Site icon Frapress

Αρίθα Φράνκλιν: Έφυγε από τη ζωή η Βασίλισσα της Soul

Αρίθα Φράνκλιν θάνατος

Σε ηλικία 76 ετών έφυγε από τη ζωή η Βασίλισσα της Soul, Αρίθα Φράνκλιν

H Αρίθα Φράνκλιν πέθανε το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι της στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ στις 9:50 (τοπική ώρα), έχοντας στο πλευρό της αγαπημένα της πρόσωπα.

Η τραγουδίστρια που έγινε γνωστή για επιτυχίες όπως το Respect και το Think έχει κερδίσει κατά τη διάρκεια της καριέρας της 18 Grammy και έχει 25 χρυσούς δίσκους. Μάλιστα, η Αρίθα Φράνκλιν ήταν η δεύτερη πιο βραβευμένη γυναίκα στην ιστορία των βραβείων Γκράμι.

Επιπλέον, είχε ένα σύνολο 20 νούμερο 1 singles στο Billboard R&B Singles Chart. Δύο από αυτά είναι το Respect της δεκαετίας του 1960 και το ντουέτο της με τον Τζορτζ Μάικλ της δεκαετία του 1980, I knew you were waiting (for me) που βρέθηκαν στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100.

Η πολυβραβευμένη τραγουδίστρια έχει μπει στο Rock and Roll of Fame του NAACP, στο Hall of Fame της gospel μουσικής, το 2005 απονεμήθηκε το προεδρικό μετάλλιο ελευθερίας και το 2004 το περιοδικό Rolling Stone την έβαλε στην 9η θέση στον κατάλογο των 100 Καλύτερων τραγουδιστών όλων των εποχών.

Διάβασε εδώ: 5 γυναίκες που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής

Μάλιστα, στις 8 προηγούμενες θέσεις αξίζει να αναφερθεί ότι βρίσκονται οι Μπίτλς, ο Μπομπ Ντίλαν, ο Έλβις Πρίσλεϊ, οι Ρόλινγκ Στόουνς, ενώ η δεκάδα κλείνει με τον Ρέι Τσάρλς.

Η Αρίθα Φράνκλιν διαγνώστηκε με καρκίνο το 2010, ενώ μόλις πέρυσι ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη μουσική σκηνή.

Η είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της τραγουδίστριας παρότι εδώ και λίγες μέρες πληροφορίες ανέφεραν τη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας της.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση όπως μεταδίδει το CNNi αναφέρει:

Χάσαμε τη μητριάρχη και βράχο της οικογένειάς μας. Η αγάπη που είχε για τα παιδιά της, τα εγγόνια, τις ανιψιές και ανιψιούς της, αλλά και τα ξαδέλφια της δεν γνώριζε όρια

Άκουσε εδώ μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Αρίθα Φράνκλιν, Respect:

Σχόλια

Exit mobile version