Site icon Frapress

7 συμβουλές για να παραμένεις ασφαλής όταν ταξιδεύεις!

Η Ciara Johnson μοιράζεται τις εμπειρικές γνώσεις της μέσω Twitter!

Έχει 18.000 followers και περιγράφει στα social media της πώς το να ταξιδεύει μόνη την έχει κάνει πιο δυνατό και σίγουρο άνθρωπο, λαμβάνοντας εννοείται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και βάζοντας σε προτεραιότητα την υγεία της.

Ιδού, λοιπόν, οι 7 πιο σημαντικές συμβουλές που δίνει ώστε ακόμα κι όταν ταξιδεύεις μόνος – εννοείται ακολούθησε τις κι όταν έχεις παρέα- να αποφεύγεις τους κινδύνους.

1.Να είσαι πάντα σε εγρήγορση με όσα συμβαίνουν γύρω σου!

“Είμαι πάρα πολύ προσεκτική με όσα γίνονται γύρω μου. Δεν υπάρχει επιλογή. Παρατηρώ αν κάποιος περπατάει πολύ κοντά μου, αν ένα αμάξι κόβει ταχύτητα. Αν βρίσκεσαι σε ήσυχο δρόμο και κάποιος περπατάει για ώρα πίσω σου, άλλαξε πεζοδρόμιο και προσπάθησε να βγεις στον κεντρικό. Καλύτερα να σε περάσουν για παρανοϊκή παρά να κινδυνέψεις. Όλα αυτά πρέπει να τα έχεις στο νου σου.”

2. Μάθε λεπτομέρειες για τον πολιτισμό κάθε χώρα και ρώτα ντόπιους ή άλλους που έχουν ταξιδέψει

“Κάνω πάρα πολλή έρευνα πριν πάει σε ένα μέρος. Έθιμα, ήθη, πώς να ντύνομαι, τουριστικές απάτες, φυσικές καταστροφές, πολιτική κατάσταση. Μιλάω μάλιστα και με ανθρώπους που έχουν  ήδη πάει εκεί σχετικά πρόσφατα και παίρνω όσες συμβουλές μπορώ.”

Δες εδώ 10 λάθη στα ταξίδια που πρέπει να αποφεύγεις!

3. Να ενημερώνεις τους γνωστούς για το πού βρίσκεσαι συνέχεια!

“Χάρη στην τεχνολογία του 2018 είναι πολύ εύκολο να ενημερώνεις τους γνωστούς σου. Google maps, facebook. Xρησιμοποίησε τα μόνο για να τους λες το πρόγραμμα της ημέρας σου και τι έκανες. Βρες και κάποιο πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας που να σε εξυπηρετεί, ώστε να κάνεις κλήσεις σε άλλες χώρες χωρίς προβλήματα και υπερβολικές χρεώσεις. + Μάθε τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης της κάθε χώρας ή έχε τους μαζί σου.”

4. Πάρε μαζί μόνο ότι ακριβώς χρειάζεσαι και χώρισε τα πολύτιμα αντικείμενα σε διάφορους χώρους αποθήκευσης

“Παίρνω μαζί μου μόνο όσα ακριβώς χρήματα χρειάζομαι. Έχω τα μισά χρήματα στην βαλίτσα, τις κάρτες στο σακίδιο και τα έγγραφά μου επίσης χωρισμένα. Κρατάω καλά την τσάντα μπροστά μου στα μέσα μαζικής μεταφοράς και αποφεύγω τα ταξί. Χρησιμοποιώ uber.”

5. Σκέψου το 2 φορές πριν ποστάρεις φωτογραφία την ώρα που κάνεις κάτι

“Όσον αφορά τα social media δεν ανεβάζω ποτέ κάτι real-time. Δεν κάνω tag την τοποθεσία που βρίσκομαι, ειδικά όταν βρίσκομαι εκεί. Ίσως ακούγεται υπερβολικό αλλά ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα τα δει. Τι είναι άλλωστε να ανεβάσεις κάτι αφού φύγεις; Καθόλου υπομονή δεν έχεις;”

6. Μην πιέζεις υπερβολικά τον εαυτό σου! Ξέρεις τα όριά του!

“Δεν χρειάζεται να κάνεις υπερβολές στα extreme sports όταν είσαι μόνος σου. Προτίμησε να πας σε δραστηριότητες στην φύση με γκρουπ. Αν νιώθεις άρρωστος καλύτερα μείνε στο δωμάτιο”

Δες εδώ 5 απίστευτα roadtrips που αξίζει να κάνεις!

7. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου

“Μπορείς να δεις κάποιος που σου μιλάει αν έχει όντως καλές προθέσεις, εκτός από εξαιρετικές και ιδιαίτερες περιπτώσεις. Μην εμπιστεύεσαι και πας σε σπίτια ξένων απευθείας. Ειδικά για τα airbnb ή το couchsurfing πήγαινε μόνο σε μέρη με εγκεκριμένες κριτικές, ειδικά όταν είσαι μόνος σου.”

 

Σχόλια

Exit mobile version