Ο σίγουρος 20λογος του φοιτητή: σκληρές αλήθειες edition

Μερικοί από εσάς τελείωσαν με την κόλαση  τις πανελλήνιες και βρίσκονται έξω από το κατώφλι του πανεπιστημίου. Αν οι γονείς έχουν λεφτά να σου νοικιάσουν σπίτι όλα καλά. Κάποιοι τυχεροί όμως θα φάνε στη μάπα αυτό που είναι η ζωή μακριά από το πατρικό.

Πολλοί θα διαβάσουν ένα σωρό χαζά άρθρα με το τι πρέπει να κάνεις σε αυτήν την νέα φάση της ζωής σου. Εύκολες συνταγές για να μαγειρεύεις, πως να προγραμματίζεις την καθαριότητα του σπιτιού και να κάνεις καλή διαχείριση των χρημάτων κλπ κλπ κλπ fuck that. Η φάση για εμένα βρωμάει πτυχίο, και τώρα στα τελειώματα μαζεύω συμπυκνωμένη την γνώση των φοιτητικών μου χρόνων και στην δίνω σε έναν κατάλογο γεμάτο σκληρές αλήθειες που δεν θα σου πει κανένας.

Για αυτό βάλε κάτω το LoLάκι και άκου με,

  1. Χυμένα υγρά όπως καφές και αναψυκτικά, αν είναι στο πάτωμα δεν υπάρχει καμία (καμία όμως) βιασύνη να τα καθαρίσεις, αν είναι στον τοίχο βιάσου να το σκουπίσεις, αν είναι στην μοκέτα την γάμησες.
  2. Κάποιοι αριθμοί. Τα μακαρόνια στις 4 μέρες δεν μυρίζουν ακόμα και βγαίνουν εύκολα αν τα άφησες μέσα στην κατσαρόλα. Αν τα έκανες με σάλτσα χρησιμοποίησε ζεστό νερό. Στις 7 μέρες δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Άστα ακόμα λίγο και οι μύκητες που τώρα απλώς τα καλύπτουν θα τελειώσουν τη δουλειά.
  3. 2 τοστ ανά 4 ώρες δεδομένου ότι ξύπνησες νωρίς το πρωί στη 13.00 σε κρατάνε όλη μέρα. Για περισσότερη ασφάλεια απασχολήσου με κάτι για να ξεχαστείς όπως με τον υπολογιστή σου.
  4. Τρίχες και τριχόμπαλες, μαλλιά και χνούδια, η απάντηση είναι διττή, βέλτιστη καθαριότητα σημαίνει σκούπα ανά 3 μέρες, βέλτιστη απόλαυση είναι 1 φορά ανά 2 εβδομάδες, ώστε όταν βάζεις σκούπα να αισθάνεσαι μεγαλύτερη χαρά τώρα που ξαναβλέπεις το πάτωμα.
  5. αράχνη στον τοίχο–>πράσινος συναγερμός, άσε την μπας και φάει τίποτα όσο ζει μαζί σου
    μυρμήγκια στην ψωμιέρα–>κίτρινος συναγερμός, απλά πρόσεξε μην φας το ψωμί
    τεράστιες μύγες μέσα στο παρατημένο φαγητό–>πορτοκαλί συναγερμός, ίσως καθάρισε; Ίσως;
    ποντίκι και λοιπά θηλαστικά σε οποιοδήποτε ορατό σημείο–>κόκκινος συναγερμός,
    ποντίκι και λοιπά θηλαστικά σε μη ορατό σημείο–>βγες από το σπίτι, κλείδωσε και ευχήσου να του τελειώσει το φαγητό.
  6. Χρώμα πλακακιών, αν νομίζεις πως είναι ακόμα άσπρο τότε έχεις καιρό πριν σφουγγαρίσεις, αν εξαιτίας των πατημασιών και του χώματος δεν είσαι σίγουρος για το που σταματάει το πλακάκι και που ξεκινάει η τέχνη ίσως να το βάλεις στα σκαριά.
