Site icon Frapress

LinkedIn sign in: Συμβουλές για να βρεις σίγουρα δουλειά!

Εξευρευνώντας τον κόσμο του LinkedIn!

Ονειρεύεσαι να εκτοξεύσεις την επαγγελματική σου καριέρα στο έπακρο και δεν γνωρίζεις ακόμη τον τρόπο; Έχεις ένα εμπλουτισμένο βιογραφικό, ωστόσο δεν ξέρεις πώς να προμοτάρεις την καλύτερη version του εαυτού σου επαγγελματικά; Δεν διαθέτεις αρκετές επαγγελματικές διασυνδέσεις για μια ιδανική θέση στην αγορά εργασίας εντός ή εκτός Ελλάδας;

Μάλλον δεν έχεις δημιουργήσει ακόμη λογαριασμό στο LinkedIn. To LinkedIn είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης, που μετρά στο δυναμικό της περίπου 500 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και αυξάνεται συνεχώς με ραγδαίους ρυθμούς.

Ο ιστότοπος είναι διαθέσιμος σε 24 γλώσσες. Παρεμπιπτόντως, μέσα στο πλήθος αυτών δεν συμπεριλαμβάνονται τα ελληνικά, δυστυχώς, αν και ο αριθμός των Ελλήνων ξεπερνά τους 1,2 εκατομμύρια χρηστών.

Στο LinkedIn, ο χρήστης αφού δημιουργεί λογαριασμό με τα αληθινά του προσωπικά στοιχεία, μπορεί να κάνει download και στην αντίστοιχη εφαρμογή για Andoid ή iPhone για αμεσότερη διαχείριση του προφίλ του.

Το Α και το Ω για ένα account στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι η δημιουργία ενός επιτυχημένου και με απήχηση προφίλ, που να αναδεικνύει με ακρίβεια και διεξοδικά τις δεξιότητες και τα επιτεύγματά του ατόμου στον εργασιακό τομέα, αλλά και τις όποιες σπουδές έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής.

Με αυτόν τον τρόπο, το προφίλ σου θα είναι πλήρες, προσεγμένο και σαφώς με μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, άρα θα έχεις σίγουρα πολύ περισσότερες πιθανότητες να πέσεις πάνω σε κάποιον μελλοντικό εργοδότη που θα ενδιαφερθεί να σε προσλάβει για το project του.

Αναζήτηση εργασίας: Δουλειές Υπάρχουν, εσύ τι κάνεις;

Γιατί στο LinkedIn έχεις πρόσβαση σε πολυάριθμες αγγελίες καθημερινά και μάλιστα μπορεί κάποιος να προσδώσει φίλτρα στις αγγελίες που θα του εμφανίζονται, για να υπάρχει πρόσβαση σε δουλειές που είναι πιο ευάρμοστες για τον κάθε χρήστη.

Συνεπώς, δίνεται η ευκαιρία για άμεση και εύκολη διεύρυνση του επαγγελματικού κύκλου, ακόμη και μέσα από γνωστούς γνωστών, αλλά και η επικοινωνία με πρώην και νυν συναδέλφους.

Συνεπώς, δίνεται η ευκαιρία για άμεση και εύκολη διεύρυνση του επαγγελματικού κύκλου, ακόμη και μέσα από γνωστούς γνωστών, αλλά και η επικοινωνία με πρώην και νυν συναδέλφους.

Μερικά tips που θα χρειαστεί να προσέξεις για να έχεις έναν all-star λογαριασμό είναι τα εξής:

1. Πρόσθεσε το e-mail σου ή οποιονδήποτε άλλο λογαριασμό σε άλλα social media (skype, facebook, αριθμό τηλεφώνου),  για να μπορούν να επικοινωνήσουν οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες μαζί σου, ή ακόμη και την πόλη και χώρα διαμονής. Επιπλέον, κάτι τέτοιο προσδίδει περισσότερη αληθοφάνεια στο προφίλ σου.

