Site icon Frapress

Εύκολες συνταγές για φοιτητές: Το απόλυτο πρωινό μετά από hangover!

2 εύκολες συνταγές για να φτιάξεις το πρωί μετά από ξενύχτι!

Ψάξαμε και βρήκαμε δύο αλμυρές συνταγές, ultra χορταστικές, για να συνέλθει το στομάχι σας μετά από μια βραδιά γεμάτη αλκοόλ.

Αν βάζετε και κάποιον άλλον που δεν ήπιε να σας τις φτιάξει τότε θα σας παραδεχτούμε! 😛

1. Mπαγκέτα στο φούρνο με ζαμπόν και τυριά!

Υλικά συνταγής

8 μεγάλα αυγά
2 ½ τσαγιού γάλα με λίγα λιπαρά
2 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι πιπέρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι ή μαϊντανό
1 μεγάλη μπαγκέτα
250 τυρί τσένταρ τριμμένο
230 γρ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες, κομμένο σε λωρίδες
βούτυρο για άλειμμα ταψιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε ένα μακρόστενο πυρέξ με διάσταση βάσης 27×17 εκ. περίπου, ή αντίστοιχο τετράγωνο.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάτε με αυγοδάρτη τα αυγά, προσθέτετε το γάλα, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κόβετε σε φέτες τη μπαγκέτα και στρώνετε τις μισές φέτες μέσα στο ταψί φροντίζοντας να καλυφθεί η βάση του.
  3. Περιχύνετε ομοιόμορφα τις φέτες με το μισό υγρό μείγμα γάλακτος, από πάνω πασπαλίζετε το μισό τριμμένο τσένταρ και πάνω από το τσένταρ στρώνετε όλο το ζαμπόν. Επαναλαμβάνετε με άλλη μια στρώση φέτες μπαγκέτας, τις περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος και τελειώνετε πασπαλίζοντας από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τσένταρ. Καλύπτετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ιδανικά και για ένα ολόκληρο βράδυ.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και το ψήνετε για 50-55 λ ή μέχρι να ψηθεί καλά το ψωμί και πάρει ένα χρυσό χρώμα το τυρί. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε στην άκρη για 5 λ να “σταθεί” και μετά το σερβίρετε γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: sintayes.gr

2. Pancakes πατάτας με αυγά και λουκάνικα

Υλικά συνταγής
  • 600 γρ. πατάτες βρασμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κρόκοι από μέτρια αυγά
  • 3 αυγά μέτρια
  • 1 κ.σ. φύλλα δυόσμου
  • 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
  • 1 κ.σ. φύλλα βασιλικού
  • 65 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 ασπράδια από μέτρια αυγά
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λουκάνικο Φρανκφούρτης
  • 2 φέτες μπέικον
  • 50 γρ. τοματίνια
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες και τις σπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, τους τρεις κρόκους, τα 3 αυγά, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μαρέγκα. Την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και 1 κ.γ. βούτυρο.
  • Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το βάζουμε στο τηγάνι. Συνολικά βάζουμε 4 κουταλιές, φροντίζοντας να έχουν απόσταση τα pancakes μεταξύ τους. Αφήνουμε να ψηθούν 2 λεπτά από τη μία πλευρά και στη συνέχεια τα γυρίζουμε από την άλλη μέχρι να ψηθούν.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σκουπίζουμε το τηγάνι.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Η συνταγή βγάζει 18-20 pancakes.

Για το σερβίρισμα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το λουκάνικο στη μέση, εγκάρσια και το βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τις φέτες μπέικον και αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
  • Προσθέτουμε τα τοματίνια, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και σιγοψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμα τα αυγά. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε με τα pancakes, θυμάρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Πηγή: akispetretzikis

 

Σχόλια

Exit mobile version