Site icon Frapress

CU Escape Room: Παίξαμε και χάσαμε αλλά το απολαύσαμε!

Escape Room

Το Escape Room είναι η νέα μόδα!

Το CU Around φρόντισε και δημιούργησε το μεγαλύτερο Escape Room στο Factory Outlet στο Φάληρο. Από τις συνολικά 850+ ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή, μόνο 30 είχαν την ευκαιρία να λύσουν το μυστήριο.

Το Frapress ως το επίσημο Youth Cultural Community της πόλης, βρέθηκε στην καρδιά του μυστηρίου και σας παρουσιάζει πως έζησε την μοναδική αυτή εμπειρία, μέσα από τα μάτια των αρθρογράφων του.

Στέφανος Αντιμάντο

Ο πάντα με άγριες διαθέσεις Στέφανος Αντιμάντο

Την τελευταία Κυριακή του Γενάρη το Youth Cultural Community του Frapress κληρώθηκε για να στείλει επίλεκτο κλιμάκιο και να λύσει τον περιβόητο γρίφο του Δόκτωρα Ultric για να σπάσει την κατάρα που τον κρατάει δέσμιο εδώ και χρόνια.

Η ομάδα απαρτιζόταν από έμπειρα μέλη με πολλές ώρες από Escape Rooms στην πλάτη τους και περίσσεια όρεξη, ενώ η ανυπομονησία ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής για να δούμε τι σπαζοκεφαλιά μας είχε ετοιμάσει η ομάδα του Vodafone CU!

Μπαίνοντας, η αυστηρή Βεργίνα (Game Master) έθεσε τους όρους του παιχνιδιού, ενώ το βλέμμα της μας ετοίμαζε για ζόρικες καταστάσεις. Ξέραμε πια οτι το έργο μας θα ήταν δύσκολο, κάτι που διαπιστώσαμε αμέσως μόλις ακούσαμε το “gong” που σηματοδοτούσε την έναρξη του παιχνιδιού.

Η Game Master μας, Βεργίνα

Είχε αρχίσει το κυνήγι των γρίφων σε έναν ολόκληρο όροφο με ρούχα. Τρεχάλες από ‘δω κι από κει, σκοτάδι, φωνές και ηχητικά εφέ που θα τρόμαζαν μέχρι και τον κάθε ατρόμητο. Με τον χρόνο να κυλάει σα νερό, οι υποθέσεις μας για τους γρίφους πλήθαιναν και οι ελπίδες μας για τη νίκη στέρευαν. Η ταφόπλακα έπεσε όταν μόλις ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν καταφέρουμε να πάρουμε στα χέρια μας την πολυπόθητη φιάλη και να την τοποθετήσουμε στον βωμό as instructed, ήχησε το “gong” της λήξης.

Πάρτε μία ιδέα για τη μαγευτική ατμόσφαιρα…

Το λαβωμένο μας ηθικό πήρε και πάλι τα πάνω του όταν η αδίστακτη Βεργίνα μας πληροφόρησε με καθησυχαστικό ύφος ότι από όλες τις ομάδες της, η δική μας έφτασε πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου.

Φήμες λένε ότι μόνο η Αθανασία Νταβαρίνου έχει καταφέρει να λύσει τον γρίφο και μάλιστα με κλειστά μάτια και δεμένη χειροπόδαρα.

Μια εμπειρία που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη!

Λία Πασχαλούδη

Η Λία Πασχαλούδη εκπροσώπησε επάξια τη θηλυκή πλευρά του Frapress.gr

Ένα σκοτεινό πολυκατάστημα. Απόκοσμοι ήχοι. 30 ομάδες. Μία κατάρα.

Ένας στοχος: το μαγικό φίλτρο που θα έσωζε την ανθρωπότητα. Κάπως έτσι μας ιντρίγκαρε η Game Master και για 45 ολόκληρα λεπτά έγινε ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ μας η σωτηρία του ανθρώπινου είδους. Με ευφάνταστους γρίφους και αξιοζήλευτη οργάνωση το παιχνίδι μυστήριου μας κράτησε σε αγωνία, ενώ ο χρόνος κυλούσε, δυστυχώς για μας, σα νεράκι! Μία πρωτότυπη πραγματικά ιδέα του CU Around στην οποία ήμουν τυχερή να συμμετάσχω και να προσθέσω άλλη μια εμπειρία απόδρασης, στο ενεργητικό μου.

Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ CU!

 Άγγελος Ζόγκος (Estorial Calderan)

Ο πάντα ετοιμοπόλεμος Άγγελος Ζόγκος στα δεξιά της εικόνας

Ήταν νύχτα. Ο φόβος και η αγωνία επικρατούσαν παντού! Η δική μας Game Master μας οδήγησε στην βάση μας με ασφάλεια έτσι ώστε να ξεσκεπάσουμε το πέπλο του μυστηρίου.

Προσπαθώντας να λύσουμε το μυστήριο

Το CU Around για άλλη μια φορά διοργάνωσε μια καταπληκτική εμπειρία Escape Room μέσα στο Factory Outlet! Προσωπικά πέρασα τέλεια. Είχε γίνει πολύ καλή δουλειά και αυτό φαινόταν σε κάθε λεπτομέρεια γύρω σου. Από τη μία η ατμοσφαιρική μουσική και από την άλλη η συσκότιση και ο “Βωμός” -που ήταν το τελικό σημείο για να επιβιώσουμε εάν λύναμε το μυστήριο- όλα έδεναν μεταξύ τους!

Ο “βωμός”

Έξυπνοι γρίφοι σε προκαλούσαν να βρεις τα επόμενα στοιχεία για να λύσεις το μυστήριο.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε την εμπειρία ενός Escape Room! Είτε είστε πρωτάρης, είτε δοκιμάζετε την τύχη σας κάθε εβδομάδα, τα δωμάτια πάντα τροποποιούνται οπότε να είστε γρήγοροι και να σκέφτεστε έξω από το κουτί!

Δείτε μερικές από τις στιγμές που μας χάρισε το CU!

Escape Room
1 / 14

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για ακόμα περισσότερες φωτογραφίες και μαρτυρίες!

Αντώνης Μαντζαβίνος

Ο Αντώνης Μαντζαβίνος

Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχαμε την ευκαιρία ως Frapress να αποδείξουμε την αξία μας. Ωστόσο η εμπειρία που μας προσέφερε το CU Around στο Escape Room που έστησε για 200 άτομα στο Factory Outlet ήταν πέρα από τη φαντασία μας.

Οι γρίφοι τελικά, μπορεί να αποδείχτηκαν δύσκολοι και να μη καταφέραμε να λύσουμε το μυστήριο, σε πείσμα της Game Master μας, ωστόσο η ατμόσφαιρα και το γενικότερο feeling του παιχνιδιού έφτασαν την αδρεναλίνη μας στα ύψη!

Αυτό που κρατάμε είναι 45 λεπτά δυνατής περιπέτειας, την οποία προτείνουμε σε κάθε έναν από εσάς. Μόνο μη ξεχάσετε να διαλέξετε την καλύτερη δυνατή ομάδα που μπορείτε, γιατί όταν ο χρόνος πιέζει, τα πάντα βγαίνουν στη φόρα…

Πολέμαρχος

Ο Πολέμαρχος

Τα Escape Rooms είναι ένα εντυπωσιακό παιχνίδι που απαιτεί γνώση, αντίληψη, εξυπνάδα, και εγρήγορση! Κάθε ομάδα αποτελείται από 5 παίχτες και στο τέλος κερδίζει αυτή που έχει στην σύνθεση της τον Αντώνη Μαντζαβίνο. Αυτός ήταν και ο ουσιαστικός λόγος που δήλωσα συμμετοχή, όταν μας ανακοίνωσαν πως η τύχη χαμογέλασε στο Frapress.gr, καθώς κληρώθηκε να είναι μέσα στην μαγική 30αδα (από τις 850+) των ομάδων που θα τους δινόταν η ευκαιρία, να διεκδικήσουν μέσα από την χαρά του παιχνιδιού τα δώρα του Vodafone CU!

Λέω:

Δεν μπορεί. Για να ήθελε η τύχη να είμαστε στους 30 νικητές, είμαστε γεννημένοι για να σηκώσουμε την κούπα.

