Site icon Frapress

10 Best of ατάκες από το Κωνσταντίνου και Ελένης που όλοι θυμόμαστε!

ατάκες από το Κωνσταντίνου και Ελένης

Κωνσταντίνου και Ελένης. Μία σειρά που έχει μεγαλώσει με τις ατάκες και το χιούμορ της γενιές και γενιές, συνεχίζοντας να το κάνει με πολύ μεγάλη επιτυχία έως και σήμερα.

Ήταν το 1998 όταν ο Χάρης Ρώμας και η Άννα Χατζησοφιά σύστησαν στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό μία σειρά που προκάλεσε κυριολεκτικά πάταγο!! Ένα νεοκλασικό στο Μαρούσι, το οποίο διεκδικούσαν μετά μανίας ένας Επίκουρος Καθηγητής Βυζαντινολογίας (Χάρης Ρώμας a.k.a Κωνσταντίνος Κατακουζηνός) και μία… γκαρσόνα (Ελένη Ράντου a.k.a Ελένη Βλαχάκη).

Πρόκειται για μία σειρά που ολοκληρώθηκε σε 2 κύκλους με συνολικά 68, σχεδόν, αυτοτελή επεισόδια, που όμως όλα είχαν κάτι κοινό. Αλλεπάλληλους καυγάδες μεταξύ των 2 πρωταγωνιστών και πολύ, μα πάρα πολύ άφθονο χιούμορ και ατάκες που έχουν μείνει ανεξίτηλες στη μνήμη μας.

Ας θυμηθούμε, όμως, μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες!

1. «Μωρή Κατακουζήνααα!!»

Εδώ απαιτείται ήχος αλλιώς δε λέει!!! Ποιος δεν θυμάται την κλασική προσφώνηση της Ελένης προς τον Κωνσταντίνο;; Μα φυσικά και είναι «μωρή Κατακουζήνα»!

2. «Μοναδική μου αγάπη»

«Λείπω. Αν είσαι η μοναδική μου αγάπη, άφησέ μου μήνυμα λατρείας». Αυτή η ατάκα είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το Μάνθο Φουστάνο, το Βιομήχανο φίλο του Κωνσταντίνου και σύντροφο της Πέγκυς, της Φιόνας, της Λίλας και πολλών ακόμα κορασίδων, που έπεφταν ξερές μαζί του και εκείνος κάθε άλλο παρά να τις κακοκαρδίσει ήθελε, επομένως όλες αντιμετωπίζονταν με τον ίδιο… μοναδικό τρόπο. Ως η μοναδική αγάπη του Μάνθου!

3. «Να σας παίξω λίγο;»

Με το «καλλιτεχνικό» όνομα Πέγκυ Καρρά, η αγαπημένη μας Πέγκυ προσπαθούσε επί χρόνια να γίνει ηθοποιός και να πείσει τους πάντες για το υποκριτικό της ταλέντο. Έτσι, δεν έχανε ευκαιρία να ρωτάει και να ξαναρωτάει τους γύρω της αν θέλουν να τους «παίξει» κάτι!

Συχνά, λοιπόν, ρωτούσε «Να σας παίξω λίγο;» και η απάντηση που έπαιρνε συνήθως ήταν «Όχι!», όμως εκείνη δεν το έβαζε κάτω. Αγαπημένα της αποσπάσματα; Μα φυσικά οι «Σκύλες της λύσσας» και το… «Ω τάφε μου, κρεβάτι νυφικό….». Η συνέχεια δική σας!

4. «- Χλέμπουρας.» «- Το βλέπουμε!»

Σίγουρα από τα πιο αγαπημένα επεισόδια της σειράς, ο Χλέμπουρας διεκδίκησε προς στιγμήν την οικία του Αμαρουσίου, αφήνοντάς μας άφωνους τόσο με την cult φυσιογνωμία του, όσο και με τα ακατανίκητα ελληνικά του! Αγαπημένη σκηνή, η στιγμή που μπαίνει μέσα και συστήνεται ως «Χλέμπουρας»! Η αντίδραση του Κωνσταντίνου όλα τα λεφτά!!!

5. «Στο ΜΝΙΤΣ!»

