Site icon Frapress

5 επαγγέλματα με αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας!

Μέσα από τις αγγελίες και τα σεμινάρια του CollegeLink ενημερωνόμαστε για τις τάσεις της αγοράς εργασίας και για τα επαγγέλματα με αυξημένη ζήτηση!

Ποια είναι τα επαγγέλματα με ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση; Όπως θα καταλάβεις παρακάτω σίγουρα όσα έχουν να κάνουν με κλάδους της πληροφορικής. Βλέπουμε παντού αγγελίες για junior/senior web developers. Aς δούμε, όμως, πιο συγκεκριμένα τι κινείται περισσότερο στην αφορά εργασίας και που αξίζει να εξειδικευτεί κανείς.

1. Digital Marketing

Ο χώρος της διαφήμισης έχει μετατοπιστεί στο διαδίκτυο πια και προς τα εκεί έχουν αρχίσει και προσανατολίζονται όλοι. Έχει πολλά πλεονεκτήματα για τον διαφημιζόμενο σε σχέση με την συμβατική διαφήμιση και έτσι για αρκετά ακόμη χρόνια η ζήτηση και η απαίτηση εξειδίκευσης στον συγκεκριμένο τομέα θα είναι αυξημένη.

2. Κυβερνοασφάλεια – Προστασία δεδομένων

Με όλη αυτή την “εισβολή” του διαδικτύου στις ζωές μας και την Google να ξέρει πια τα πάντα για εμάς, σε συνδυασμό με τους ανανεωμένους νόμους για την προστασία προσωπικών δεδομένων οι μεγαλύτερες εταιρείες απαιτείται να είναι πλήρως επανδρωμένες με προγραμματιστές που ειδικεύονται στην προστασία των συστημάτων τους. Αφού προωθείται η τάση να κάνουμε όλες τις συναλλαγές μας από το διαδίκτυο, πρέπει αυτό να μας προστατεύει αρκετά. Ειδικά τα επόμενα χρόνια, ο συγκεκριμένος τομέας θα ανέβει ακόμη περισσότερο.

3. Business intelligence analysts

Όποιος διαθέτει ευρεία γνώση βάσεων δεδομένων και εργαλείων analytics είναι σχεδόν σίγουρα εξασφαλισμένος. Απαιτείται πτυχίο πληροφορικής, μηχανικού υπολογιστών, στατιστικής ή marketing (ιδανικά συνδυασμός)  προκειμένου να ασχολείται με την εξαγωγή στατιστικών δεδομένων και την δημιουργία παρουσιάσεων και γραφημάτων για την πορεία μιας εταιρείας.

4. Data scientist

Σίγουρα έχει πάρει κάπου το αυτί σας για αυτή την νέα τάση του “Big Data”. Είναι το πρόσωπο που χρειάζεται να βρίσκεται πίσω από το επάγγελμα νούμερο 3. Όλο και περισσότερες εταιρείες θα αρχίσουν να ψάχνουν άτομα με τα κατάλληλα skills για μια τέτοια θέση.

5. Mobile application development

Η αναζήτηση καταρτισμένων προγραμματιστών στον τομέα του mobile, με αποκλειστική δηλαδή εξειδίκευση εκεί, έχει αρχίσει να αποτελεί γεγονός και θα συνεχίσει να είναι μία από τις τοπ τάσεις στην αγορά εργασίας. Τα στατιστικά της google έχουν μιλήσει από μόνα τους. Το mobile έχει ξεπεράσει και τα laptops στην χρήση.

Ας μην αναφερθούμε και σε επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τεχνητή νοημοσύνη γιατί και για αυτά η ζήτηση θα αυξάνεται συνεχώς. Ωστόσο, στην Ελλάδα όλα αυτά προφανώς είναι σε πιο μειωμένο επίπεδο. Εννοείται δουλειές όπως γραμματειακή υποστήριξη, τηλεφωνικά κέντρα για customer support και για πωλήσεις συνεχίζουν να έχουν ζήτηση. Το θέμα είναι, όμως, ότι κι αν κάνεις να το κάνεις σε μια καλή εταιρεία, όπου θα αποκτάς ουσιαστική εμπειρία.

Αν θες, λοιπόν, να αποκτήσεις σχετική εμπειρία στα παραπάνω ένα πρώτο βήμα που μπορείς να κάνεις είναι να τσεκάρεις αυτές τις 12 θέσεις εργασίας σε πετυχημένες εταιρείες, πολλές από τις οποίες ζητάνε νέους με σπουδές στα παραπάνω και είναι ανοιχτές τώρα!

*Κεντρική εικόνα άρθρου Mia Baker*

 

Σχόλια

Exit mobile version