Κέβιν Σπέισι, Έντουαρντ Νόρτον, Τζούλια Ρόμπερτς, Χάρισον Φορντ, Πενέλοπε Κρουζ και Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Οι έξι ηθοποιοί έχουν κάτι κοινό: δανείζουν τις φωνές τους στα στοιχεία της φύσης στα υπέροχα βίντεο της οικολογικής καμπάνιας του οργανισμού Conservation International.

Υπέροχα βίντεο, που μας βγάζουν από τον μικρόκοσμό μας και μας δείχνουν, ακόμα μία φορά, τη μεγαλύτερη εικόνα: ενός μαγευτικού πλανήτη, μίας μεγαλειώδους Φύσης που υπήρχε πριν από εμάς και θα υπάρχει μετά από εμάς.

«Η φύση δε χρειάζεται τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι χρειάζονται τη φύση»
είναι το μότο της καμπάνιας.

«Το ανθρώπινο είδος είναι ένα από τα είδη που κατοικούν τον πλανήτη. Η φύση δεν έχει ανάγκη τον άνθρωπο για να επιβιώσει. Θα μεταλλαχτεί, θα επιβιώσει. Ίσως, όμως, όχι με βιώσιμο τρόπο για τον άνθρωπο. Το πώς θα επιλέξουμε να ζήσουμε τα επόμενα χρόνια, θα καθορίσει τη δική μας επιβίωση ή εξαφάνιση. Όχι της φύσης…»

 Conservation International

Ο Κέβιν Σπέισι είναι το δάσος του Αμαζονίου («Είναι τόσο ευφυείς οι άνθρωποι. Είμαι σίγουρος ότι έχουν κάποια λύση. Μάλλον μπορούν να κατασκευάσουν μόνοι τους αέρα…»)

 

ο Χάρισον Φορντ είναι ο ωκεανός («Μην μπερδεύεσαι: εγώ είμαι η αρχή σου, από μένα μπουσούλησες…»)

 

η Πενέλοπε Κρουζ το πόσιμο νερό («Για σένα, είμαι απλά εδώ. Απλά υπάρχω. Δεδομένα…»)

ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ τα δέντρα («Εγώ υπήρχα πριν από σένα. Έζησα τα πάντα. Έχω δει τα πάντα. Όταν έφτασες σε ‘μένα μετάλλαξες τους λύκους σε σκυλιά, τα ποτάμια σε στάσιμες λίμνες και ‘μένα σε… ξύλα»)

 

ο Έντουαρντ Νόρτον η γη («Μέσα μου καλλιεργείς την τροφή σου και συνεχίζεις να υπάρχεις. Είμαι το χώμα κι όμως μου φέρεσαι σαν σκόνη…)

και η Τζούλια Ρόμπερτς η Μητέρα Φύση («Υπάρχω εδώ και αιώνες. Έχω ταΐσει είδη μεγαλύτερα από σένα. Κι έχω εξαφανίσει είδη σπουδαιότερα από σένα.»)

 Πηγή: flix

Σχόλια