Site icon Frapress

25 Μαρτίου 2018: 13 οικονομικές ψαροταβέρνες στην Αθήνα!

Η 25 Μαρτίου 2018 πέφτει φέτος Κυριακή και θα είναι μια ιδανική μέρα για να φάτε οικογενειακά εκτός σπιτιού!

Οι επιλογές στην Αττική για ψαροταβέρνες είναι ευτυχώς αρκετές. Είτε θέλετε να βλέπετε το κύμα είτε όχι, έναν μπακαλιάρο σκορδαλιά θα τον φάτε.

Εμείς θα ξεκινήσουμε προτείνοντάς σας την καλύτερη εναλλακτική του που δοκιμάσαμε ever. Πού; Στην πρώτη ταβέρνα που θα σας προτείνουμε!

Δες εδώ πώς να φτιάξεις μόνος σου τον τέλειο μπακαλιάρο σκορδαλιά με 3 παραδοσιακές και 2 εναλλακτικές εκδοχές!

1. Ζήσης @Μοναστηράκι

Ψαράκι στο χωνάκι είναι το μότο του. Κι εμείς πήραμε μπακαλιάρο σε λωρίδες με σως ταρτάρ στο χωνάκι και ήταν ότι πιο νόστιμο και διαφορετικό έχουμε φάει τελευταία. Καταρχήν κόστιζε μόνο 4 ευρώ. Κατά δεύτερον είχε μέσα και μια εξαιρετική σαλάτα για να συνοδεύσεις το ψάρι σου. Ειλικρινά ενθουσιαστήκαμε και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα αν μένετε στο κέντρο και δείτε την παρέλαση εκεί. Μετά κάνετε και μια βόλτα στην Πλάκα ή στο Θησείο για καφέ και ιδού το απόλυτο πρόγραμμα για το πώς να περάσετε την ημέρα σας στις 25 Μαρτίου 2018.

Διεύθυνση: Αθηναΐδος 3, Αθήνα. Τηλ: 2103211152

2. Θεόδωρος και Ελένη @ Λεγραινά

Δεν είναι η πιο φτηνή επιλογή ΑΛΛΑ αξίζει κάθε ευρώ! Γαρίδες με σουσάμι, μύδια αχνιστά με σάλτσα φέτας και αχινοσαλάτα είναι κατά την ταπεινή μας γαστονομική άποψη τα κορυφαία πιάτα του. Ακραίες φαίνονται και οι μακαρονάδες με θαλασσινά που περνάνε δίπλα σου. Σίγουρα 25 Μαρτίου 2018 κάνουν και μπακαλιάρο σκορδαλιά. Συν το ότι αποτελεί μια μίνι εκδρομή εκεί που βρίσκεται. Μπορεί να μην έχει θέα θάλασσα αλλά μετά πίνετε και ένα καφεδάκι στο Σούνιο και την χορταίνετε.

Διεύθυνση: Λ. Λεγρενών, τηλ. 22920-51.936

3.Ουζερί Λαγουδέρα, Πέραμα

Μπορεί να μην το θυμάστε αλλά είχαν πάει εκεί τους παίκτες του Master Chef μετά από μια δοκιμασία και πραγματικά μας έτρεχαν τα σάλια. Τα πιο φρέσκα θαλασσινά, αξιοπρεπέστατες μερίδες και πιο ευφάνταστα πιάτα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ριζότο με τα μύδια, το γιουβέτσι με τις γαρίδες και σπέσιαλ για 25 Μαρτίου 2018 μια εναλλακτική εκδοχή του συνήθους ψαριού: ντολμαδάκια μπακαλιάρου!

Διεύθυνση: Λεωφόρος Δημοκρατίας 33

Πώς θα πετύχεις το πιο χρυσαφένιο και αφράτο κουρκούτι!

4.Τομ @ Κακιά Θάλασσα

Η πιο τίμια ψαροταβέρνα που έχουμε πάει μέχρι τώρα. Τα πάντα ολόφρεσκα, απλά πιάτα αλλά με γεύση και εξαιρετικές τιμές. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τις γαρίδες σαγανάκι. Μακάρι να έχει και καλή μέρα για να καθίσετε έξω βλέποντας θάλασσα.

Διεύθυνση: Παραλία Κακής Θάλασσας, Τηλέφωνο: 2299029127

 5. Τα βράχια της Πειραϊκής

Δυστυχώς δεν γίνονται κρατήσεις, οπότε θα πρέπει να πάτε αρκετά έγκαιρα. Αξίζει και με το παραπάνω όμως. Πολύ φιλικό προσωπικό, μεγάλες μερίδες και τιμές μαζί με το ουζάκι σας που δεν ξεπερνούν τα 15-17 ευρώ.

