Site icon Frapress

Θα γίνει…της καραντίνας #karantiniazoume

Καραντινιώτες, καραντινιώτισσες!

Γράφει η αναγνώστρια μας Κωνσταντίνα Μoσχοπούλου

Δες πώς μπορείς και εσύ να μας στείλεις το άρθρο σου με τις σκέψεις σου στην καραντινα

Το φαινόμενο της καραντίνας, γνωστό σε όλους και ως «Quarantining» είναι πλέον γεγονός! Η νέα μας συνήθεια, η νέα μας καθημερινότητα, ήρθε να μας βγάλει από τη ρουτίνα και να μας θυμίσει παλιές μας συνήθειες, ασχολίες, ανάγκες αλλά και να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε ταλέντα και ικανότητες που αγνοούσαμε ότι διαθέτουμε.

Παράλληλα, είναι μια ευκαιρία να πέσουν οι μάσκες, να δείξουμε επιτέλους ποιοι είμαστε, σε ποιον τύπο τέλος πάντων ανθρώπου κατατάσσουμε τον εαυτό μας ή μάς κατατάσσουν οι άλλοι, βλέποντάς μας πως επιβιώνουμε υπό συνθήκες καραντίνας και πως στο καλό αξιοποιούμε τον άπλετο ελεύθερο χρόνο που μάς χάρισε το quarantining! Είστε έτοιμοι να διαλέξετε κατηγορία;;

#1 Anti-quarantined: Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τον ορισμό του «δε κάθομαι ποτέ στα αυγά μου». Το quarantining φαίνεται πως δεν είναι από τις αγαπημένες του δραστηριότητες και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Στη πραγματικότητα, αυτός είναι που βρίσκει συνεχώς αφορμές για να βγαίνει προς τα έξω! Ο άνθρωπος αυτός έχει εξαντλήσει όλους αυτούς τους κωδικούς μετακίνησης, έχει καταφέρει μάλιστα να δημιουργήσει και κάποιους δικούς του, κατόπιν συνεννόησης και ατελείωτων συζητήσεων με τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω το 13033, με τον οποίο έχουν δημιουργήσει τη δική τους σχέση εμπιστοσύνης! Αν ανήκεις σε αυτό το τύπο ανθρώπου, θα ήταν καλό να αραιώσεις τις συναναστροφές σου με το μυστηριώδη τύπο του μαγικού εξαψήφιου αριθμού, γιατί και αυτός πόση υπομονή να κάνει!

#2 May I have a little bit more and… a little bit more, ε μη το τσιγκουνεύεσαι!: Είναι και αυτοί που όταν τους μιλάς για καραντίνα, το μυαλό τους αυτομάτως πηγαίνει στη κουζίνα. Σαν να τους είπες ότι πρέπει να περιοριστούν αποκλειστικά και μόνο στο χώρο αυτό και οποιαδήποτε πρόσβαση σε άλλο χώρο του σπιτιού επισύρει πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. Η επαφή φυσικά με κατσαρόλες, τηγάνια και μίξερ φανερώνει αφενός μια έντονη επιθυμία να καλλιεργήσεις τις ικανότητές σου στη μαγειρική, αφετέρου όμως προμηνύει και τα βαρέων – βαρών επακόλουθα αυτής της κατάστασης: τσιμπολογήματα, μικρογεύματα, κέικ, pancakes, λουκουμάδες και κάθε λογής version στα μπέργκερ, θα σε φέρει προ δυσάρεστης εκπλήξεως, όταν σε λίγους μήνες πας να βάλεις το ωραίο σου το μαγιουδάκι! Γι’ αυτό.. «Μένουμε σπίτι και κλείνουμε τη πόρτα στο ψυγείο!»

#3 Workout time: Θυμάσαι εκείνον τον τύπο που στο γυμνάσιο κατά την ώρα της γυμναστικής τον έπιανε πάντα πονόκοιλος; Ε λοιπόν, ήρθε η στιγμή να κάνει την επανάστασή του! Μπορεί να μη θυμάται που έχει βάλει τις φόρμες του, μπορεί να μη χωράει στα αθλητικά του παπούτσια, αυτά δεν έχουν καμία σημασία μπροστά στη θέληση και το πάθος για πραγματική άθληση! Οργώνει τα πάρκα, τρέχοντας πάνω – κάτω, βλέπει λίγο και από κανέναν άλλον εκεί τριγύρω να ξεκλέψει καμιά άσκηση, ιδρώνει τη φανέλα και γυρίζει σπίτι νικητής! 

#4 Το πολύ το overthinking: Σαν είπαμε ότι η καραντίνα είναι μια καλή ευκαιρία να περάσουμε χρόνο με τον εαυτό μας, να διαβάσουμε πέντε πράγματα για την αυτοβελτίωση, να κάνουμε σκέψεις και να αναθεωρήσουμε ίσως σε κάποια θέματα, ξεκίνησε ένας μαραθώνιος ακατάπαυστης μελέτης. Από το Πάουλο Κοέλιο και τον Μαχάτμα Γκάντι, στο Λέο Μπουσκάλια και τον Αριστοτέλη με τη μία γνώση να διαδέχεται την άλλη. Λογικά, μετά τη καραντίνα θα σημειωθεί μια μαζική εμφάνιση νέων επίδοξων συγγραφέων που θα θέλουν να δημοσιεύσουν το πρώτο τους βιβλίο με τίτλο «Ιστορίες Καραντίνας». Καραντινιάζουμε που καραντινιάζουμε λοιπόν, ας το εκμεταλλευτούμε δημιουργικά! 

#5 Οι παστρικοθοδώρες: Τύπος γένους θηλυκού. Η έναρξη της καραντίνας σήμανε την έναρξη της ολικής αναδόμησης του σπιτιού. Ξεσκονίσματα, σκουπίσματα, σφουγγαρίσματα, πλυντήρια το ένα μετά το άλλο, το καθαριστικό σπρέι και η χλωρίνη προεκτάσεις των χεριών και το ξαράχνιασμα η νέα ευχάριστη ασχολία. Δηλαδή με τη καραντίνα είναι σαν να χτύπησε ένα κουδουνάκι και από μεγάφωνα άρχισε να ακούγεται παντού: «3,2,1… Καθαρίστε τα σπίτια σας τώρα!». Διαφορετικά, πως δικαιολογείται τέτοιος συγχρονισμός σε όλα τα νοικοκυριά; Θα μου πεις, δε βλέπεις σε όλα τα μπαλκόνια απλωμένα τα χαλιά φαρδιά πλατιά και τις απλώστρες έτοιμες να γείρουν από το βάρος; Τα βλέπω και αυτό που έχω να πω είναι «Μένουμε σπίτι, μένουμε καθαροί!».

Σχόλια

Exit mobile version