Site icon Frapress

10 Λόγοι που χωρίζει ένα Ζευγάρι

Επειδή το καλοκαίρι πολύ επιπόλαιοι έρωτες μπορούν να εξελιχθούν σε μια όμορφή σχέση, και επειδή δεν μου αρέσουν η μιας  χρήσης και οι ξεχαρβαλωμένες καταστάσεις, ελπίζω με τον παρακάνω 10λογο να βοηθηθείτε έτσι ώστε μειωθεί το ποσοστό να τραυματίζουμε την καρδιά μας και τις καρδιές άλλων.

 

          1.    Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη.

Δεν λέμε 100%, 100% εμπιστοσύνη δεν μπορείς να έχεις σε κανέναν, αλλά τουλάχιστον να υπάρχει η βασική εννοώντας να μην κάνουμε σαν τρελοί /τρελές  αν βγει για ένα ποτό ο-η σύντροφος μας με την παρέα του, ούτε να τρελαινόμαστε όταν υπάρχει θαυμασμός από το αντίθετο φύλο! Με λίγα λόγια να μην υπάρχει η λεγόμενη και γνωστή σε όλους αρρωστημένη ζήλια!

Αν υπάρχει αρρωστημένη ζήλια , αυτός που την έχει είναι άρρωστος!

         2.   Δεν υπάρχει σωστή σεξουαλική ζωή

Γίνεται όποτε και αν!ΤΡΑΓΙΚΟ!!!!

Είναι τραγικό και απαράδεκτο να μην επιθυμείς τον άνθρωπο που λες ότι αγαπάς και ότι είσαι ερωτευμένος. Ακόμα και σε περίπτωση που είσαι κουρασμένος-νη ή που βλέπεις ότι ο άλλος είναι, ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις την προσπάθεια να το αλλάξεις και ας μην βγει η όλη προσπάθεια στο κρεβάτι. Και μόνο που προσπάθησες μετράει και ο άλλος θα το έκτιμήσει.

  1. Εξαρτημένοι από τους γονείς τους.

ΜΕΓΑΛΩΣΤΕ! Τουλάχιστον σε αυτό.

Όταν έχεις σχέση δεν την έχεις ούτε με την μάνα σου, ούτε με τον πατέρα σου!

Είναι πολύ άσχημο να υπάρχει έλεγχος από τους γονείς μέσα στις σχέσεις και περισσότερο άσχημο είναι όταν αυτό γίνεται ηθελημένα επιτρεπτό.

Κορίτσια που δεν μπορούν να μείνουν με το αγόρι τους όταν εκείνος έχει ανάγκη ή ζητηθεί επειδή η Μαμά- μπαμπάς δεν του το επιτρέπει..

Και αγόρια που περνάνε από καστινγκ στην μάνα τους όλες τις κοπέλες του και  έχουν κάνει το τηλέφωνο σκουλαρίκι με την γυναίκα που τους έφερε στην ζωή … θα πρέπει να ενημερώσουν τον άλλον για το που πάει και μπλέκει! (αν και αυτό φαίνεται από την αρχή)

  1. Δεν δέχονται τα ελαττώματα του άλλου

Λοιπόν, όταν δημιουργούμε σχέση με κάποιον, είναι λογικό ότι στα μέλια των πρώτων μηνών μερικά πράγματα δεν τα βλέπουμε και στην συνέχεια πολλά από αυτά μας ενοχλούνε. Όταν λοιπόν προσπαθούμε να αλλάξουμε τα ελαττώματα που εμείς θεωρούμε ότι έχει ο άλλος και αρχίζουμε να γκρινιάζουμε όλη την ώρα, καλύτερα πρώτα να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό ΔΕΝ πρόκειται να γίνει και να μπούμε στην διαδικασία να σκεφτούμε τι ακριβώς μας κρατάει ερωτευμένους με το άτομο που έχουμε δίπλα μας!

Τότε δύο πράγματα θα συμβούν:

Ή θα συνειδητοποιήσουμε ότι τελικά δεν είμαστε πια ερωτευμένοι

Ή θα καταλάβουμε την ουσία της σχέσης μας, ότι ο έρωτας έγινε αγάπη και ότι τελικά το άτομο που έχουμε δίπλα μας, μας κάνει και με τα πλεονεκτήματα και με τα ελαττώματα του.

