Site icon Frapress

Γιατί πρέπει να παρακολουθήσεις το Soft Skills eLearning Academy;

soft

Ακόμα κι αν διαθέτεις τα Hard Skills που θα σου εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας, τα Soft Skills είναι εκείνα που θα σε βοηθήσουν να προσαρμοστείς γρηγορότερα και να εξελιχθείς μέσα σε μια εταιρεία!

 

Γνώριζες ότι σύμφωνα με το report 2019 Global Talent Trends του Linkedin, το 89% των recruiters αναφέρουν πως όταν μια πρόσληψη δεν καταλήγει καλά είναι συνήθως λόγω έλλειψης soft skills; Και πως πολλοί υπεύθυνοι προσλήψεων τα θέτουν πλέον ως προτεραιότητα;

 

Ποια είναι όμως τα top skills που αναζητούν από τους εργαζόμενούς τους;

Soft skills όπως η προσαρμοστικότητα, η ομαδικότητα και η επίλυση προβλημάτων σκαρφαλώνουν στις πρώτες θέσεις ζήτησης.

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, τι είναι τα soft skills;

Τα soft skills είναι προσωπικά χαρακτηριστικά που επηρεάζουν το πόσο καλά εργαζόμαστε ή αλληλεπιδρούμε με άλλους. Οι δεξιότητες αυτές διευκολύνουν τη δημιουργία σχέσεων με άλλους, την ανάπτυξη εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας καθώς και την καθοδήγηση ομάδων. Ουσιαστικά, είναι απαραίτητα για την επιτυχία στον εργασιακό χώρο, την επιτυχία της εταιρείας αλλά και την προσωπική επιτυχία.

 

4 λόγοι που η ανάπτυξη soft skills είναι must.

 

  1. Το μέλλον θα βασίζεται στα soft skills.
    Ο αυτοματισμός και η τεχνητή νοημοσύνη θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο ποσοστό θέσεων εργασίας που βασίζονται σε soft skills. Η πρόοδος της τεχνολογίας έχει προκαλέσει τη μείωση των θέσεων εργασίας που απαιτούν hard skills, καθιστώντας τα soft skills βασικό στοιχείο διαφοροποίησης στο χώρο εργασίας. Μια μελέτη της Deloitte Access Economics προβλέπει ότι «τα επαγγέλματα που απαιτούν soft skills θα αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα όλων των θέσεων εργασίας έως το 2030».
    Καθώς το κόστος των ρομπότ μειώνεται και η απόδοση της τεχνητής νοημοσύνης βελτιώνεται, θέσεις εργασίας όπως στις γραμμές παραγωγής, θα αυτοματοποιούνται. Οι παραδοσιακές δεξιότητες όπως το teamwork, η επικοινωνία και η κριτική σκέψη θα είναι πιο σημαντικές από ποτέ.
  2. Το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον είναι διαπροσωπικό.Δεξιότητες όπως το active listening, η συνεργασία, η παρουσίαση ιδεών και η επικοινωνία με συναδέλφους εκτιμώνται ιδιαίτερα στον σύγχρονο χώρο εργασίας. Τα ισχυρά soft skills διασφαλίζουν ένα παραγωγικό, συνεργατικό και υγιές εργασιακό περιβάλλον, σημαντικά δηλαδή, χαρακτηριστικά για τους οργανισμούς σε έναν όλο και πιο ανταγωνιστικό κόσμο.
  3. Δίνουν boost στην εργασιακή σταδιοδρομία.
    Σύμφωνα με το iCIMS Hiring Insights (2017) “το 94% των υπεύθυνων προσλήψεων πιστεύουν ότι ένας υπάλληλος με ισχυρότερα soft skills έχει περισσότερες πιθανότητες να προαχθεί σε ηγετικές θέσεις από έναν υπάλληλο με περισσότερα χρόνια εμπειρίας αλλά ασθενέστερες δεξιότητες”. Τα soft skills είναι που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις από τους άλλους στη συνέντευξη για δουλειά.
  4. Βοηθούν την προσωπική σου εξέλιξη και ανάπτυξη.

    Σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας όπως αυτή που ζούμε, με καθημερινά φαινόμενα που προκαλούν άγχος (για παράδειγμα η κρίση του covid-19) παρατηρείται διόγκωση της ανάγκης φροντίδας της ψυχικής υγείας. Παράλληλα, στο online περιβάλλον που συχνά αντιμετωπίζουμε, είναι δύσκολη η ανάπτυξη πραγματικών σχέσεων και η κοινωνικοποίηση. Για τον λόγο αυτό, η επένδυση στα soft skills είναι πιο σημαντική από πότε ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε πάνω στον εαυτό μας, να μας καταλάβουμε καλύτερα και συνεπώς να βελτιώσουμε όχι μόνο τις διαπροσωπικές μας σχέσεις αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.

 

 Ακολουθώντας τις επιταγές αποφασίσαμε στο CollegeLink σε συνεργασία με το Business Review Greece να δημιουργήσουμε το Soft Skills eLearning Academy μέσω του οποίου αποσκοπούμε να σε βοηθήσουμε να αναπτύξεις τις δεξιότητες που θα σε κάνουν ανάρπαστ@ στην αγορά εργασίας!

 

Μέσω του Academy θα έχεις την ευκαιρία να εκπαιδευτείς σε 6 από τα πιο περιζήτητα soft skills της αγοράς, αυτά είναι:

  • Team Building
  • Communication
  • Creativity
  • Problem Solving
  • Time Management
  • Adaptability

 

Τα soft skills δεν αναπτύσσονται μέσω θεωρίας – η παπαγαλία δεν θα σε σώσει εδώ – έτσι κι εμείς αποφασίσαμε ότι θα σε βάλουμε να παίξεις! Ναι καλά άκουσες, αυτό το Academy έχει έντονο το στοιχείο της διάδρασης μιας και από το πρώτο λεπτό εσύ και η νεοσυσταθείσα ομάδα σου θα κληθείτε να αναλάβετε και να φέρετε εις πέρας ένα task που θα αποτελείται από μικρότερα subtasks – τα οποία θα προσαρμόζονται ανάλογα με το κάθε soft skill. Εννοείται πως καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας θα έχεις στη διάθεση σου την υποστήριξη και καθοδήγηση των έμπειρων Mentors του Business Review Greece.

Learning by doing philosophy στο νέο μας Academy λοιπόν, βρες εδώ όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και κάνε την εγγραφή σου μέχρι τις 31/03.

Σχόλια

Exit mobile version