Site icon Frapress

Προτάσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο: Ευαγγελία & Εύα

Τι να κάνετε το Σαββατοκύριακο είναι η ερώτησή σας ; Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε ακριβώς αυτό το ερώτημα!

Επιμέλεια: Εύα Βασιλοπούλου, Ευαγγελία Δημηνάκη

Τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες το χρόνο είναι περίπου πενήντα δυο εβδομάδες, και κατά προσέγγιση εκατόν τέσσερα Σαββατοκύριακα συνολικά ανά έτος. Αυτό, σας αφήνει αρκετό χρόνο για να αφιερώσετε στον εαυτό σας και να κάνετε αυτά που θέλετε, τα οποία δεν προλαβαίνετε μεσοβδόμαδα. Η ξεκούραση, που μεταφράζεται είτε με άραγμα στον καναπέ είτε με αδράνεια στο κρεβάτι, είναι η πιο κοινή «δραστηριότητα» που ασκείται  τα Σαββατοκύριακα. Παρ’ όλα αυτά, όλοι ευχόμαστε να υπήρχε μια επιπλέον μέρα ανάπαυσης αφού δεν μας αρκεί το διήμερο. Η ξεκούραση όμως δεν καλύπτει την ανάγκη της διασκέδασης που υπάρχει έμφυτη στον άνθρωπο. Τι να κάνετε το Σαββατοκύριακο είναι η ερώτησή σας; Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε ακριβώς αυτό το ερώτημα!

Για το Σαββατοκύριακο η Eύα προτείνει:

Homemade Cocktail:

Δεν χρειάζεται να γιορτάζεις κάποιο σπουδαίο γεγονός για να υποκύψεις στις φράουλες και στη σαμπάνια. Μάλιστα η σημερινή συνταγή προτείνει ακριβώς αυτό: Cocktail που συνδυάζει αυτά τα δύο υλικά σε ένα γλυκό ρόφημα που είναι αρκετά εύκολο στην παρασκευή του. Περιλαμβάνει τις φουσκαλίτσες που έχει ένα σαμπανιζέ κρασί, την γλυκύτητα από τον πουρέ φράουλας και ντεκόρ από ζάχαρη πασπαλισμένη στο χείλος του ποτηριού. Ετοιμάστε το αφρώδες πότο για εσάς και τους φίλους σας στο σπίτι και χαλαρώστε, το Σαββατοκύριακο μόλις ξεκίνησε!

 Για έξι ποτήρια:

  • Ένα φλυτζάνι πουρέ φράουλας
  • Ροζέ Σαμπάνια
  • Ζάχαρη ή τρούφα της επιλογής σας

Οδηγίες:

1.   Ξεπλύνετε καλά τόσες φράουλες όσες χωράνε σε ένα φλιτζάνι και μετά σκουπίστε τις με χαρτί κουζίνας ώστε να στεγνώσουν. Κόψτε τα κοτσάνια από τις φράουλες και τοποθετήστε τις στο μπλέντερ.

2.   Λιώστε τις φράουλες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Στο ενδιάμεσο, πάρτε τα ποτήρια της σαμπάνιας και βρέξτε το χείλος τους με ένα βρεγμένο κομμάτι χαρτί κουζίνας. Βάλτε την τρούφα ή τη ζάχαρη σε ένα πιάτο και στριφογυρίστε την άκρη του ποτηριού στην ζάχαρη μέχρι να κολλήσει στο ποτήρι.

3.   Βάλτε το ροζέ κρασί σε κάθε ποτήρι και μετά προσεχτικά μια κουταλιά πουρέ στο καθένα και ανακατέψτε. Προαιρετικά: Τοποθετήστε ένα κομμάτι φράουλα στο στόμιο του ποτηριού για να δώσετε μια έξτρα πινελιά.   

Movie Night:

Η συγκεκριμένη ταινία απευθύνεται φαινομενικά σε γυναικείο κοινό, αλλά είμαι σίγουρη ότι ένας γνήσιος σινεφίλ οποιουδήποτε φύλου αναγνωρίζει μία καλή ταινία και δεν έχει ταμπού. Η πρόταση μου λοιπόν είναι το “How to marry a Millionaire” του Jean Negulesco με πρωταγωνίστριες τις Marilyn Monroe και Lauren Bacall. Αυτή η ταινία θα σε κάνει να νομίζεις ότι εάν η ζωή σου καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα δεν έχεις παρά να νοικιάσεις ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν και να ξεγελάσεις έναν πλούσιο εργένη να σε παντρευτεί.
Problems solved!

