Site icon Frapress

Πόρτο: 5 δραστηριότητες για να νιώσεις τη μαγεία της «αυθεντικής» Πορτογαλίας

Πόρτο

Ψάχνεσαι για διακοπές στο Πόρτο και δεν ξέρεις τι αξίζει να κάνεις; Πάρε ιδέες από εμάς!

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας αποτελεί μια value-for-money επιλογή για ένα σύντομο ταξίδι, καθώς συνδυάζει πλούσια ιστορία στα πλαίσια των σύγχρονων ρυθμών ζωής. Η πόλη έδωσε το όνομά της και στο ομώνυμο κρασί, Πόρτο, που συνεχίζει να είναι το βασικό της προϊόν εξαγωγής.

Τι αξιζει να δεις

1. Ribeira

Μια από τις πιο παλιές συνοικίες της πόλης, που χρονολογείται από τη Μεσαιωνική Εποχή, η Ribeira βρίσκεται στα βόρεια του ποταμού Ντούρο (πάνω στον οποίο είναι χτισμένη η πόλη) και κύριο χαρακτηριστικό της είναι η παραδοσιακή αρχιτεκτονική στα στενά σοκάκια, τα διάφορα cafe και τα εστιατόρια. Αποκορύφωμα, η πλατεία Ribeira, που αποτελεί και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Χωρίς αμφιβολία, η Ribeira είναι το πιο γνωστό αξιοθέατο της πόλης!

2. Επίσκεψη στη Vila Nova de Gaia και δοκιμή κρασιού

Η Vila Nova de Gaia είναι η “πατρίδα” του διάσημου Πόρτο και η παραγωγή του κρασιού αποτελεί μέχρι σήμερα τον κινητήριο άξονα της πόλης. Οι κυριότεροι παραγωγοί κρασιού παλαιώνουν τα κρασιά τους σε τεράστια κελάρια κατά μήκος  της οδού Diogo Leite. Υπάρχουν διαθέσιμες διάφορες περιηγήσεις δοκιμής Πόρτο, όπου μπορείς να δοκιμάσεις μερικές από τις καλύτερες ποικιλίες κρασιού και να ρίξεις μια ματιά στην διαδικασία παραγωγής του δυνατού αυτού κρασιού. Εάν σου αρέσουν τα κρασιά και θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, αυτή είναι η ευκαιρία σου!

3. Νυχτερινή ζωή

Η Πόρτο χαρακτηρίζεται για την έντονη νυχτερινή ζωή της, προσφέροντας διασκέδαση για κάθε ηλικία και προτίμηση. Gourmet εστιατόρια και clubs που είναι ανοιχτά ως το πρωί είναι μερικές μόνο από τις επιλογές.

4. Βαρκάδες στον ποταμό Douro

Ο ποταμός Ντούρο προσφέρει ένα μοναδικό σκηνικό για απογευματινές βόλτες, που μπορείς να απολαύσεις είτε μέσω βαρκάδων στον ποταμό είτε περπατώντας κατά μήκος των εντυπωσιακών γεφυρών του, όπως η γέφυρα Dom Luis.

5. Περιήγηση στη Livraria Lello

H Livraria Lello συγκαταλέγεται ανάμεσα στα παλαιότερα βιβλιοπωλεία του κόσμου και πρόσφατα αναδείχθηκε ως το τρίτο πιο δημοφιλές βιβλιοπωλείο του κόσμου μετά από έρευνες του Lonely Planet και της The Guardian.

H Livraria Lello σε μαγεύει με την ομορφιά της χάρη στο τεράστιο βιτρό της οροφής της, τον υποβλητικό φωτισμό, τις στριφογυριστές σκάλες της και τα βιβλία της βεβαίως. Φημολογείται ότι αυτό το βιβλιοπωλείο αποτέλεσε έμπνευση για την JK Rowling για να συγγράψει τα βιβλία του Harry Potter!

Εάν θες να μάθεις περισσότερα για το Πόρτο και τα αξιοθέατά του δες εδώ!

Σχόλια

Exit mobile version