Site icon Frapress

Οι “ψυχαναγκασμοί” μας

ψυχαναγκασμοί

Οι αρθρογράφοι του Frapress μοιράζονται τις “περιέργιές” τους. Οι αθώοι ψυχαναγκασμοί μπορούν να είναι ξεκαρδιστικοί!

Οι ψυχαναγκασμοί είναι μια ψυχική ασθένεια (ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή ή ΙΨΔ-Obsessibe-compulsive disorder/OCD). Συνδέεται με το άγχος και εμφανίζεται πριν ή μετά την κατάθλιψη. Στο παρόν άρθρο δεν απαριθμώνται τέτοιου είδους ψυχαναγκασμοί, αλλά απλές περιέργειες που έχουμε όλοι μας.

Πόσες φορές έχουμε συνήθειες που μας φαίνονται τόσο περιέργες που λέμε στον εαυτό μας ή τον φίλο μας “αυτό που κάνω είναι ψυχαναγκαστικό”;  Σε μια αναλαμπή ειλικρίνειας οι αρθρογράφοι του Frapress αποφάσισαν να μοιραστούν μαζί σας τις πιο μεγάλες περιέργειες τους.

Αποδείχτηκε ότι όλοι είχαν έστω από μια. Κάτι που είναι εντελώς φυσιολογικό. Διαβάστε τες και αν τύχει να ταυτιστείτε μην αγχωθείτε…απλά υπάρχει κάποιος άλλος εκεί έξω που έχει την ίδια περιέργεια μ’εσάς. Οι ψυχαναγκασμοί μας είναι κοινοί και δεν είστε μόνοι!

Καθαριότητα

Φαγητό / Μαγείρεμα 

Υπολογιστής / Internet 

 Κινητό 

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς 

Αντικείμενα και ψυχαναγκασμοί

Ρούχα

Γραμματική 

 Φοβίες 

Καταστάσεις 

Η στιγμή που γυρνάς πίσω να βεβαιωθείς ότι έβγαλες το σίδερο από την πρίζα, έκλεισες τον θερμοσίφωνα, δε ξέχασες το κατοικίδιο μόνο του μες το σπίτι ενώ ΞΕΡΕΙΣ ότι δε το έχεις κάνει. Εκείνη η στιγμή ακριβώς που αισθάνεσαι την ανάγκη της επιβεβαίωσης και όταν συνειδητοποιήσεις ότι δεν το έχεις ξεχάσει,επιβραβεύεις τον εαυτό σου.Στο λήμμα ‘ψυχαναγκασμοί’ η Google μου εμφανίζει 8.510 αποτελέσματα και καταλήξαμε  πως μάλλον είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς. Διάβασαμε αρκετά ακραία περιστατικά όπως για παράδειγμα, αποφυγή λέξεων με  έξι γράμματα, ανοιγοκλείσιμο της πόρτας τρεις φορές στο όνομα της Αγίας Τριάδας, τσεκάρισμα της βρύσης μήπως στάζει και άλλα τρελά.

Συμπέρασμα: Μην ψάξετε στο ίντερνετ για ψυχαναγκαστικούς γιατί σίγουρα θα γίνετε, ακόμη κι αν δεν είστε! Όλοι έχουμε κάποιες μικρές, αστείες συμπεριφορές που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ψυχαναγκασμοί μιας σοβαρής διαταραχής. Αρκούν απλώς για να γελάσεις με τις καταστάσεις και τις γελοίες εμμονές και να τις σατυρίσεις. Εμείς αυτό κάναμε πάντως!

(Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, γεγονότα ή καταστάσεις είναι τυχαία και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.)

Σελίδες: 1 2 3

Σχόλια

Exit mobile version