  1. Επηρεάζονται εύκολα από εξωτερικούς παράγοντες

Η αλήθεια είναι, ότι οι ευάλωτοι άνθρωποι και οι πολλοί ευαίσθητοι είναι δύσκολο να ελέγξουν τα συναισθήματα τους και συνήθως πέφτουν στην παγίδα να γίνονται έρμαια αυτών. Επηρεάζονται συνήθως από άτομα που αγαπάνε και υπολογίζουν  και πολλές είναι οι φορές που βάζουν στην άκρη τα δικά τους συναισθήματα. Και κάπου εκεί έρχονται και οι τσακωμοί, και οι κυκλοθυμίες και οι γκρίνιες και τα κλάματα.

Τέτοιοι άνθρωποι λοιπόν θα πρέπει να σκεφτούν ότι πλέον στη προσωπική τους ζωή δεν είναι μόνοι τους, και αφού διαλέξανε να την έχουν και με κάποιον άλλον, θα πρέπει να υπολογίζουν και να μην επηρεάζονται από σκέψεις τρίτων.

Πριν λοιπόν από οποιαδήποτε απόφαση που θέλουν να πάρουν, θα κάθονται να την συζητάνε με τον ίδιο τους τον εαυτό και στο τέλος θα πρέπει να διαλέξουν αυτό που επιθυμούν οι ίδιοι και όχι οι άλλοι.

Θα πρέπει να ακούμε όλες τις γνώμες και για να ακούσουμε κάτι που δεν έχουμε σκεφτεί, και για να προβληματιζόμαστε, αλλά στο τέλος πρέπει να ακολουθούμε την  μας!

Βγει δε βγει σε καλό, τουλάχιστον διαλέξαμε κάτι δικό μας! J

  1. Οικονομικά προβλήματα

Παιδιά κρίση έχουμε! Δεν θα περάσει τόσο εύκολα. Κανείς δεν έχεις λεφτά, μετρημένοι στα δάχτυλα ενός ακρωτηριασμένου στο χέρι έχουν ποιότητα ζωής και άλλοι τόσοι επίσης απολαμβάνουν πάρα πολύ απλές χαρές.

Τα λεφτά όμως ούτε θα μας αγαπήσουν, ούτε θα μας ακούσουν, ούτε θα μας αγκαλιάσουν, ούτε θα μας φιλήσουν , ούτε θα μας αποφορτίσουν όταν θα το έχουμε ανάγκη όπως θα το κάνει ο άνθρωπός μας.

Αν είναι να μην έχουμε και προσωπική ζωή, επειδή δεν έχουμε λεφτά τότε είμαστε καταδικασμένοι!

Δεν χρειάζεται να κάνουμε την ζωάρα για να έχουμε σχέση. Αν αντί για ποτό κάτσουμε να δούμε μια ταινία στο σπίτι , δεν θα πάθουμε και κάτι! Η ομορφιά είναι πολύ απλή και η ευτυχία είναι αληθινή μόνο όταν αληθινά μοιράζεται!

  1. Έλλειψη κοινών ενδιαφερόντων

Αυτό αποτελεί πρόβλημα στο σημείο που δεν είναι σεβαστά τα ενδιαφέροντα του άλλου!

  1. Έλλειψη χρόνου να μοιράζονται τις καθημερινές συνήθειες

Όσο και αν δεν προλαβαίνεις την μέρα, και εφόσον υπάρχει κατανόηση, νύχτα είναι πολύ μεγάλη για να την αφήσεις ανεκμετάλλευτη!

9.     Ενθουσιασμός στην αρχή της σχέσης

10.    Δεν αναθερμάνουν την σχέση τους με νέα πράγματα

Το 9 και το 10 συνάδουν, διότι εμείς οι ίδιοι αφήνουμε να περάσει αυτός ο ενθουσιασμός και δεν κάνουμε τίποτα για να κρατήσουμε ζωντανή την σπίθα.

Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο και συγκεκριμένα φαντασία.

Το ότι κλείσαμε 1 μήνα, 1 χρόνο ή ακόμα και 10 δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπός που έχουμε σχέση μαζί του μετατράπηκε σε άψυχο αντικείμενο.

Αν προσπαθούν και οι δύο πλευρές να ξαφνιάζουν τον-ην σύντροφό του με μια όμορφή σκέψη , μια όμορφή κίνηση, ένα ξαφνικό φιλί  ή ένα ξαφνικό δείπνο, τότε η σπίθα μάλλον θα εξελιχθεί σε φωτιά.

 

 

Σχόλια

Exit mobile version