  7. Βούρτσα μπάνιου με την οποία καθαρίζεις τον μπιτέ, απλά μην την ακουμπήσεις ποτέ, μάνα δεν έχεις; Όλα εσύ θα τα κάνεις;
  8. Χαρτιά από σουβλάκια, μπουκάλια από coca cola, χρησιμοποιημένες χαρτοπετσέτες και ξεραμένη σως αμφιβόλου προέλευσης και ημερομηνίας στο πιάτο σου. Αν αυτά είναι τα μόνα προβλήματά σου τότε όχι μόνο είσαι στο λάθος άρθρο, αλλά σε οικτίρω για το OCD που έχεις και δεν το ξέρεις.
  9. Έχεις δει ποτέ σου πράσινη φέτα; Θα δεις.
  10. Ποτέ μην κοιτάξεις κάτω από το κρεβάτι. Σοβαρά τώρα, μην το κάνεις. Το κρεβάτι για να το καθαρίσεις σωστά πρέπει να το τραβήξεις προς τα έξω και να βάλεις σκούπα απ….zzzzzzz. χεστήκαμε….αλλά κάποια μέρα θα κοιτάξεις από κάτω και θα δεις τόσο μαλλί που θα νομίζεις πως βλέπεις το κεφάλι της Samara. Απλά μην το κάνεις.
  11. Όλοι είμαστε γενναίοι, αλλά κάποια μέρα θα χρειαστεί να σκοτώσεις ένα μαμούνι που είναι προϊόν τερατογένεσης. Να επιτρέψεις στον εαυτό σου να κλάψει.
  12. Θυμάσαι που έβλεπες τον πατέρα σου να αδειάζει τα υπολείμματα από τις φακές στο καζανάκι και εκείνο τις κατέβαζε; Ε…εγώ το έμαθα πρώτο έτος, αλλά το καζανάκι κατεβάζει μόνο όσπρια και υγρά, όχι πχ μπιφτέκια κοτόπολου (ένα τελείως τυχαίο παράδειγμα).
  13. Μοιραία κάποια στιγμή θα γίνεις ζάντα. Μην προσπαθείς να το αποφύγεις, έχε όμως κάποιον που εμπιστεύεσαι μαζί σου. Και να θυμάσαι, ποτέ χύμα κρασί.
  14. Αν είσαι αγόρι και θες να σκοράρεις ποτέ μην έχεις εύκαιρα προφυλακτικά από πριν. Μακράν το μεγαλύτερο λάθος. Τα προφυλακτικά που έχεις από πριν “για όποτε χρειαστούν” φέρνουν κακό mojo και γκαντεμιά. Ποτέ κανείς δεν γάμησε με αυτά. Χαλάει το chakra πως να στο πω. Όταν έρθει η στιγμή μπορείς να βρεις οπουδήποτε θες οποιαδήποτε ώρα θες. Μέχρι τότε, πέτα τα ρημάδια.
  15.  Αν είναι να αγοράζεις συνέχεια απ’έξω φαγητό, κάν’το σωστά. Τράβα στο μαγαζί και πες τους “θα παίρνω από εσένα φαγητό κάθε μέρα για τον επόμενο χρόνο, κάνε μου έκπτωση λοιπόν”.
  16. Στο καρναβάλι της Πάτρας γαμάνε μόνο όσοι γαμάνε και εκτός καρναβαλιού. Δεν είναι χάπι.
  17. Μοιραία κάποια στιγμή θα παίξεις “θάρρος ή αλήθεια” ή το έτερο παιχνίδι “ο αναπτήρας”. Παίξε μία φορά, και το μπουρδέλο που θα επακολουθήσει ας σου γίνει μάθημα.
  18. Όλοι κάψαμε δυο τρεις εξεταστικές. Δεν πειράζει. Φτιάχνει χαρακτήρα.
  19. Ποτέ κανείς δεν διάβασε με internet ανοιχτό.
  20. tuboflo. Δεν λέω κάτι άλλο.

 

Η Παναγιά μαζί σου…

Σχόλια