Site icon Frapress

Οι καλύτερες εκθέσεις για το Μάιο!

“Good art is not what it looks like, but what it does to us.”

                                                                                          ~Roy Adzak

Μια ματιά στις καλύτερες εκθέσεις της Αθήνας, που αξίζει να επισκεφθείς μέσα στον μήνα. Ο Μάιος είναι ο τελευταίος μήνας της άνοιξης, που ανοίγει το δρόμο για το καλοκαίρι. Θα μπορούσε επίσης να χαρακτηριστεί και ως μήνας  της δημιουργίας.

Πολλά μουσεία και γκαλερί διοργανώνουν καινούριες εκθέσεις αυτήν την περίοδο. Δίνοντας μας την ευκαιρία να διευρύνουμε τους ορίζοντας μας.

Για σένα, λοιπόν, αγαπητέ αναγνώστη είναι η ιδανική περίοδος να περιηγηθείς και να περιπλανηθείς  στους δρόμους της Αθήνας  ανακαλύπτοντας  μουσεία και γκαλερί.

Κάνε, λοιπόν τις βόλτες σου λίγο πιο δημιουργικές!

Μουσείο Βορρέ: Every child is an artist. Who is the artist? Who is the child?

Την Κυριακή 7 Μαίου το μουσείο Βορρέ σε συνεργασία με το Very Young Conteporary διοργανώνουν μια εκπαιδευτική έκθεση-εργαστήρι.  Παρουσιάζουν έργα εννέα εικαστικών, που έχουν προκύψει από τη συνεργασία με τα παιδιά τους.

Στόχος αυτής της έκθεσης  είναι να αναδείξει και να τονίσει αυτή την ιδιαίτερη συνεργασία μεταξύ εικαστικών-παιδιών μέσα από τη διαδικασία αυτή. Οι οικογένειες που θα επισκεφτούν την έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σ’ ένα διαδραστικό παιχνίδι, εμπνευσμένο από τα έργα. Ενώ, στη συνέχεια γονείς και παιδιά θα δημιουργήσουν συμμετοχικά έργα.

Στην έκθεση συμμετέχουν: Βανέσα Αναστασοπούλου/Αντρίκος (11 ετών) & Γιώργος (13 ετών), Βάσω Γκαβαϊσέ/Ευγενία (5 ετών), Γιάννης Γρηγοριάδης/Μανώλης (5 ετών), Γιώργος Γυπαράκης/Δημήτρης & Ανέμη (2,5 ετών), Θράφια/Ορέστης (15 ετών), Κώστας Ντάφλος/Ευάγγελος (9 ετών) & Χρήστος (5 ετών), Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος/Αριάδνη (3 ετών) & Φίλιππος (4 ετών), Γιώργος Τσεριώνης/Φραντζέσκος (13 ετών), Αλέξανδρος Ψυχούλης/Αφροδίτη (14 ετών).

Επιμέλεια: Very young conteporary

Τιμή Εισόδου: Γενική: 5 ευρώ, Μειωμένη: 3 ευρώ, Οικογένειες μέχρι 4 μέλη: 10 ευρώ. Ελεύθερη η συμμετοχή στο εργαστήριο με την είσοδο στο Μουσείο.

Διεύθυνση: Πάροδος διαδόχου Κωνσταντίνου 1, Παιανία

Το 1956 σε μια έκθεση παιδικής ζωγραφικής ο Picasso εξομολογήθηκε στον Herbert Read:

“Όταν ήμουν στην ηλικία αυτών των παιδιών, μπορούσα να ζωγραφίζω σαν τον Ραφαήλ. Μου πήρε πολλά χρόνια να μάθω να ζωγραφίζω σαν παιδί.”

Robert Raushenberg-Zoumboulakis Galleries

Ο Αμερικάνος  Robert Raushenberg υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα. Συνεργάστηκε με πολλούς πρωτοπόρους εικαστικούς, επιστήμονες, χορευτές, συνθέτες και ακτιβιστές.

Δημιούργησε πολυδιάστατα και πολυμορφικά έργα τέχνης. Εξυψώνοντας την έννοια του εφήμερου και του καθημερινού.

Η γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσίασε στις 27 Απριλίου, μια έκθεση με πολλαπλά έργα του γνωστού καλλιτέχνη. Μερικά απ’ αυτά, όπως το domicille εκτίθενται μάλιστα για πρώτη φορά στο κοινό.

Τα έργα που παρουσιάζονται στην γκαλερί αποτελούν δείγματα απ’τις συλλογές Bones & Unions, Horsefeathers Thirteen Series και Hoarfrost Editions που δημιούργησε στο εργαστήριο του Gemini G.E.L τη δεκαετία του 1970.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 27 Απριλίου ως 13 Μάιου 2017.

Αγγελική Νικολαΐδου-Αrtzone42 Gallery

Η γκαλερί Αrtzone42 αυτό το μήνα παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση της ποιήτριας εικαστικού Αγγελικής Νικολαΐδου.

Στην έκθεση παρουσιάζεται μια σειρά από κολάζ, με λιτές γραμμές σχήματα και καθαρά χρώματα. Το ύφος της μπορεί να χαρακτηριστεί λιτό και αφαιρετικό. Με την ίδια λιτότητα, που γράφει στα βιβλία της τοποθετεί και τα σχήματα της με τέτοιο τρόπο, ώστε να φαντάζουν αρμονικά και επιβλητικά. Έτσι, θυμίζουν αρχιτεκτονήματα στα οποία ο άνθρωπος ως μικρογραφία μπορεί να περιηγηθεί μέσα και γύρω απ’ αυτά.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 4 Μάιου ως 3 Ιουνίου.

#Post Future-13th Athens Digital Arts Festival

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας επιστρέφει για την 13η διοργάνωση του στις 18-21 Μαίου.

Φέτος, το ADAF  θα πραγματοποιηθεί σ’ ένα ακίνητο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής στην οδό Μητροπόλεως 23.

Με θέμα #post future, το ADAF 2017 επιδιώκει να εξερευνήσει τον ψηφιακό κόσμο. Ενώνοντάς τον με τον πραγματικό, αλλά και βρίσκοντας τις επιπτώσεις του στον τρόπο ζωής της σύγχρονης πραγματικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ημερών του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν οι εξής ενότητες:Digital Image, Installations, Webart, Videoart, Animation, Festivals of the Word, Guest Screenings, Presentations, Live Acts, oμιλίες, Adaf Kids, Eκπαιδευτικά Eργαστήρια Tεχνολογικά Πειράματα, Προβολές Αnimation και Διαδραστικές Εγκαταστάσεις.

Καλή απόλαυση!

Σχόλια

Exit mobile version