Ήδη από το 2007 είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια από τον σκηνοθέτη Brett Morgen να αποτυπώσει σε φιλμ τη ζωή του εικονικού frontman των Nirvana μετά την παρότρυνση της χήρας του, Courtney Love. Για πρώτη φορά οι συντελεστές της ταινίας είχαν πρόσβαση σε προσωπικά/ οικογενειακά αρχεία αλλά και συζητήσεις με πολύ κοντινά άτομα στον Cobain (όπως για παράδειγμα με την κόρη του Franches, η οποία συμμετέχει ως παραγωγός ) ώστε το αποτέλεσμα του εγχειρήματος να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αληθινή εκδοχή της πολυτάραχης ζωής του.

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι εμπνευσμένος από ένα «μουσικό κολάζ» που είχε δημιουργήσει ο ίδιος ο Cobain περίπου το 1987 με 1988. Στην ταινία περιλαμβάνονται κάποια ακυκλοφόρητα τραγούδια και συναυλίες της θρυλικής grunge μπάντας αλλά δεν ήταν αυτό το μοναδικό υλικό που χρησιμοποίηθηκε για να χτιστεί το Montage of Heck.

Πριν την mainstream επιτυχία των Nirvana με το «Nevermind», που τους χάρισε σχεδόν αμέσως τον τίτλο “rock star band”, αλλά και μετά από αυτή, ο Kurt Cobain ανήσχο πνεύμα – το λιγότερο – καθώς ήταν, κατέγραφε σε home movies, ημερολόγια, γράμματα ή ποιήματα σκέψεις και απόψεις του για τη ζωή, που μας βοηθάνε να καταλάβουμε πώς έφτασε το τραγικό τέλος του τον Απρίλιο του 1994. Ο Morgen που δεν τυγχάνει αρχάριος σε τέτοιου είδους δημιουργήματα (The Kid Stays In The Picture), άντλησε υλικό από όλες τις υπάρχουσες πηγές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και έχει αρχίσει ήδη να δικαιώνεται με τις πρώτες κριτικές που γράφτηκαν μέτα την προβολή του film στο Sundance 2015.

Στις 5 Μαίου θα προβληθεί από τον αμερικάνικο σταθμό HBO για πρώτη φορά στο ευρύτερο κοινό και αναμένουμε το DVD release με μεγάλη ανυπομονησία!

Σχόλια