Site icon Frapress

Αβοκάντο: 4 πανεύκολες και υγιεινές γευστικές αμαρτίες

Μάθε κι εσύ να φτιάχνεις τις πιο εύκολες και γευστικότατες συνταγές με αβοκάντο!

Πέρα από πεντανόστιμο, το αβοκάντο, το οποίο έχει γίνει πολύ της μόδας ως superfood τα τελευταία χρόνια, όπως φαίνεται, είναι και εκπληκτικός σύμμαχος για την ευεξία. Μάλιστα, σχετίζεται με μια πληθώρα από ευεργετικές ιδιότητες που μπορούν να αποκομίσουν όσοι το εντάσσουν στην διατροφή τους.

Συγκεκριμένα, το avocado αποτελεί υγιεινή επιλογή, μιας και φημίζεται για τις βιταμίνες και για την αντιοξειδωτική του δράση, όπως και προστατεύει την καρδιά, το δέρμα και τα μαλλιά. Αυτά, βέβαια, είναι μόνο ελάχιστα από τα οφέλη που υπόσχεται!

Κι επειδή μια δοκιμή θα σας πείσει, ιδού παρακάτω μερικές από τις πιο νόστιμες και εύκολες στην εκτέλεσή τους συνταγές με avocado. Είτε στην μαγειρική είτε σε γλυκές αμαρτίες ο θαυματουργός αυτός θησαυρός αποτελεί μοναδική πινελιά, που απογειώνει κάθε πιάτο γευστικά και θρεπτικά!

Μακαρονάδα με πέστο αβοκάντο

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 3 ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • ¼ φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. χυμός λεμονιού, φρέσκος
  • αλάτοπίπερο
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ¼ φλ. καλαμπόκι κονσέρβα, πλυμένο και στραγγισμένο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ρίχνουμε τα μακαρόνια για να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία. Αφού τα σουρώσουμε τα αφήνουμε στην άκρη. Στην συνέχεια, προσθέτουμε στο μπλέντερ το αβοκάντο, τις σκελίδες σκόρδου, τον βασιλικό και τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Καθώς χτυπάμε τα υλικά, προσθέτουμε ελαιόλαδο σιγά-σιγά έως ότου να δημιουργηθεί μια κρέμα. Τέλος, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μακαρόνια με την σως πέστο αβοκάντο και προσθέτουμε ντοματίνια και καλαμπόκι. Το φαγητό μας είναι έτοιμο να σερβιριστεί!

Mousse σοκολάτας από αβοκάντο

Υλικά

  • 2 μεγάλα και ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 200 γρ. κακάο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα κανέλα

Εκτέλεση

Η παρασκευή της συγκεκριμένης συνταγής είναι παιχνιδάκι! Αρχικά, ανακατεύουμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα. Έπειτα, το σερβίρουμε σε μικρά μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα μέχρι να πήξει. Συνδυάζεται άψογα με ξηρούς καρπούς ή με μπανάνα.

Μαγιονέζα από αβοκάντο

Υλικά

  • 3 ώριμα μαλακά αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 1 κ.σ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
  • αλατοπίπερο
  • 1 -2 κ.σ. σπορέλαιο

Εκτέλεση

Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός απ’ το σπορέλαιο στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία κρέμα. Ενώ το μπλέντερ είναι εντός λειτουργίας, ρίχνουμε και το λάδι και χτυπάμε το μείγμα. Η πεντανόστιμη μαγιονέζα μας από avocado είναι έτοιμη και διατηρείται στο ψυγείο για 1 βδομάδα σε γυάλινο βάζο κλεισμένη αεροστεγώς. Ταιριάζει ως ντιπ σε σαλάτες, σε σάντουιτς ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε!

Γρανίτα αβοκάντο

Υλικά

  • 2 ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • ¼ φλ. γάλα αμυγδάλου
  • ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. υποκατάστατο ζάχαρης

Εκτέλεση

Αλέθουμε στο μπλέντερ όλα μαζί τα υλικά. Στην συνέχεια μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες για παγωτό. Παγώνουμε στην κατάψυξη και…καλή μας απόλαυση!

*Οι παραπάνω συνταγές είναι ιδανικές και για χορτοφάγους, vegans ή πάσχοντες από διαβήτη.

Σχόλια

Exit mobile version