Προτεινόμενο σνακ για την παρακολούθηση της ταινίας: Τηγανιτές πατάτες  και pizza!

A Night Out:

Πού: Superfly < Εμπεδοκλέους 28-30, Παγκράτι

Ένα στέκι στο κέντρο της Αθήνας για τους νοσταλγούς των δεκαετιών  80s και 90s. Διακοσμημένο με κάθε είδους αφίσα από αυτές τις δεκαετίες, φλιπεράκι, ποδοσφαιράκι, κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών και διάφορα άλλα αντικείμενα που σου θυμίζουν την παιδική σου ηλικία. Μπορείς να επισκεφθείς το Superfly είτε για να απολαύσεις τον καφέ με την παρέα σου, είτε για χαλαρή μπύρα. Η μουσική κινείται στα πλαίσια της jazz, rock & roll, soul και funk.  Τι περιμένεις λοιπόν;

Τσέκαρέ το και στο facebook!

Για το Σαββατοκύριακο η Eυαγγελία προτείνει:

Cinema

Για όσους δεν έχουν προλάβει να ασχοληθούν ακόμα με τις πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας μια πολύ καλή και αναμενόμενη όσο λίγες ταινίες είναι :

“Batman v Superman: Dawn Of Justice”

Με το φόβο πως η δράση ενός σαν Θεού υπερήρωα θα μείνει χωρίς έλεγχο, ο ανυπέρβλητος, ισχυρός εκδικητής της Γκόθαμ Σίτι ακολουθεί κάθε βήμα του πιο διάσημου καθημερινού σωτήρα της Μετρόπολις, την ίδια στιγμή που ο κόσμος αγωνιά με το ερώτημα του τι είδους ήρωας χρειάζεται στην πραγματικότητα. Και με τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν σε αντίπαλα στρατόπεδα, μια νέα απειλή εμφανίζεται γοργά, βάζοντας την ανθρωπότητα στον μεγαλύτερο κίνδυνο με τον οποίο ήρθε αντιμέτωπη μέχρι σήμερα.

Θέατρο

To Κυριακάτικο απόγευμα το οποίο είναι μισητό όσο κανένα άλλο απόγευμα μέσα στην εβδομάδα μια ωραία επιλογή θα ήταν να παρακολουθήσετε μια κωμωδία και τι πιο εγγυημένο από ένα διαχρονικό έργο του Μολιέρου;!

O πανούργος Ταρτούφος με τις δολοπλοκίες του αναστατώνει τη ζωή της οικογένειας του εύπιστου Οργκόν. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Άλκης Κούρκουλος.

Παίζεται στο Θέατρο Κιβωτός< Πειραιώς 115, Γκάζι
Τηλ : 210-3427426
Παραστάσεις : Έως : 10/4 Απόγ.: Σάβ. 6 μ.μ., Κυρ. 7 μ.μ. Βραδ.: Τετ.-Σάβ. 9 μ.μ.
Τιμή : € 20, 14, 10 (Σάβ. βραδινή, Κυρ.), € 18, 14, 10 (Τετ., Πέμ.), € 14 (Σάβ. απογ., Παρ.).

Για ένα χαλαρό καφέ ή/και ίσως ποτό στην Νέα Σμύρνη:

H Πλατεία της Νέας Σμύρνης ενδείκνυται για βόλτα χειμώνα-καλοκαίρι. Μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλη σε έκταση αλλά οι πάγκοι με τα μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα που εμφανίζονται εκεί τα Σαββατοκύριακα καθώς και το Άλσος, θα σας κρατήσουν σίγουρα ευχάριστα απασχολημένους για αρκετή ώρα.

Τώρα αν βαρεθήκατε να περπατάτε μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή ένα από τα εξαιρετικά coctail στο Pop-Up, το οποίο βρίσκεται επί της πλατείας και συγκεκριμένα στην 25ης Μαρτίου 13.

Σχόλια

Exit mobile version