Site icon Frapress

Ανασκόπηση δεύτερης εβδομάδας Μουντιάλ με τον Πολέμαρχο

Στην χώρα του καφέ θα πίνουμε Φραπέ

Ήτανε η τελευταία φάση! Η εθνική μας έχει Κερδίσει πέναλτι στο 92’…Την μπάλα έστησε στην άσπρη βούλα ο Σαμαράς με την τερααααααάστια χαίτη του…και πήγαμε εμέις στους ”16”, και οι Τουρέ στο σπίτι τους!

Κάπως έτσι ζήσαμε όλοι μας τα τελευταία λεπτά. Σαν παραμύθι! Ένα παραμύθι που είναι δικό μας, μας αξίζει και το γράψαμε Όλοι μαζί! Άλλωστε και ο τελευταίος μυρωδιάς και η τελευταία γκόμενα και ο τελευταίος μηδενιστής του ποδοσφαίρου, σίγουρα το γύρισαν στην Νέριτ (έστω και την ύστατη στιγμή) προκειμένου να βοηθήσουμε όλοι μας με τα παρακάλια, την θετική αύρα και τα τάματα μας, να ευστοχήσουμε στο πέναλτι. Ενωμένοι στα δύσκολα όπως το έχουμε αποδείξει άπειρες φορές στην τεράστια ιστορία μας.
Υποτίθεται ότι σήμερα θα κάναμε απολογισμό 2ης εβδομάδας Μουντιάλ. Ναι καλά! Όταν διαδραματίζονται τέτοια γεγονότα σε Μουντιάλ και πρωταγωνιστής είναι ο λαός μας να με συμπαθάτε αλλά η Βραζιλία, η Ολλανδία και οι υπόλοιποι 29 μένουνε σε 2η μοίρα!

Ξεκινάω με το γκολ του Σαμαρά!

Δεν ξέρω για εσάς φίλοι μου, εμένα όμως το σκηνικό και η όλη φάση μου έδειξε στόφα μεγάλης κλάσης για τον Σαμαρά! Ναι ναι, για τον Σαμαρά μιλάμε.Τον έβαλε προπονητής της εθνικής για ένα ματς στην θέση του μετά από 7 χρόνια….και με μισό άγγιγμα στήριξε τον Σάμαρη στην όλη του προσπάθεια και προηγηθήκαμε, έπειτα κέρδισε το πέναλτι (το οποίο ήταν πεντακάθαρο και ο εκφωνητής @#%$^&**%^$) το οποίο και εκτέλεσε εύστοχα. Εκτός αυτού το πανηγύρισε και εύστοχα! Αυτό το γλίστρημα στα γόνατα προς την κάμερα με το βλέμμα  ”Οοοοοοχι καργιολάκια εδώ θα μείνουμε” και καπάκι πάνω του όλη η εθνική, εμένα προσωπικά μου ολοκλήρωσε όλο μου το είναι.

Συνεχίζω με Χολέμπας:

Έχω πει στους κολλητούς μου πως ο άνθρωπος είναι βραζιλιάνικο αριστερό μπάκ. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να μην έχει θέση στην δική μας εθνική! Εμείς εδώ στην Ελλάδα πρώτα μαθαίνουμε να διατηρούμε αυτά που έχουμε και μετά κοιτάμε να πάρουμε και κάτι άλλο! Δεν μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη. Μας ενδιαφέρει η διατήρηση και σε αυτό είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο όλο! Τους Πέρσες τους αντιμετωπίσαμε με άμυνα. Τους Τούρκους με άμυνα. Τους Γερμανούς με άμυνα. Το Euro2004 το κατακτήσαμε με άμυνα! Α και κάτι ακόμα! Άλλο άμυνα, άλλο πούλμαν, και άλλο κατενάτσιο! Βέβαια ο Χολέμπας μου έδειξε στον αγώνα με την Ακτή ότι έχει ελπίδες!.Συνέχισε φιλαράκι μου να δείχνεις τέτοια στοιχεία και εγώ δεσμεύομαι να σου κάνω ειδικό αφιέρωμα!

ΘΕΜΑ Κατσούρ:

