Site icon Frapress

“Όταν τα χελιδόνια κλαίνε”, επιτυχώς, στο Αγγέλων Βήμα

Με επιτυχία στέφθηκε η πρεμιέρα της παράστασης του Θοδωρή Βουρνά, “Όταν τα χελιδόνια κλαίνε”.

Παρά τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο καστ, η παράσταση ξετρέλανε κοινό και … κριτικούς που καταχειροκρότησαν τους συντελεστές στο τέλος της παράστασης. Οι Μανώλης Κλωνάρης, Τάκης Παρασκευόπουλος και Άγγελος Ανδριόπουλος -παρά το μικρό διάστημα που είχαν για να προβάρουν τους ρόλους τους- απέδωσαν τα μέγιστα και το κοινό τους ευχαρίστησε για αυτό με ένα standing ovation!

«Ο κόσμος θα ήταν καλλίτερος με έναν ρατσιστή λιγότερο. Έτσι δεν είναι;»

Το έργο του Mike van Graan και σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου, δείχνει μέσω τριών ιστοριών τα πλεονεκτήματα του να είσαι λευκός και να ζεις σε αυτόν τον κόσμο, σε αντίθεση με το να είσαι από την Αφρική και μάλιστα έγχρωμος. Βάσανα και προβλήματα που Έλληνες της γενιάς μας δεν έχουν αντιμετωπίσει (ούτε καν φανταστεί) είναι η πικρή καθημερινότητα για Αφρικανούς. Παλεύοντας για ένα καλύτερο αύριο μακρυά από πολέμους και πείνα, βρίσκονται μπλεγμένοι σε αδιέξοδα εξαιτίας της καταγωγής τους.

Πολλά συγχαρητήρια στον Θοδωρή Βουρνά για την επιλογή του έργου και την απόδοση του σκηνοθετικά. Ένα τεράστιο μπράβο στα παιδιά που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να αποδώσουν τους ρόλους τους σαν να το πρόβαραν μία ζωή!

Το έργο παρουσιάζεται σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου, και σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά και με τους ακόλουθους συντελεστές:

Σκηνικά-Κοστούμια: Κασσιανή Λεοντιάδου
Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
Sound design: Βασίλης Τζιώκας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αλεξάνδρα Μηλιώνη
Φωτογραφίες: Ιάσονας Κονταίος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μανώλης Κλωνάρης, Τάκης Παρασκευόπουλος, Άγγελος Ανδριόπουλος

Από 29 Μαρτίου 2019 κάθε Παρασκευή στις 19.30 και κάθε Σάββατο στις 21.30

Τιμές εισιτηρίων: 12€ (κανονικό), 10€ (μειωμένο), 5€ (ατέλεια)
Κρατήσεις θέσεων: 210 5242211

ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια

Σχόλια

Exit mobile version