Site icon Frapress

15 ταινίες που πρέπει να δεις νέος

Μια λίστα με ταινίες που πρέπει να δεις στην δεκαετία των 20.

Eπιμέλεια κειμένου: Δέσποινα Μπαράκη

Όταν είσαι νέος είσαι τόσο ενθουσιασμένος. Μπορεί να είσαι στο πανεπιστήμιο ή να έχεις μόλις τελειώσει τις σπουδές σου. Να ξεκινάς την καριέρα σου ή να είσαι ερωτευμένος. Παρ’ όλο τον ενθουσιασμό η ηλικία αυτή χαρακτηρίζεται από έλλειψη αυτοπεποίθησης και πολλές φορές αναρωτιέσαι αν κάνεις τις σωστές επιλογές.

Σε αυτή τη λίστα συγκεντρώσαμε 15 ταινίες που πρέπει να δεις νέος. Ταινίες, δηλαδή, που μπορούν να επηρεάσουν την σκέψη σου και που θα σε βοηθήσουν να δεις την ζωή σου πιο σφαιρικά.

1. Ο πρωτάρης

Δεν υπάρχει καλύτερη ταινία από το “The Graduate” σε ό,τι αφορά μια μπερδεμένη μετακολεγιακή ζωή. Η ταινία παρ’ ότι βγήκε το 1967 έχει μείνει αξέχαστη με πρωταγωνιστή να είναι ανάμεσα στην πολύ μεγαλύτερη του “Μrs Robinson” και την κόρη της.

2. In a World…

Μια ταινία που σκηνοθετήσε, έγραψε και που πρωταγωνίστησε ο ίδιος άνθρωπος, ο Lake Bell. Στην ταινία μια νεαρή γυναίκα, που είναι δασκάλα φωνητικής και δεν είναι βαρύτονος, προσπαθεί να γίνει voiceover star. Και για να αποσαφηνίσουμε τον όρο ουσιαστικά αναφερόμαστε σε αυτή την βαθιά φωνή, που ακούγεται στις ταινίες συνήθως ως αφηγητής. Ο ανταγωνισμός, βέβαια είναι μεγάλος, μιας και ο πατέρας της έκανε την ίδια δουλειά.

3. Τangerine

Mια διεμφιλική γυναίκα, που δουλεύει στην βιομηχανία του σεξ ανακαλύπτει, ότι ο σύντροφος της την απατά. Αυτό που θα καταλάβεις μέσω της ταινίας είναι ότι μπορείς να βρεις μια φιλία, την στιγμή που νομίζεις ότι είσαι μόνος.

4. Ο διάβολος φοράει Prada

Σε ό,τι αφορά το περιβάλλον εργασίας η ταινία αυτή κερδίζει Oscar. Όσο mainstream και αν την θεωρείς μέσα στην ταινία θα δεις πως οι φιλοδοξίες μπορούν να διαβρώσουν τους ανθρώπους. Ταυτόχρονα, όμως θα δεις και την επίδραση της καλοσύνης και πως όταν κάποιος βρει το νόημα της ζωής μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

5. Στην Τρέλα του Γραφείου

Η πλειονότητα των ανθρώπων ξεκινά την καριέρα του στην δεκαετία των ’20. Έτσι, αυτή η ταινία θα σας φανεί πολύ οικεία. Η ταινία αυτή δείχνει πως 3 νέοι άνθρωποι, που μισούν την δουλειά τους -και το αφεντικό τους- νιώθουν όταν πηγαίνουν στο γραφείο και δουλεύουν.

6. 500 Μέρες με την Summer

Είναι μια από τις σπάνιες ρομαντικές ταινίες, που έχουν κάτι να σου πουν και να σου μεταδώσουν. Είναι αυτή η ταινία, που δεν παρουσιάζει την τέλεια σχέση, αλλά μια αποτυχημένη σχέση και πόσο δύσκολο είναι να ξεπεράσεις κάποιον άνθρωπο.

