Πόσο καλά ξέρετε το αγαπημένο σας Pokemon Go;

To νέο παγκόσμιο φαινόμενο Pokemon Go έχει κυριαρχήσει στις ειδήσεις, αλλά σίγουρα ακόμα και για τους πιο αφοσιωμένους, υπάρχουν πράγματα που δε γνωρίζουν όλοι! Και επειδή τώρα νιώσαμε την περιέργειά σας, εδώ θα βρείτε 10 πράγματα που δε γνωρίζατε για το αγαπημένο σας παιχνίδι.

#1. Ξεκίνησε ως φάρσα

pokemon go

Πρωταπριλιά του 2014. Η Nintendo και η Google Maps προώθησαν το “Pokemon Challenge”. Για 24 ώρες, η Google τοποθέτησε 150 πόκεμον στον παγκόσμιο χάρτη. Μπορείτε να βρείτε μερικές ομοιότητες.

#2. Μπορούμε να ευχαριστήσουμε το Ingress για τα τοπικά Pokestops

pokemon go

Το Ingress είναι ένα μεγάλο παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας με πολλούς παίκτες, που αναπτύχθηκε από τη Niantic Labs. Οι ομάδες πρέπει να χρησιμοποιήσουν portals, που είναι ορόσημα, μνημεία και άλλα μέρη πολιτισμού για να συλλάβουν σημεία (σαν τα πόκεμον) πάνω στο χάρτη.  Αυτά τα portals έχουν μετατραπεί σε γυμναστήρια και Pokestops – και κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να τα εκμεταλλευτούν για να χακάρουν το παιχνίδι.

#3. Θα σε πάει σε μερικά περίεργα, αστεία, τρομακτικά και καταθλιπτικά μέρη

pokemon-go-arizona-church

Το Pokemon Go έχει ενθαρρύνει πολλούς ανθρώπους να εξερευνήσουν και να μάθουν περισσότερα για την πόλη τους. Το παιχνίδι έχει οδηγήσει τους παίκτες σε εντυπωσιακά, αλλά και παράξενα μέρη, όπως σε strip clubs, νεκροταφεία και ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!

#4. Υπάρχουν λόγοι ανησυχίας για την ιδιωτικότητα

pokemon go

Αν κατέβασες το παιχνίδι στο iPhone σου μέσω του λογαριασμού σου στην Google, η Niantic απέκτησε απόλυτη πρόσβαση στα στοιχεία σου (email, τοποθεσία, camera, photos). Από τις 12 Ιουλίου το παιχνίδι έκανε update και δίνει πρόσβαση μόνο σε συγκεκριμένα στοιχεία του Google profile.

#5. Η Niantic και η Nintendo συνεργάστηκαν για να φτιάξουν το παιχνίδι

pookemon go

Πόσες εταιρείες τεχνολογίας χρειάζεται για να φτιάξεις το πιο δημοφιλές παιχνίδι κινητού στην πρόσφατη ιστορία; Μάλλον πολύ λίγες. Η Niantic ήταν η εταιρεία που το ανέπτυξε, αλλά μαζί με τη Nintendo έγινε η ομαδική επένδυση.

#6. Έπρεπε όλοι να αγοράσουμε μετοχές της Nintendo στις αρχές του Ιουλίου.

pokemon-go-1

Η μετοχή της Nintendo αυξήθηκε κατά 25% στις αρχές του Ιουλίου. Αναλυτές λένε ότι δεν έχει νόημα να επενδύσουμε τώρα.  Ωστόσο, η Nintendo ίδρυσε τη δική της εταιρεία παιχνιδιών στα κινητά τηλέφωνα και λέγεται ότι θα προωθήσει μερικά νέα παιχνίδια μέσα στο 2016.

#7. Συνεργασία με τα McDonalds; Yum!

pokemon go

Πώς θα σας φαινόταν ένα Pokestop στα McDonald’s; Αν αυτό αληθεύει, τότε μάλλον σημαίνει ότι θα παλεύεις στις μάχες στα Pokemon gym πάνω από ένα κουβά πατάτες τηγανιτές!

#8. Τα στατιστικά είναι εντυπωσιακά!

sensor-tower

Μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν την αποστολή του gotta catch ‘em all και τώρα είναι ίσως το μεγαλύτερο παιχνίδι στο κινητό τηλέφωνο στην παγκόσμια ιστορία. Πολύ γρήγορα ξεπέρασε τους αριθμούς downloads του Tinder και η απασχόληση σε αυτό ξεπερνά τα όρια κερδίζοντας το Snapchat, Instagram ακόμα και το Twitter στον αριθμό των καθημερινών χρηστών.

#9. Μπορείς να νοικιάσεις ένα Uber για να πιάσεις πόκεμον

pokemon go

Χάρη στη νέα μόδα, πολλές επιχειρήσεις προσπαθούν να αξιοποιήσουν την επιτυχία του παιχνιδιού. Τώρα είναι δυνατό για τους αφοσιωμένους παίκτες να νοικιάσουν ένα ταξί για να τους μεταφέρει από Pokestop σε Pokestop!

#10. Μπορούσες να πιάσεις Pikachu ως πρώτο Πόκεμον!

pokemon-go-list1-1200x682

Όταν ξεκινάς το παιχνίδι, σου δίνονται ο Bulbasaur, ο Charmander και ο Squirtle, σαν πρώτο πόκεμον. Οι περισσότεροι θεώρησαν ότι ήταν μια καλή προσφορά, αλλά, εάν αποφασίζατε να φύγετε από το παιχνίδι, το παιχνίδι θα σας πρόσφερε ένα Pikachu!

Πηγή

Σχόλια