Site icon Frapress

Ένα διαφορετικό καλοκαίρι σε summer school!

 

Είναι στην σκέψη πολλών πλέον, και γιατί όχι και στη δικιά μας. Τα summer schools έγιναν ευρέως αποδεκτά από τον νεανικό κόσμο τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Προσφέρουν ποικιλία δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν σύντομα μαθήματα, μαθήματα ξένων γλωσσών, εντατικά μαθήματα και συνέδρια.

Θυσιάζεις έναν μήνα απ’ τις πολύτιμες διακοπές σου στα νησιά των Κυκλάδων, για να κάνεις «άλλου είδους» διακοπές. Πρόκειται για αντικατάστατο του erasmus, που είτε σου έλειψε, είτε δεν κατάφερες για διάφορος λόγους να πας ποτέ. Είναι ένας τρόπος να βελτιώσεις το επίπεδο των αγγλικών σου ή μιας άλλης ξένης γλώσσας και μια καλή αφορμή να κάνεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

 Τι προσφέρουν όμως τελικά και γιατί να πάρεις την απόφαση να πας; Οι λόγοι είναι μεν εκπαιδευτικοί, καθώς εμβαθύνεις σε ένα πιο συγκεκριμένο αντικείμενο των σπουδών σου που σε ενδιαφέρει, αυτό όμως είναι το ελάχιστο όφελος που μπορείς να έχεις από μια τέτοια εμπειρία. Πρόκειται για ένα διάλειμμα δύο περίπου βδομάδων από τη ζωή σου στην Ελλάδα, στο οποίο θα κάνεις διεθνείς φίλους, θα αποκτήσεις ομαδικό πνεύμα, θα αισθανθείς την επιρροή μιας ξένης κουλτούρας και εν τέλει θα μοιραστείς μοναδικές και ιδιαίτερες καλοκαιρινές εμπειρίες. Και σίγουρα το άραγμα στην παραλία είναι το πιο αγαπητό και εύκολο πράγμα το καλοκαίρι, όμως ένα summer school είναι ένα λιθαράκι στο φοιτητικό βιογραφικό σου. Τα μαθήματα σε βοηθούν να καταρτιστείς στο αντικείμενο που επέλεξες, κερδίζοντας έτσι μια παραπάνω γνώση.

Και αν δεν πήγες erasmus; Είναι μια καλή ευκαιρία να «επανορθώσεις». Δεν χάνεις εξάμηνο, ούτε μαθήματα στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Ζεις την εμπειρία αυτή πιο «συμπυκνωμένη», αποκτάς εξίσου μοναδικές εμπειρίες, χωρίς ωστόσο να χάσεις κάθε επαφή με την Ελλάδα, χωρίς να ξεκινήσεις να αισθάνεσαι κάτοικος εξωτερικού. Η διάρκεια που θα μείνεις επαρκεί για να γνωρίσεις την ξένη κουλτούρα και να διευρύνεις τους πολιτισμικούς σου ορίζοντες.

Για να έχουν και απώτερο αντίκρισμα αυτές οι βδομάδες στο εκπαιδευτικό και επαγγελματικό σου προφίλ, μην παραλείψεις να επιλέξεις ορθώς το θέμα του summer school που θα παρακολουθήσεις. Κατά αυτόν τον τρόπο επωφελείσαι διπλά, καθώς προσθέτεις ένα «συν» τόσο στα ακαδημαϊκά σου ενδιαφέροντα, όσο και στις διεθνείς σου εμπειρίες, ενώ ταυτόχρονα μεγιστοποιούνται οι πιθανότητές σου για εισδοχή σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ίδιου πανεπιστημίου.

 

Τα πιο δημοφιλή summer schools:

1.Geneva Summer Schools – University of Geneva

Ελβετία, Γενεύη

2.China Europe International Summer School

Κίνα, Σαγκάη, Βερολίνο, Ουτρέχτη, Ρώμη

3.Amsterdam Summer School

Ολλανδία, Άμστερνταμ

4.Bocconi Summer School

Ιταλία, Μιλάνο

5.Helsinki Summer School

Φιλανδία, Ελσίνκι

6.Utrecht Summer School

Ολλανδία, Ουτρέχτη

7.Radboud Summer School

Ολλανδία, Nijmegen

8.University of Edinburgh Summer School

Ηνωμένο Βασίλειο, Εδιμβούργο

9.Summer School of Pisa University

Ιταλία, Πίζα

10.Summer School EXPO 2015

Ιταλία, Μιλάνο

11.ESADE International Summer Program

Ισπανία, Βαρκελώνη

12.HEC Paris Summer School Programs

Γαλλία, Jouy en Josas

13.Arts University Bournemouth – Summer Courses

Ηνωμένο Βασίλειο, Bournemouth

14.Hanze (UAS) Summer School

Ολλανδία, Groningen

15.NHTV Summer School

Ολλανδία, Breda

16.UvA Summer School

Ολλανδία, Άμστερνταμ

17.INNES – International Network for Educational Support

Αυστρία, Βιέννη

 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

http://www.summerschoolsineurope.eu

https://www.daad.de/de/

 

Σχόλια

Exit mobile version