2. Η φωτογραφία προφίλ σου πρέπει να είναι επαγγελματική (προς θεού, όχι σαν αυτή του Facebook), να περιλαμβάνει μόνο εσένα και να ταιριάζει όσο το δυνατόν περισσότερο σε ένα σοβαρό περιβάλλον. Όποιος δεν έχει προσθέσει φωτογραφία στο LinkedIn, εμφανίζεται τελευταίος στην λίστα των αποτελεσμάτων και δεν προτιμάται από τους εργοδότες.

3. Η επικεφαλίδα (headline) κάτω από το ονοματεπώνυμο είναι από τα πιο αξιοπρόσεχτα πράγματα σε ένα προφίλ και περιγράφει πολύ συνοπτικά τον ίδιο τον χρήστη, ώστε να τραβήξει την προσοχή κάποιου. Πρέπει να είναι αρκετά πιασάρικη!

4. Όμως, τα recommendations δίνουν περισσότερο κύρος. Είναι ένα είδος μικρής συστατικής επιστολής στο προφίλ σας, σαν review, από άτομα που έχετε συνεργαστεί και τα οποία αφήνουν κριτική για εσάς και τις παροχές υπηρεσιών σας.

5. Στην περίληψη (summary), που χρειάζεται να ξεπερνά τις 40 λέξεις, φρόντισε να κάνεις μια σφαιρική παρουσίαση όσων θεωρείς σημαντικά για να αναφερθούν σχετικά με εσάς. Χρησιμοποίησε λέξεις-κλειδιά (keywords) σχετικές του κλάδου που εξειδικεύεσαι για να βγαίνεις πρώτος στα αποτελέσματα της αναζήτησης.

7. Ακόμη, μπορείς να προσθέσεις διάφορα skills (ικανότητες), που δεν πρέπει να ξεπερνάνε τις 50 (Μην υπερβάλεις κιόλας!). Αν τα άτομα με τα οποία έχετε συνεργαστεί είναι ικανοποιημένα από την εργασία που τους παρείχατε, μπορείτε να τους ζητήσετε να κάνουν skill endorsements. Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται η αξιοπιστία των skills που έχεις αναφέρει ότι διαθέτεις.

8. Θα μπορούσες να ανεβάσεις αρχεία από project ή παρουσιάσεις που έχεις πραγματοποιήσει, ή να παραπέμψεις με link σε δημοσιεύσεις σου, σε κάποιο blog ή site που έχεις φτιάξει ο ίδιος, γενικά ό,τι υλικό προέρχεται από εσένα για να διασταυρωθούν έμπρακτα, τα όσα προσόντα έχεις αποδώσει με την περιγραφή σου.

9. Καλό είναι να ανεβάζεις διάφορα posts για να γίνεσαι αντιληπτός από τους χρήστες με τους οποίους είσαι συνδεδεμένος. Αρκεί, βέβαια, να μην ξεφεύγουν από το περιβάλλον και το concept του LinkedIn!

10. Όμως, τα recommendations δίνουν περισσότερο κύρος. Είναι ένα είδος μικρής συστατικής επιστολής στο προφίλ σας, σαν review, από άτομα που έχετε συνεργαστεί και τα οποία αφήνουν κριτική για εσάς και τις παροχές υπηρεσιών σας.

11. Μην ξεχνάς, να ανανεώνεις και να εμπλουτίζεις το προφίλ σου ανά τακτά διαστήματα με διάφορα αποκτήματά σου. Ίσως αυτός είναι και ένας πιο ελκυστικός τρόπος για να αναβαθμίσεις τον εαυτό σου και να ασχοληθείς με την καριέρα σου!

12. Κάνε εγγραφή σε διάφορα groups, σχετιζόμενα με τα ενδιαφέροντά σου. Αυτά θα είναι ορατά στο προφίλ σου. Εννοείται ότι θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις την ορατότητα του προφίλ σου και να αποκομίσεις κι άλλες διασυνδέσεις και μάλιστα με άτομα που μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα!

Σχόλια

Exit mobile version