Ο άνθρωπος έχει προσφέρει άπειρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.Ξέρει πολλά κιλά μπάλα, παίζει με μυαλό, βλέπει γήπεδο, ήταν αγωνιστικός…Ακριβώς αυτό. Ήταν αγωνιστικός. Και στο πιο γρήγορο και θεαματικό τουρνουά που έχει γίνει στην ιστορία των Μουντιάλ δεν είναι ότι δεν θέλει κύριε Σάντος. Δεν μπορεί! Μου μπερδεύει και τον Μανιάτη εκεί στο κέντρο, ο οποίος Μανιάτης τώρα που εκσυχρονίζονται τα συστήματα και έρχεται το 4-1-4-1(με ένα αμυντικό χαφ στο κέντρο) βλέπω να έχει τεράστια ζήτηση στο άμεσο μέλλον.
Είχα πει στο προηγούμενο άρθρο πως εμένα προσωπικά η εθνική μου αρέσει. Και έτσι είναι. Στο πρώτο παιχνίδι με την Κολομβία προσπάθησε να παίξει σύγχρονο ποδόσφαιρο, έκανε φάσεις και παρά το πλασματικό 3-0 εξακολουθούσε να παίζει στρωτά.Στο δεύτερο αγώνα με τους Ιάπωνες είχε αυτό που γουστάρουμε να βλέπουμε.Με 10 παίχτες τα δώσαμε όλα! Σωστές αντεπιθέσεις, δεν διώχναμε την μπάλα όπου να ναι και κάθε φορά που έμπαιναν οι σχιστομάτιδες μέσα στην περιοχή φεύγανε τα τάκλιν πέντε πέντε. Στο τρίτο ματς με την Ακτή σούπερ άμυνα και εκπληκτική ανάπτυξη, τρία δοκάρια και αναγνώριση από όλο τον πλανήτη για την ανωτερότητα μας. Δεν ξέρω για εσάς εγώ πάντως είμαι καλυμμένος !

Κλείνοντας να κάνουμε και αυτό το ρημάδι τον απολογισμό:


1oς όμιλος:

Βραζιλία και Μεξικό δίκαια προκρίθηκαν και από αυτόν τον όμιλο κρατάω τον πανηγυρισμό του Μεξικανού προπονητή! Τι να τον κάνουμε τον Ρανιέρι; Κοιμάστε με τα τσαρούχια εκεί στην ΕΠΟ…Ο τύπος είναι δικός μας!

2ος όμιλος:

Επαγγελματική νίκη των Οράνιε επί της Χιλής στο ξεκαθάρισμα της τελικής βαθμολογίας και έχω μεγάλη αγωνία να τους δω με το Μεξικό!

3ος όμιλος:

Οι Κολομβιανοί οι καλύτεροι του ομίλου αλλά μέχρι εκεί. Όνειρο ζω μην με ξυπνάτε για την εθνική μας! Ντρογκμπά σε ευχαριστούμε για όλα όσα έχεις προσφέρει στο ποδόσφαιρο και οι Ιάπωνες ας ασχοληθούνε με το πιγκ πογκ!

4ος όμιλος:

Κόστα Ρίκα τρελαίνομαι! Σουάρες δεν σε χάλασε! Ιταλία και Αγγλία συρρικνώνονται..

5ος όμιλος:

Τρικολόρ και Ελβετοί πρόκριση στο ρελαντί! Ισημερινός και Ονδούρα το λιγότερο αστείοι…

6ος όμιλος:

OΜέσσι ξυνότανε όλη την χρονιά γιατί μάλλον είχε σκοπό να βουλώσει στόματα στο Μουντιάλ! Η Νιγηρία προκρίθηκε χάρη στο ακυρωθέν γκολ της Βοσνίας…Η Βοσνία στα πλαίσια των διαιτητικών σεμιναρίων αποκλείστηκε και το Ιράν το λυπήθηκε η ψυχή μου στο ματς με την Αργεντινή.

7ος όμιλος:

Tα κάνανε πλακάκια Γερμανοί και Αμερικάνοι…η Γκάνα δεν έδειξε τίποτα αξιόλογο και ο Ρονάλντο πάλι κλαψ κλαψ.

8ος όμιλος:

To Βέλγιο προκρίθηκε αεράτο αλλά….και να περάσει την ΗΠΑ στα νοκ αουτ μετά πέφτει πάνω στον Μέσσι…. Η Αλγερία έχει παίξει μπαλάρα μέχρι τώρα και κάτι μου λέει θα κάνει την ζωή δύσκολη των Πάντσερ, ενώ Ρωσία και Ν.Κορέα έχουν τόση δουλειά αυτήν την περίοδο με τα αέρια, την Ουκρανία και την Β.Κορέα …που καιρός για μπάλα..

Ο αγώνας με την Κόστα Ρίκα δεν χρειάζεται άγχος παιδιά!

Είμαστε επιτυχημένοι. Απλά Enjoy!!! Το έχουμε ανάγκη! Και μπορεί να έχουμε να του καταλογίσουμε πολλά του Φερνάντο Σάντος.. για το μόνο πράγμα όμως που είμαι σίγουρος, είναι ότι μας αγαπάει σαν λαό και μας νιώθει.Οπότε πιστεύω ότι την ομάδα θα την στήσει με τέτοιο τρόπο  όπου θα γουστάρουμε και εμείς.

Y.Γ:  Ο τρόπος αντιμετώπισης των όσων έκανε ο Ιβοριανός τερματοφύλακας πριν εκτελεστεί το πέναλτι από τον Sami και η τελική κατάληξη της όλης διαδικασίας, εμένα παιδιά μου θύμισε αυτό:

Σχόλια

Exit mobile version