Site icon Frapress

10 καταπληκτικές ταινίες με ιστορίες που σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!

Ναι, θα γίνεις λίγο καλύτερος αν δεις και κατανοήσεις το νόημα αυτών των ταινιών!

1.Στην Φωλιά του Κούκου

Υπόθεση: Ενας φυλακισμένος μεταφέρεται σε ένα ψυχιατρείο, γιατί οι αρμόδιοι πιστεύουν ότι είναι ψυχοπαθής. Αυτός όμως θα αναστατώσει τη ζωή του ιδρύματος και θα έρθει σε σύγκρουση με τη διεύθυνση. Η ταινία έχει κερδίσει 5 Οσκαρ.

2.Η Λίστα του Σίντλερ

Υπόθεση: Η αληθινή ιστορία του Οσκαρ Σίντλερ, ενός Γερμανού βιομηχάνου, που έσωσε 1.300 Εβραίους από το γκέτο της Βαρσοβίας, παρουσιάζοντάς τους ως απαραίτητους για το Τρίτο Ράιχ ειδικευμένους εργάτες.

3. Ο κύκλος των χαμένων ποιητών

Υπόθεση: Ένας αντικομφορμιστής καθηγητής της Αγγλικής λογοτεχνίας αναστατώνει με τις προοδευτικές του εκπαιδευτικές αντιλήψεις τη ζωή ενός άκρως συντηρητικού αμερικανικού λυκείου.

Γιατί θα σε κάνει καλύτερο; Γιατί θα σου δείξει με τον καλύτερο τρόπο γιατί αξίζει να ακολουθείς τα όνειρά σου και να εκμεταλλεύεσαι όσο περισσότερο δυνατόν γίνεται τον χρόνο που σου δίνεται.

4.50/50

Υπόθεση: Ο 27χρονος Άνταμ μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο. Έχοντας 50% πιθανότητες επιβίωσης, προσπαθεί να ξαναδεί τη ζωή του από την αρχή με τη βοήθεια της κοπέλας του και του καλύτερού του φίλου.

5. The Fire Within

Υπόθεση: Ο Alain, μετά από παραμονή του σε κλινική απεξάρτησης από το αλκοόλ, υποφέρει από κατάθλιψη. Σκοπεύει να αυτοκτονήσει, αλλά πρώτα αποφασίζει να επισκεφτεί έναν καλό του φίλο στο Παρίσι, ψάχνοντας έναν λόγο που αξίζει να ζει.

Γιατί θα σε κάνει καλύτερο; Μια ιστορία για την κατάθλιψη που την αγγίζει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο. Βλέπουμε έναν χαρακτήρα που δεν θεραπεύεται τόσο εύκολα, αλλά παλεύει αληθινά να μην νιώθει απομονωμένος και για να βρει ένα νόημα στη ζωή.

6. A coffee in Berlin

Υπόθεση: O Νίκος πλησιάζει τα 30 και πρόσφατα αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές του. Ζει για τη στιγμή ενώ οι έννοιες και οι υποχρεώσεις τον αφήνουν αδιάφορο. Περιπλανιέται άσκοπα στο Βερολίνο αναζητώντας τη θέση του στον κόσμο. Κάποια μέρα χωρίζει με την κοπέλα του, ο πατέρας του τού μειώνει το χαρτζιλίκι κι ένας ψυχίατρος επιβεβαιώνει «συναισθηματική ανισορροπία». Ωστόσο, το μόνο που χρειάζεται ο Νίκος είναι μια κούπα καφέ.

Η ταινία φαίνεται να μιλά για ένα πολύ μικρό σημείο της ζωής του πρωταγωνιστή, κι όμως καταφέρνει να διεισδύσει σε καθολικά προβλήματα της ζωής.

 

7. Salesman

Υπόθεση: 4 έμποροι πάνε από πόρτα σε πόρτα για να καταφέρουν να πουλήσουν πανάκριβες “Βίβλους” σε οικογένειες με πενιχρό εισόδημα. Έρχονται έτσι σταδιακά αντιμέτωποι με απόρριψη, νοσταλγία του σπιτιού τους και κόπωση.

Γιατί θα σε κάνει καλύτερο; Γιατί δείχνει πόσο κυνικός μπορεί να γίνει ο καταναλωτισμός και οι επιχειρήσεις, ενώ υπενθυμίζει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και υπεύθυνοι καταναλωτές.

8. Unforgiven

Υπόθεση: Ένας γερασμένος πιστολέρο ξεκινά για μια τελευταία αποστολή, συντροφιά μ’ έναν μαύρο συνεργάτη του και αντιμετωπίζει τη σαδιστική βία ενός σερίφη.

Γιατί θα σε κάνει καλύτερο; Γιατί πρόκειται για ένα Western που δεν αντιμετωπίζει ζητήματα όπως ο θάνατος και η εκδίκηση με επιφανειακό τρόπο. Η ταινία ουσιαστικά δείχνει πώς κάθε πράξη έχει σημαντικότατες συνέπειες.

9. Οι 12 ένορκοι

Υπόθεση: Δώδεκα ένορκοι συνεδριάζουν για να εκδώσουν την απόφαση σε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας. Κι ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι πεπεισμένοι πως ο νεαρός κατηγορούμενος είναι ένοχος, ένας από αυτούς προσπαθεί να τους πείσει να επανεξετάσουν τα στοιχεία.

10. Αμελί

Υπόθεση: Η Αμελί, μια ρομαντική και γενναιόδωρη γκαρσόνα, έχει ένα δικό της τρόπο να κάνει ευτυχισμένους τους ανθρώπους γύρω της εκπληρώνοντας τα όνειρά τους. Όταν συναντά στο δρόμο της έναν εξίσου περίεργο τύπο, που συλλέγει πεταμένες φωτογραφίες από μηχανήματα αυτόματης φωτογράφησης, καταλαβαίνει ότι βρήκε την αδελφή ψυχή που αναζητούσε σε όλη της τη ζωή.

Γιατί θα σε κάνει καλύτερο; Γιατί έχει έναν πολύ γοητευτικό τρόπο να σου δείχνει το πρωτότυπο μέσα στην βαρετή ρουτίνα της καθημερινότητας. Η πρωταγωνίστρια έχει κάθε λόγο για να είναι λυπημένη, αντ’αυτού η καλοσύνη και η ευγένεια της δίνουν απάντηση στην σκληρότητα της ζωής.

Σχόλια

Exit mobile version