10 τρόποι να γεμίσετε τη βαλίτσα σας …
όσο περισσότερο γίνεται!

Η ετοιμασία της βαλίτσας διακοπών είναι ένα πραγματικό μαρτύριο για τους περισσότερους ανθρώπους. Επειδή και εμείς περνάμε το ίδιο μαρτύριο κάθε φορά που ετοιμάζουμε την βαλίτσα διακοπών, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να χωρέσετε όλα τα πράγματα που χρειάζεστε για τις διακοπές σας, ακόμη και σε βαλίτσες μικρού μεγέθους.

1. Βάζουμε τα πράγματα σε τυλιγμένα ρολά αντί για στοίβες

βαλίτσα

Για να τσαλακώνονται λιγότερο τα ρούχα σας και για να πιάνουν λιγότερο χώρο, η καλύτερη λύση είναι να τα τυλίξετε σε σφιχτά ρολά και όχι να τα βάλετε διπλωμένα το ένα πάνω στο άλλο. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να χωρέσετε στην βαλίτσα σας τα πάντα!

2. Χρησιμοποιούμε σακούλες κενού αέρος

βαλίτσα

Οι σακούλες κενού αέρος μπορούν να σας βοηθήσουν σημαντικά να μεταφέρετε ρούχα και πράγματα που πιάνουν πολύ χώρο, όπως είναι τα μπουφάν, τα παιδικά ρούχα, τα λούτρινα παιχνίδια και τα λευκά είδη. Στην επιστροφή μπορείτε σε αυτές τις σακούλες να βάλετε τα βρώμικα ρούχα.

3. Ακολουθούμε την αρχή της «πυραμίδας»

βαλίτσα

Κατά μήκος των τοιχωμάτων της βαλίτσας τοποθετήστε τα παπούτσια, στην συνέχεια κατά μήκος του πάτου τοποθετήστε μακριά ρούχα, όπως τα παντελόνια ή τα φορέματα, έτσι ώστε με τις άκρες των ρούχων να σκεπάσετε τα ρούχα που θα βάλετε από πάνω. Τελειώστε την «πυραμίδα» βάζοντας από πάνω καλλυντικά, έγγραφα και εύθραυστα μικρά αντικείμενα.

4. Λέμε «όχι» στις ομπρέλες

08eaeb1e6c459cf6a31fe808217b8e62

Είναι καλό να αποφύγετε να πάρετε στις διακοπές σας την αγαπημένη σας ομπρέλα και να προτιμήσετε να πάρετε μαζί σας ένα αδιάβροχο.

5. Παίρνουμε μαζί μας τις mini εκδόσεις καλλυντικών

βαλίτσα

Όσο και να θέλετε να πάρετε από το σπίτι σας τα αγαπημένα σας προϊόντα ομορφιάς, θα πρέπει να κάνετε μερικές θυσίες και να πάρετε μόνο αυτά που σίγουρα θα χρειαστείτε τις μέρες των διακοπών. Προτιμήστε τις mini εκδόσεις των αγαπημένων σας καλλυντικών.

6. Αποθηκεύουμε σωστά τα μικρά αντικείμενα

βαλίτσα

Μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε διάφορα μικρά αντικείμενα και ρούχα μέσα στο εσωτερικό των παπουτσιών, σε φακέλους, στο νεσεσέρ καλλυντικών ή στις τσέπες της βαλίτσας. Τα κοσμήματα μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε θήκες χαπιών.

7. Θήκες για τα αγαπημένα σας ρούχα

βαλίτσα

Η αποθήκευση σε ρολά δεν συνιστάται για τα καλά σας ρούχα, όπως πουκάμισα, σακάκια και τουαλέτες. Για αυτό και είναι καλό να τα βάλετε μέσα σε ειδικές θήκες, οι οποίες μεταφέρονται εύκολα.

8. Περιορίζουμε το φαρμακείο των διακοπών

63ee1fbf444450b8d0f7f4d40541fde6

Δεν χρειάζεται να πάρετε μαζί σας όλο το φαρμακείο του σπιτιού. Αρκεί να πάρετε μαζί σας μια συσκευασία blister από όλα τα απαραίτητα φάρμακα. Για να μην πιάνουν χώρο στην βαλίτσα σας, μπορείτε να τα βάλετε σε μια σακούλα και να τα βάλετε στο εσωτερικό των παπουτσιών.

9. Δεν αφήνουμε κενά

7f0cb8d89c2305b384a6884e712c4a80

Ακόμα και αν θέλετε να αφήσετε χώρο για τα σουβενίρ, δεν χρειάζεται να αφήνετε κενά ανάμεσα στα ρούχα, διαφορετικά θα γίνουν ένα κουβάρι και θα τσαλακωθούν. Μπορείτε να γεμίσετε τα κενά με μερικά επιπλέον μικρά πράγματα ή με μερικά τσαλακωμένα χαρτιά.

10. Αφήστε μερικά πράγματα σπίτι

βαλίτσα

Η θήκη του λάπτοπ, η τσάντα της φωτογραφικής μηχανής και το σεσουάρ είναι μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να αφήσετε σπίτι. Το λάπτοπ και την φωτογραφική μηχανή μπορείτε να τα τυλίξετε με κάποιο παρεό ή φούτερ, σεσουάρ συνήθως θα βρείτε στο ξενοδοχείο, ενώ τους ταξιδιωτικούς οδηγούς αποθηκεύστε τους σε ηλεκτρονική μορφή. Δεν χρειάζεται να κουβαλάτε μαζί σας σαγιονάρες για την παραλία, μάσκες κατάδυσης και αντηλιακό, μιας και μπορείτε να τα αγοράσετε επιτόπου.

Επιπλέον συμβουλές:

b5723a9d217af72721c64bb98cf94ebc

  • Αν τυλίξετε τους φορτιστές, τα ακουστικά και άλλα καλώδια γύρω από μια παλιά πλαστική κάρτα, τότε δεν θα μπερδευτούν.
  • Αν βάλετε κάποιο εύθραυστο αντικείμενο μέσα σε μια κάλτσα και στη συνέχεια μέσα σε ένα παπούτσι, δεν θα υπάρχει κίνδυνος να σπάσει.
  • Αν βάλετε τα παπούτσια σας σε σκουφάκια μπάνιου, τότε δεν τα παπούτσια θα λερώνουν άλλα πράγματα.
  • Αν διπλώσετε μερικές κάλτσες μέσα στα αγαπημένα σας σουτιέν, τότε δεν θα παραμορφωθούν κατά την μεταφορά.
  • Αν αφαιρέσετε το καπάκι από το σαμπουάν ή το αφρόλουτρο και εφαρμόσετε μία πλαστική μεμβράνη στα μπουκάλια των υγρών πριν τα ξανά κλείσετε με το καπάκι, δεν θα έχετε να ανησυχείτε για διαρροές σαμπουάν.
  • Αν περάσετε τα μενταγιόν σας μέσα από καλαμάκια και τα κλείσετε, τότε δεν θα μπερδευτούν.

Πηγή

Σχόλια