Πριν από μερικούς μήνες, στις διακοπές των Χριστουγέννων, είχε τύχει να δω ένα ελαφρύ χριστουγεννιάτικο ρομάντζο. Από τα καλά όμως ελαφρά χριστουγεννιάτικα ρομάντζα, ό,τι πρέπει για ζεστή σοκολάτα και χουχούλιασμα.

Στην πλοκή της η ταινία συμπεριελάμβανε και έναν συμπαθέστατο γεράκο, ο οποίος είχε υπάρξει σεναριογράφος στο Hollywood, κατά την λεγόμενη “Χρυσή Εποχή” του κινηματογράφου. Δεν ξέρω για ποιο λόγο η συγκεκριμένη ταινία με επηρέασε συναισθηματικά, στον βαθμό που με επηρέασε, αλλά από δω και από κει άρχισα να ψάχνω και να διαβάζω για τον πρώιμο Αμερικάνικο κινηματογράφο (ζήτημα που είχα ξανασχοληθεί στο παρελθόν αλλά από άλλη οπτική), να αναπολώ εκείνες τις εποχές λες και τις είχα ζήσει, μέχρι που η σκέψη μου έφτασε στο πόσο τυχεροί έχουν υπάρξει κάποιοι άνθρωποι, ώστε να βρεθούν στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη ώρα, με την κατάλληλη ιδιότητα και να αδράξουν ευκαιρίες που τους αλλάζουν τη ζωή. Όπως ακριβώς ο γεράκος της ταινίας, που βρέθηκε στα studio του Hollywood, 17 ετών, να κάνει χαμαλοδουλειές και κατέληξε αναγνωρισμένος σεναριογράφος. Τόσο μακριά το πήγα το θέμα. 

Ασφαλώς η ικανότητα κάποιου να αρπάζει ευκαιρίες δεν είναι καθόλου θέμα τύχης. Για να μην τα πολυλογώ, γιατί δεν είναι αυτό το θέμα μου αυτήν την στιγμή, κατέληξα να αναζητώ μαθήματα και σεμινάρια σεναριογραφίας, μέχρι που έφτασα σε αυτό το site για το οποίο θέλω να σας μιλήσω σήμερα. Αν είστε επίδοξος ή φιλόδοξος σεναριογράφος τότε πιστεύω θα σας ενδιαφέρει πολύ.

Πρόκειται για το Hollywood Screenplay Contest. Στην αρχική του σελίδα αναφέρεται ότι αποτελεί τον πιο αναγνωρισμένο διαγωνισμό σεναριογραφίας παγκοσμίως και διεξάγεται κάθε χρόνο με σκοπό την ανεύρεση νέου αίματος και φρέσκων ιδεών και ταλέντων. Το βραβείο του νικητή από κάθε κατηγορία περιλαμβάνει όχι μόνο ένα γενναιόδωρο χρηματικό έπαθλο, αλλά και μεγάλες πιθανότητες το σενάριό να γίνει ταινία με πρωταγωνιστές μεγάλους ηθοποιούς, και συνοδεύεται από συμβουλές και κατευθύνσεις διακεκριμένων προσωπικοτήτων του χώρου, “οδηγώντας κατευθείαν στην καρδιά της κινηματογραφικής μητρόπολης”.

“Hollywood is certainly one tough nut to crack, but if you’ve got the skills, we’ll get you the recognition you deserve.”

Για να λάβει κανείς μέρος στον διαγωνισμό δεν έχει παρά να αποστείλει το σενάριό του εντός των καθορισμένων προθεσμιών και να περιμένει με αγωνία την απάντηση. Τα φετινά deadlines μπορείτε να τα δείτε εδώ, όπως επίσης και το κόστος συμμετοχής στον διαγωνισμό (entry fees).

Όποιος αποφασίσει να συμμετάσχει, θα πρέπει να έχει κατά νου ότι τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα, ούτε θα τον περιμένει το κόκκινο χαλί στρωμένο! Στο χέρι του βέβαια θα είναι το να έρθει και αυτή η ώρα αλλά,  όπως φανταζόμαστε όλοι, ο ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος. Επίσης,  αν κάποιος κατορθώσει να βγει νικητής, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα ανοίξει ο δρόμος προς τη φήμη και το εύκολο χρήμα. Είναι όμως σίγουρα μια πολύ καλή ευκαιρία, για όποιον φιλοδοξεί να ασχοληθεί με τη σεναριογραφία και να μπει στον μαγικό κόσμο της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

holly

Σχόλια