7. Love and Death

Μια ταινία του Woody Allen, δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα. Πριν από το “Annie Hall”, το “Love and Death” κοροϊδεύει το άγχος, που έχουν οι νέοι για τα χρήματα.

8. Τhe Social Network

Σίγουρα την έχεις δει- αν όχι πρέπει- είναι αυτή η ταινία, που δείχνει ότι οι φιλοδοξίες μπορούν να σου βγουν και σε καλό. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το παράδειγμα του “Mr Facebook” το αποδεικνύει αυτό και με το παραπάνω.

9. O Λύκος της Wall Street

“Το Μεγάλο σορτάρισμα” θα δώσει στον θεατή ένα καλύτερο μάθημα για την οικονομική κρίση και τα αποτελέσματα, που αυτή έχει για κάποιον νέο. “Ο Λύκος της Wall Street”, όμως σκιαγραφεί καλύτερα τα τέλη του 2000 και πως ένα λαμπρό εγχείρημα μπορεί να καταστραφεί.

10. Tucker: The Man and His Dream

Οι ταινίες “Ο νονός” και “Αποκάλυψη Τώρα” θεωρούνται οι καλύτερες ταινίες του Francis Ford Coppola. Αυτή η ταινία του 1988, όμως είναι η ταινία, που πρέπει να δεις αν δεν έχεις δει. Είναι η αληθινή ιστορία ενός μηχανικού, που πρέπει να αποτελεί παράδειγμα και έμπνευση για κάθε επιχειρηματία.

11. Before Sunrise

Είναι η πρώτη ταινία μιας τριλογίας, που ξεκίνησε το 1995. Στην ταινία η Σελίν και ο Τζέσι, γνωρίζονται τυχαία σε ένα τρένο, που διασχίζει την Ευρώπη και περνούν 24 ώρες μαζί στη Βιέννη.

12. Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου: Part 1

Kάθε ταινία του Χάρι Πότερ δείχνει πως είναι να μεγαλώνεις. Στο τέλος βέβαια των ταινιών οι πρωταγωνιστές δεν είναι μεγαλύτεροι από 18 χρονών. Οι ηθοποιοί, όμως στην πραγματικότητα είναι περίπου 20 και ζουν πολύ μακριά από το κλασικό στερεοτυπικό τρόπο, που ζει ένας νέος εκείνης της ηλικίας.

Μάλιστα, η πρώτη ταινία των Κλήρων του Θανάτου, δείχνει τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζει κανείς στην προσπάθειά του να ανεξαρτητοποιηθεί.


13. Moonlight

Μέσα σε 3 κεφάλαια, ο σκηνοθέτης Barry Jenkins μας λέει την ιστορία του Chiron, ενός μαύρου νέου, που ζει σε μια διαλυμένη οικογένεια. Παρ’ ότι η ζωή των περισσότερων καθορίζεται από το περιβάλλον τους– στην συγκεκριμένη περίπτωση κυριαρχούν τα ναρκωτικά και η βία- ο νεαρός δείχνει ότι ίσως δεν είναι πολύ αργά για να αλλάξει κάτι.

14. Βοyhood

Τα γυρίσματα αυτής της ταινίας κράτησαν 11 χρόνια και θα δεις πως είναι να μεγαλώνει ένα παιδί στην πραγματικότητα και μάλιστα σε αρκετά περίεργες συνθήκες, όπου οι γονείς ξαναπαντρεύονται και τα παιδιά πειραματίζονται με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

15. Frances Ha

Η ταινία αναφέρεται σε μια χορεύτρια, που δεν βρίσκει δουλειά και που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα. Μέσα σε αυτή της την προσπάθεια, ανακαλύπτει ότι πρέπει να χάσει κάποια πράγματα για να κυνηγήσει και τελικά να κατακτήσει τα όνειρά της.

Σχόλια

Exit mobile version