Η Βεργίνα, η Game Master μας!

Τελικά για πολλούς και διάφορους λόγους (Βλ. Βεργίνα) δεν τα καταφέραμε… όμως παιδιά η εμπειρία ήταν αξέχαστη! Η φάση ήταν πολύ οργανωμένη, δουλέψανε πολλά παιδιά πάνω σε αυτό το κομμάτι και αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα του Vodafone CU. Παντού είχε άτομα να σε εξυπηρετήσουν κατά την διάρκεια της αναμονής.

Το σκηνικό με το να ψάχνεις κουτιά και κλειδιά σε ολόκληρο το Factory Outlet ήταν πολύ κινηματογραφικό και οι γρίφοι ήταν έξυπνοι και είχαν απόλυτη συνοχή. Άλλο αν εμείς δεν τα καταφέραμε γιατί είμαστε μπιπ…

Πάνος Κοτέφας

Οι συζητήσεις της ομάδας έδωσαν και πήραν. Στο κέντρο της εικόνας ο Πάνος Κοτέφας.

Ήταν Κυριακή, τα άστρα ήταν πλήρως ευθυγραμμισμένα κι Αυτός που έρχεται πριν τα μεσάνυχτα ήταν καθοδόν. Οι υπηρέτες του είχαν ήδη ξεκινήσει την τελετή επίκλησης και η ομάδα του Frapress.gr ήταν μία από τις επίλεκτες που κλήθηκε να σώσει την ανθρωπότητα. Κάπως έτσι βρεθήκαμε κλεισμένοι στο μεγαλύτερο Escape Room όλων των εποχών. Η ομάδα του Vodafone CU σε συνεργασία με τα Factory Outlet και τα Escape Room EXODUS έκαναν πραγματικά πολύ καλή δουλειά.

Δύο από τους ορόφους του Factory Outlet στο Φάληρο είχαν διαμορφωθεί σε δύο πίστες γεμάτες γρίφους, κρυμμένα αντικείμενα, απόκρυφα μηνύματα στους τοίχους και καπνούς. Η ατμόσφαιρα παρέπεμπε περισσότερο σε ταινία μυστηρίου παρά σε ένα συνηθισμένο escape room. Και μέσα σε όλα αυτά περιφερόταν και η μασκότ του CU Around, χαρίζοντας στιγμές έντονης ανατριχίλας.

Η μασκότ του CU Around

Σε κάποια φάση, κοντοστάθηκα και χάζεψα τον σκοτεινό όροφο. Φιγούρες έτρεχαν από δω κι από κει, άκουγες φωνές αγωνίας ενώ οι φύλακες του καταστήματος, ατάραχοι, έδιναν μια extra αίσθηση εγκλωβισμού και απόδρασης.

Το σκηνικό τρόμου σε προκαλούσε από μόνο του να λύσεις το μυστήριο!

Ξαφνικά, ακούω το gong της λήξης να ηχεί και αντικρίζω τα απελπισμένα βλέμματα των συμπαικτών μου. Λίγα λεπτά μετά, ΚΛΙΚ! Το χρηματοκιβώτιο με το μυστικό φίλτρο είχε ανοίξει αλλά ο χρόνος είχε λήξει!

“Δε πειράζει παιδιά, η εμπειρία μετράει!”

“Δεν πειράζει παιδιά”, φωνάζει ο Αντώνης “η εμπειρία μετράει!”. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα το tablet που χάριζε το Vodafone CU, αλλά τελικά είχε δίκιο! Η εμπειρία μετράει, ειδικά όταν την μοιράζεσαι με φίλους!

Cheers! #CUaround

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για τα Escape Rooms

Ορίστε μερικές από τις μαγευτικές στιγμές όπως τις έζησε η ομάδα από το Frapress.gr!

2 / 12

Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα του Vodafone CU για την καταπληκτική αυτή εμπειρία!

Επιμέλεια Κειμένου: Αντώνης Μαντζαβίνος
Φωτογραφίες: Ηλίας Μέρτης, Στέφανος Αντιμάντο

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

Exit mobile version