Μους φράουλας να την φας… στο ποτήρι!
Επιμέλεια: Τσατσαβά Αλεξάνδρα
Τώρα που καλοκαιριάζει, όλοι χρειαζόμαστε ένα δροσιστικό γλυκό! Για να μην αρχίσεις από τώρα τα παγωτά σου προτείνουμε μια εύκολη συνταγή για παγωμένη μους φράουλας. Ένα γλυκό το οποίο είναι αρκετά ελαφρύ, αρκετά γλυκό και πολύ μα πολύ εύκολο στην εκτέλεσή του.
Θα χρειαστείς:
- Μια κούπα φράουλες
- 5 ασπράδια αυγού
- 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:
Αρχικά διαχωρίζεις τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστείς μόνο τα ασπράδια. Ύστερα τα ρίχνεις σε ένα μπολ και τα χτυπάς με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να αρχίσουν να σχηματίζουν μαρέγκα. Στη συνέχεια, ξεκινάς να ρίχνεις λίγη-λίγη ζάχαρη και να χτυπάς ταυτόχρονα. Όσο πιο αργά τη ρίχνεις, τόσο πιο πολύ θα δέσει η μαρέγκα.
Τώρα πάμε στις φράουλες! Τις λιώνεις με ένα πιρούνι και τις στραγγίζεις με ένα σουρωτήρι, ώστε να φύγει το ζουμί.
Αφού έχεις χτυπήσει τα αυγά με τη ζάχαρη και έχει γίνει η μαρέγκα σου, ξεκινάς να προσθέτεις τις λιωμένες φράουλες και να χτυπάς ταυτόχρονα με το μίξερ. Όταν το μείγμα σου γίνει ομογενές είναι έτοιμο να μπει στην κατάψυξη. Το ελαφρύ γλυκό σου θα είναι έτοιμο για φάγωμα ύστερα από ένα 3ωρο στην κατάψυξη.
Καλή απόλαυση!