την ζεστή φιλοξενία, το Ερωτηματικό είναι το ιδανικό μέρος για να περάσεις καλά με τη παρέα σου.

Μαρίνου Γερουλάνου 72, Αργυρούπολη
Τηλ.  2109932848

Munchen

μπυραρίες

Μια αυθεντική βαυαρική μπυραρία και ένας απόλυτος προορισμός για το Oktoberfest δεν είναι άλλος από το Munchen! Ο ιδιοκτήτης Erich γνωρίζει τα πάντα από τη βαυαρική κουζίνα που είναι απαραίτητη για συνοδευτικό μαζί με τη μπύρα σας. Δυνατά χαρτιά του, δεν είναι άλλα από τις γερμανικές μπύρες που αξίζει και να δοκιμάσετε.

Διονύσου 47, Μαρούσι
Τηλ. 6947681638

Pentagram

μπυραρίες

Αν μένεις στο Νέο Ηράκλειο, σίγουρα θα έχεις ακούσει για το Pentagram. Μια μπυραρία με περισσότερες από 70 ετικέτες μπύρας από Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και πολύ αξιόλογο φαγητό που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε, ειδικά τα burger. Το Pentagram διοργανώνει και live συναυλίες κατά καιρούς που αξίζει να πας.

Πράσινου Λόφου 5, Ηράκλειο
Τηλ. 2155405339

Shakesbeer

shakesbeer

To beer or not to beer” είναι το ερώτημα που θέτει το Shakesbeer στην Ηλιούπολη με την απάντηση να είναι αυτονόητη. Μια μπυραρία με βιομηχανικό στυλ διακόσμησης αλλά παράλληλα με ζεστό και νεανικό περιβάλλον. Κρύες μπύρες της δικής σας επιλογής σε συνδυασμό με το πολύ ωραίο φαγητό του μαγαζιού, το Shakesbeer είναι μια μοντέρνα μπυραρία που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείς.

Ηρ. Πολυτεχνείου 17, Ηλιούπολη
Τηλ.  2113115555

The Lazy Bulldog Pub

μπυραρίες

Το The Lazy Bulldog Pub εδώ και έναν χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερο τις εντυπώσεις μας καθώς πρόκειται για μια αγγλικού τύπου pub που πρέπει να πας με τη παρέα σου σύντομα. Αν και self-service, το προσωπικό είναι εξυπηρετικότατο ενώ η smoke-free πολιτική του δημιουργεί ένα πιο άνετο, χαλαρό και πάνω από όλα καθαρό κλίμα.  Μεγάλη ποικιλία από draft μπύρες, τις οποίες μπορείς να δοκιμάσεις πριν επιλέξεις, μεγάλες μερίδες φαγητού αλλά και πολύ καλές τιμές, το The Lazy Bulldog Pub είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες βρετανικές Pub στην Αθήνα.

Ορφέως 2 & Περσεφόνης 13, Αθήνα
Τηλ. 6975026836

Σχόλια