Site icon Frapress

“Τερεζίν” στο Θέατρο Αργώ

Στη σκηνή του θεάτρου “ΑΡΓΩ” ζωντάνευει φέτος από την θεατρική ομάδα “Δήλος”, η μουσικοχορευτική παράσταση Τερεζίν” και φυσικά το Frapress.gr βρέθηκε στις πρώτες σειρές του θεάτρου και σας την παρουσιάζει!

Ο ήχος μιας τρομπέτας δίνει το έναυσμα για την απαρχή ενός άνισου αγώνα για τη ζωή, εκεί όπου κάθε ζωντανή ύπαρξη είναι καταδικασμένη να σβήνει μέρα με την μέρα. Εικοσιτέσσερις ηθοποιοί μας ταξιδεύουν μέσα απ’ τις ερμηνείες τους στον απάνθρωπο κόσμο του εβραϊκού ghetto της Τερεζίν. Η ζωή στο σπίτι όλων των Εβραίων καλλιτεχνών αποτελεί την ενσάρκωση του ονείρου για κάθε Εβραίο, καθώς στην Τερεζίν δεν υπάρχουν βίαιοι θάνατοι και κακουχίες, δεν γίνονται βασανιστήρια, οι έγκλειστοι αντιμετωπίζονται ως φυσιολογικοί άνθρωποι και ας φέρουν στο στήθος τους το κίτρινο αστέρι. Μονάχα μουσικές ακούγονται και θεατρικές παραστάσεις ανεβαίνουν συνεχώς, τουλάχιστον όπως ισχυρίζονται οι Ναζιστικές αρχές, δημοσίως, αλλά και στους απεσταλμένους του Ερυθρού Σταυρού. Η πραγματικότητα εντούτοις απέχει αρκετά από τα κατασκευάσματα της γερμανικής προπαγάνδας…

Πόση χαρά και πόσο πόνο μπορεί να αντέξει το σανίδι; Το τραγούδι και ο χορός εναλλάσσονται με την απελπισία και την θλίψη. Όπου η μελωδία σβήνει, η απώλεια ζωντανεύει, είτε αυτή συμβολίζει την απώλεια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας καθώς και των αναμνήσεων μιας άλλης εποχής, είτε είναι το οριστικό τέλος μιας ζωής. Θα έρθουν στιγμές που θα πιάσεις τον εαυτό σου να σιγοτραγουδάει χαμογελώντας. Θα έρθουν όμως και εκείνες οι στιγμές που θα σιγοκλαις και θα αναζητάς με αγωνία τα χαρτομάντηλα σου [που δεν θα τα βρεις ποτέ!].


Η σκηνοθεσία της Δήμητρας Χατούπη υπήρξε καταπληκτική καθώς “εκμεταλλεύτηκε” με μοναδικό τρόπο τους ηθοποιούς της πάνω στην σκηνή και εκτός αυτής. Κατόρθωσε να ανοικοδομήσει και να δώσει ζωή στον μικρόκοσμο της Τερεζίν, μεταφέροντας μας σ’ όλα τα μέρη του ghetto και ας περιοριζόταν απο χωροταξικά απο την κεντρική σκηνή του θεάτρου. Όσον αφορά την παρουσία των ηθοποιών επί σκηνής ήταν εξαιρετική, οι ερμηνείες του δεν ξέφευγαν απ’ το θεατρικό μέτρο και ήταν αρκετές ώστε να σε παρασύρουν σ’ έναν άλλο κόσμο, να σου καλλιεργήσουν συναισθήματα και να σε σοκάρουν.

Σας συνιστώ, ανεπιφύλακτα, να παρακολουθήσετε την “Τερεζίν”, καθώς είναι ένα έργο που θα σας συγκινήσει με την ιστορία που αφηγείται και παράλληλα θα σας γεμίσει με πολλαπλά συναισθήματα.

Ηθοποιοί:
Πρωταγωνιστούν : Γιούλη Αθουσάκη, Κώστας Αλέξης, Πάνος Αποστολόπουλος, Δήμητρα Δρακοπούλου, Δήμητρα Ζακάκη, Τρύφωνας Ζάχαρης, Θωμάς Καζάσης, Δήμητρα Μάμαλου, Μελίνα Μαστραντώνη, Γρηγόρης Μπαλλάς, Ιάκωβος Μηνδρινός, Νώντας Μιχαλόπουλος, Λευτέρης Παπακώστας, Κωνσταντίνος Παράσης, Χριστίνα Πετρολέκα, Αιμιλία Σιαφαρίκα, Θεοδόσης Σκαρβέλης, Γιάννα Σωτηροπούλου, Ιωάννα Σιμάτη, Φωτεινή Τσούλη, Κλειώ Χαβγιέ, Άννα Χανιώτη, Αστέριος Χασάπης, Πένυ Χρυσικού.

Στην τρομπέτα ο Γιώργος Βασιλόπουλος.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία : Δήμητρα Χατούπη
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Αδαμαντιάδης
Σκηνικά : Αντώνης Χαλκιάς
Κατασκευή σκηνικού: Γιάννης Δαμίγος
Κοστούμια: Μάριος Ράμμος
Φωτισμός: Βασίλης Καραργύρης
Κίνηση: Νικολέτα Ξεναρίου
Σύνθεση μουσικής: Χρήστος Θεοδώρου
Διδασκαλία τραγουδίων: Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου
Ρυθμολογία, Διδασκαλία κρουστών: Νίκος Τουλιάτος

 

Πληροφορίες για την παράσταση:

Θέατρο “ΑΡΓΩ” [ Ελευσινίων 15, πλησίον μετρό Μεταξουργείο]

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30.

                                                          Κάθε Κυριακή στις 20:00

Τιμές εισιτηρίων:  Γενική είσοδος 15 € , Φοιτητικό 8 €,  Ανέργων/ Ατέλεια 5 € , Ομαδικό [για group των 10 ατόμων] 10€.

Σχόλια

Exit mobile version