Διεύθυνση: Ακτή Θεμιστοκλέους 300, Πειραϊκή, Τηλέφωνο: 210 4538461

6. Ψαρομεζέδες Αντωνία @ Καλλιθέα

Μόνο μεζέδες δεν είναι! Δεν έχουμε δει πιο μεγάλες μερίδες σε ψαροταβέρνα. Και οι τιμές αντιστρόφως ανάλογες. Σίγουρα αν μένετε και κοντά πρέπει να είναι μια από τις επιλογές σας. Διεύθυνση: Ισμήνης 34  & Ξενοφώντος, Καλλιθέα, Τηλέφωνο:+30 21 0940 4508

7. Η Ακτή @ Πειραιάς

Ο Πειραιάς ξεκάθαρα φημίζεται για τις ψαροταβέρνες του και η Ακτή είναι μία από τις εξαιρετικές επιλογές. Απλά, λιτά και οικονομικά για την 25 Μαρτίου 2018!

Διεύθυνση: Ακτή Θεμιστοκλέους 348 | Αλέξανδρου Ζαϊμη, Πειραιάς, Τηλέφωνο:+30 21 1019 4407

8. Ψαράκια και Θαλασσινά, Βάρκιζα

Θα φάτε… μάτια ψάρια σε οικονομικές τιμές και σε ένα πολύ προσεγμένο και ευχάριστο χώρο με εξαιρετική εξυπηρέτηση. Ενδεικτικά, η γαριδομακαρονάδα για τους καλοφαγάδες κοστίζει 10,90 ευρώ ενώ μια καλή επιλογή είναι η πέρκα με κανταΐφι ( στα 6,90 ευρώ). Το μαγαζί λειτουργεί και στο Χαλάνδρι, αλλά προτείνουμε την Βάρκιζα λόγω θάλασσας.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Ποσειδώνος 14, Τηλέφωνο: 21 0965 4138

9. Το Νησί, Αιγάλεω

Μπορεί να μην είναι δίπλα στην θάλασσα, αλλά παίρνεις μια αίσθηση νησιωτική με τις γεύσεις του. Συγκεκριμένα μπορείτε να φάτε ένα πλήρες γεύμα που θα σας χορτάσει με 13€ ανά άτομο. Όντως! Δείτε όλο το μενού και τις άλλες τοποθεσίες του μαγαζιού εδώ: http://www.tonisi.com.gr/menu

Διεύθυνση: Μαυροκορδάτου 1, Αιγάλεω (πλατεία Δαβάκη), Τηλέφωνο: 210 5913636

10. Στιγμές @ Πειραιάς

Μενού με 13 ευρώ το άτομο! Ενημερωθείτε όμως για το αν θα ισχύει η ίδια τιμή την 25 Μαρτίου. Μπακαλιάρος σκορδαλιά, γαύρος μαρινάτος, μύδια αχνιστά, καπνιστό σκουμπρι, χταπόδι ψητό, καβουροσαλάτα και πολλά ακόμα πιάτα, που είναι πραγματικά πεντανόστιμα. 1ο κατάστημα: Βαλαωρίτου 12, Πειραιάς,  Τηλ: 212 100 3283

2ο κατάστημα: Μ.Γερουλάνου 127, Αργυρούπολη, Τηλ: 211 406 3045

11. Ψιψίνα @ Παλαιό Φάληρο

Κριθαρότο με γαρίδες, μυδοπίλαφο, ταραμοσαλάτα και ωραιότατο γιουβέτσι σουπιάς με το μελάνι της. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται γύρω στα 20€ κατ’ άτομο μαζί με τα ποτά σας.

Διεύθυνση: Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9822339

12. Το Ακρί @ Πειραιάς

Απλώνει λίγα και καλά τραπεζάκια έξω με θέα θάλασσα και σερβίρει νοστιμότατα θαλασσινά και λαχταριστούς ουζο-μεζέδες σε γενναίες μερίδες. Ξεχωρίζουν το χταποδάκι στα κάρβουνα, ο μαρινάτος γαύρος, οι γαρίδες, τα τηγανιτά καλαμαράκια, και το συμιακό γαριδάκι. Στα hit του καταλόγου, μια εξαιρετική γαριδομακαρονάδα για δύο άτομα. Οι τιμές είναι καλές, στα 15-20€ το άτομο, μαζί με το απαραίτητο ουζάκι.

Διεύθυνση: Ακτή Θεμιστοκλέους 298, Πειραϊκή, Τηλέφωνο: 210 4180110

13. Η Τράτα @ Εξάρχεια

Πριν από 10 περίπου χρόνια, ένα αμιγές Κρητικό ζευγάρι βόλταρε στις Αθηναϊκές γειτονιές. Στην βόλτα αυτή το μάτι τους έπεσε σε μία γωνία, που έμελλε να στεγάσει την αγάπη τους για καλό φαγοπότι. Το ζεύγος Χαλκιαδάκη του οποίου ο λόγος, πήρε ένα ήδη υπάρχον μαγαζί και με την αγάπη των 2 παιδιών τους, αλλά και την υποστήριξη της μάνας Κρήτης, κατάφεραν μέσα σε λίγα χρόνια να το μετατρέψουν στην καλύτερη ψαροταβέρνα της Αθήνας. Αποτελεί ιδανική επιλογή λοιπόν για την 25 Μαρτίου!

Δείτε εδώ τα πιάτα και όσα μας είπε σε συνέντευξή της η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού!

Σχόλια

Exit mobile version