Site icon Frapress

5+1 περίεργες Παγκόσμιες Ημέρες για να γιορτάσεις τον Αύγουστο

Παγκόσμιες Ημέρες υπάρχουν πολλές τελικά…Εσύ τις ξέρεις;

Είναι γνωστό πλέον πως υπάρχουν Παγκόσμιες Ημέρες για κάθε γούστο. Άλλες είναι πιο σοβαρές αγγίζοντας  μείζονα κοινωνικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα η 1η Δεκέμβρη που έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα καταπολέμησης του AIDS, ενώ άλλες είναι λίγο πιο…χαζές! Εμείς λοιπόν συλλέξαμε μερικές από τις πιο ασυνήθιστες Παγκόσμιες Ημέρες που θα μπορούσε κανείς να γιορτάσει μέσα στον Αύγουστο και σας τις παραθέτουμε στο παρακάτω άρθρο. Σε περίπτωση λοιπόν που ψάχνατε λόγους για να γιορτάσετε πάρτε μερικούς παρακάτω…

1.Παγκόσμια Ημέρα για να καθαρίσεις το πάτωμά σου (3 Αυγούστου)

Αν και παραμένει άγνωστο το ποιος όρισε αυτή την ημέρα, το Frapress είναι εδώ για να δώσει απάντηση σε ένα ακόμη ερώτημά σας. Είναι σίγουρο και αποδεδειγμένο με μαθηματική ακρίβεια ότι αυτή η ημέρα ορίστηκε από την Ελληνίδα μάνα! Σε περίπτωση λοιπόν που αναρωτιέστε πως γιορτάζεται αυτή η τόσο… καθαρή ημέρα, μία είναι η απάντηση: καθαρίζοντας!

 2. Παγκόσμια Ημέρα Sailor Moon (6 Αυγούστου)

Η συγκεκριμένη ημέρα καθιερώθηκε με αφορμή την πρώτη κυκλοφορία του Manga, καθώς και τα γενέθλια της διάσημης φιγούρας. Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί μια πολύ καλή αφορμή για να τεστάρεις το πόσο μεγάλος φαν είσαι, αφού ο “παραδοσιακός τρόπος εορτασμού” είναι ο μαραθώνιος παρακολούθησης DVD ή το να ντυθείς σαν κάποιο από τους χαρακτήρες του Manga.

Σε αυτό το σημείο ωστόσο αξίζει να σημειωθεί κάτι πολύ σημαντικό! Πέρα από την χαριτωμενιά και τη γλυκύτητα του παιδικού, η Sailor Moon ως ηρωίδα κατάφερε να γίνει το σύμβολο της LGBTQ κοινότητας λόγω του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει την ομοφυλοφυλία.

Πιο συγκεκριμένα οι συγγραφείς στόχευαν στην ίση αντιμετώπιση των ατόμων της LGBTQ κοινότητας μέσα από τη γραφή τους. Και όλα αυτά εν έτει 1991! Αν αυτός δεν είναι λοιπόν ένας σημαντικός λόγος να ντυθείς Sailor Moon την 6η Αυγούστου ή έστω να κάνεις ένα μικρό αφιέρωμα, τότε ποιος είναι;

3. Παγκόσμια Ημέρα “Χαιρέτα την κάμερα ασφαλείας” (16 Αυγούστου)

Αρχικά θα θέλαμε να πούμε ότι -ναι!- υπάρχει.

Παρόλα αυτά δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς δημιουργήθηκε η ημέρα-φόρος τιμής σε αυτό το σημαντικό γεγονός.

Υπολογίζεται ότι το 2010 υπήρχαν περίπου 10.000 κάμερες ασφαλείας στο Σικάγο, ενώ στο Λονδίνο ξεπερνούσαν τις 500.000. Στην Αγγλία δε έφταναν περίπου τις 4.200.000! Έτσι ακούγεται φυσιολογικό ότι οι κάμερες ασφαλείας μπορούν να προστατεύσουν μεγάλο αριθμό του πληθυσμού από σημαντικά συμβάντα όπως για παράδειγμα οι τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η συγκεκριμένη ημέρα λοιπόν δημιουργήθηκε για να αποστασιοποιηθούμε λίγο από τη σοβαρότητα στη χρηση αυτών και να αποκτήσουμε μια ελάχιστα πιο χαλαρή στάση απέναντι σε πραγματικά σημαντικά γεγονότα κάνοντας -τι άλλο;- χαιρετώντας την κάμερα. Τέλειο;

4.Παγκόσμια Ημέρα Φιόγκου (19 Αυγούστου)

Η συγκεκριμένη ημέρα καθιερώθηκε βασισμένη σε μία πολύ απλή λογική.  Αυτή η λογική  επιτάσσει ότι όπου τοποθετείται ένας φιόγκος ο κόσμος ομορφαίνει. Και γιορτάζεται με αυτόν ακριβώς τον τρόπο!

5.Παγκόσμια Ημέρα Φίλα τον και ξανασμίξτε (25 Αυγούστου)

Μάλωσες με την κοπέλα σου, τον αδερφό, τον φίλο, τη συνάδελφο; Η 25η Αυγούστου είναι εδώ και περιμένει να την αξιοποιήσεις! Γιατί για αυτόν ακριβώς το λόγο φτιάχτηκε! Για τσακωμούς που οδήγησαν σε παγερές σιωπές και κακίες. Και πώς γιορτάζεται; Μα φυσικά αγοράζοντας ένα λουλούδι, λέγοντας συγνώμη ή απλά εκφράζοντας σε κάποιον το τι σημαίνει για εσένα.

6.Παγκόσμια Ημέρα Burger (31 Αυγούστου)

Δε χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις. Aυτή η μέρα είναι βγαλμένη από τη ζωή (μου). Αν και αρχικά προέκυψε από τον κ. Χαϊντ(θα μπορούσε όμως να προκύψει από μένα) ο οποίος δοκίμαζε και αποκάλυπτε νέα burger στην πόλη του, τίποτα δε μας εμποδίζει  από το να μιμηθούμε αυτή την αγνή και γεμάτη αγάπη πράξη του. Για αυτό παιδιά μου…φάτε! Burger.

Σχόλια

Exit mobile version