Παραμένω στο ίδιο επεισόδιο, για να σας θυμίσω τη δις Λολότα, που μιλούσε… κυριλάτα, ως επί το πλείστον! Η Λολότα ήταν μία νοσοκόμα με μεγάλη εμπειρία στη δουλειά, μια και είχε δουλέψει σε νοσοκομεία, όπως το «Τζάνερο», το «Ασκληπειό της Νούλας» και φυσικά στο «ΜΝΙΤΣ», χαρίζοντάς μας γέλιο κάθε φορά που τη βλέπουμε!

6. «Φυστικάκι Αιγίνης. Που**νιά;»

Πλέον μπαίνει μπιιιιπ στην ατάκα, όμως όλοι θυμόμαστε το επιτυχημένο κανταΐφι του αξιολάτρευτου Λάκη Φορτουνάκη, στο επεισόδιο με τη βεντέτα και φυσικά την ατάκα που τόσο μοναδικά είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας. Και να σας πω και κάτι; Εγώ βάζω και «φυστικάκι Αιγίνης. Πουτανιά;;».

7. «Μπράβο, είσαι η καλύτερη! Μπράβο, έκανες την τύχη σου!»

Έχει γίνει πλέον σλόγκαν αυτή η ατάκα! Από τα πιο αστεία επεισόδια της σειράς, ήταν το επεισόδιο στο οποίο οι πρωταγωνιστές μας επιχειρούν να «ανεβάσουν» στο θέατρο τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα του Σαίξπηρ. Όπως θυμόμαστε, ο Μάνθος έκανε μία φοβερή ανακάλυψη, την οποία δεν έχασε χρόνο και την έδειξε υπερήφανος στον Κωνσταντίνο! Το γέλιο απερίγραπτο!

8. «Κοίταξε, εγώ δεν το πολυδιάβασα, αλλά έχω γενικά την αίσθηση»

Ως φοιτήτρια το έχω πει αρκετές φορές, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ, καθώς αυτή η ατάκα έχει μείνει! Εδώ η Ελένη, κάνει μερικές απελπισμένες προσπάθειες ώστε να μάθει να οδηγεί. Αλλά  δε χρειάζεται και πολλά πολλά, γιατί.. έχει γενικά την αίσθηση!

9. «…και χλωρό και ξερό. Και τα διλήμματα σωρό!»

Ελπίζω πως όλοι θυμόμαστε την Πέγκυ στην προσπάθειά της να προσεγγίσει τον Νικηφόρο, τον «ομοαίματο εξάδελφο» του Κωνσταντίνου, ο οποίος πίστευε πως ήξερε ποια διαθήκη είχε γραφτεί πρώτη, ώστε να τον κάνει να νομίζει πως το σπίτι τελικά είναι της Ελένης, με όπλο τα κάλλη της! Όμως, δεν ήθελε και να του δοθεί εξ’ολοκλήρου, γι’αυτό και ακούσαμε από εκείνη τη μοναδική ατάκα «Και ναι και όχι, και θέλω και δεν θέλω, και χλωρό και ξερό.. και τα διλήμματα σωρό!».

10. «Έχω τακαμούρη;»

Άλλη μία προσπάθεια της Ελένης να διώξει, έστω και προσωρινά, τον Κωνσταντίνο από το σπίτι, σκαρφίστηκε την ιδέα να παραστήσει τη βαριά άρρωστη, βάζοντας στο κόλπο το Μάνθο και την Πέγκυ και έναν άνεργο ηθοποιό, φίλο της Πέγκυ, για να υποκριθεί το γιατρό. Και ιδού τι ασθένεια σκέφτηκαν! Μα, σοβαρά τώρα, «τακαμούρη»;;; 


Το «Κωνσταντίνου και Ελένης» είναι μία σειρά που χάρισε και εξακολουθεί να χαρίζει αστείρευτες στιγμές γέλιου σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από ευφυείς ατάκες και αδιαμφισβήτητο χιούμορ! Παραπάνω, επέλεξα μερικές από αυτές, με πολύ μεγάλη δυσκολία οφείλω να ομολογήσω, αφού δεν μπορούσα να αποφασίσω ποια από όλες να διαλέξω! Ελπίζω να σας διασκέδασα!

Σχόλια

Exit mobile version