Site icon Frapress

Προτάσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο: Κωνσταντίνα & Κώστας

Προτάσεις για όσους αγαπούν την τέχνη, το κέντρο και τις ήσυχες βόλτες σε αυτό, την παλιά γραφική Αθήνα με τα μικρά cosy & vintage cafe της.

by Κωνσταντίνα Καντζιού και Κώστα Δεσποτάκη

Κωνσταντινα

 

  • Για καφέ και γλυκό στο “Πορτατίφ”:

Ένα κουκλίστικο καφέ στην οδό Σινα, στον αριθμό 21 , στο Κολωνάκι. Σερβίρει μέχρι τις 23.00 το βράδυ καφέ, χυμούς και φυσικά γλυκά, από σπιτικά κουλουράκια μέχρι φρέσκιες τάρτες που φτιάχνονται μπροστά στα μάτια σου εκείνη την στιγμή και κρουασάν.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η bistro διακόσμηση, η οποία παραπέμπει σε άλλη εποχή, η ατμόσφαιρα του cafe, η οποία ενισχύεται από την indie και jazz μουσική και οι προσιτές τιμές παρά την τοποθεσία του cafe. Θα βρείτε τις τάρτες στα 3.5 ευρώ ενώ τα κρουασάν στα 2.5 ευρώ. Ο καφές φτάνει μέχρι τα 3.5 ευρώ.

Να μην ξεχάσετε να ρωτήσετε για τα γλυκά ημέρας, που συνήθως δεν αναφέρονται στον κατάλογο.

  • Για σοκολάτα και κρασί στην “Κιμωλία”:

Ένα ακόμα αγαπημένο καφέ μας περιμένει στην οδό Υπερείδου, στον αριθμό 5, στην Πλάκα. Χωμένο σε ένα στενό, δεν το πιάνει εύκολα το μάτι σου, αλλά η είσοδος σου σε αυτό σε ανταμείβει.

Το Κιμωλία Art Cafe λειτουργεί από 2011. Παίζει μια playlist από τα πιο εμπνευσμένα cover γνωστών τραγουδιών, ενώ μπορείς να γράψεις στους τοίχους(!) με κιμωλίες που θα βρεις σε μικρά δοχεία δίπλα στα τραπέζια.

  • Για διάβασμα στο White Rabbit

“Στην οδό Σολομού 12 και Στουρνάρη 11 συναντώνται δυο κόσμοι. The White Rabbit και Βιβλιοθήκη Βολανάκη. Πικάντικες γεύσεις, φρέσκο παγωτό, σπιτικά γλυκά, ποτά και μπύρες συναντούν βιβλία, θέατρο, μουσική, ποίηση και πεζογραφία.

“Σε έναν θρυλικό χώρο που στέγαζε το φοιτητικό καφενείο και το Dasein, συνυπάρχουν: ησυχία για διάβασμα με καφέ και τσιγάρο, αλλά και ζωντανά δρώμενα, παραστάσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και unplugged συναυλίες.

Αυτά διαβάζει κάποιος στην σελίδα του cafe στο facebook και δεν θα μπορούσαν να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα!

Κωστας

  • Μια σειρά: 13 Reasons Why (13 Γιατί)

Η σειρά που έχει γίνει φαινόμενο στην Αμερική και έχει προκαλέσει μία πλειάδα αντιδράσεων από πολύ θετικές μέχρι πολύ αρνητικές. Η ιστορία έχει να κάνει με τη νεαρή Χάνα που αποφασίζει να αυτοκτονήσει και αφήνει πίσω της κασέτες που εξηγούν και απαριθμούν τους λόγους για τους οποίους πήρε αυτή την απόφαση.

Μία σειρά που θα σας συγκινήσει και θα σας κάνει να σκεφτείτε. Αξίζει τόσο για τις ερμηνείες και τη ποιότητά της όσο και για το θέμα που θίγει. Α και αν τη δείτε, πείτε μας αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τους επικριτές της. Ωραιοποιεί ή κατακρίνει την αυτοκτονία;

  • Για θέατρο: Οι 12 Ένορκοι

Κάτι και για εσάς που μένετε εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα στην Πάτρα. Μετά την τεράστια επιτυχία (εισπρακτική και εμπορική) της παράστασης στην Αθήνα ήρθε η ώρα και της επαρχίας.

Σε μία υπόθεση ανθρωποκτονίας, 12 ένορκοι καλούνται να εκδώσουν την απόφαση μετά τη δίκη. Μία ταινία σταθμός, του 1957, έρχεται στο σανίδι και ελπίζουμε να ισχύουν οι κριτικές και να μας εκπλήξει ευχάριστα.

Που παίζεται; Ε φυσικά στο Θέατρο Πάνθεον. Πότε; Παρασκευή, Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 18:30. Για να ευχαριστήσει όλους όσους έχουν ακούσει τόσα και θέλουν να τη δουν. Και φυσικά σε κάποια από τις παραστάσεις μπορεί να βρείτε και εμάς.

  • Για βόλτα στην Ακρόπολη

Μία από τις αγαπημένες ασχολίες των Αθηναίων τώρα που άνοιξε ο καιρός, αλλά δεν έπιασαν ακόμα οι καύσωνες, είναι μία βόλτα στο κέντρο της πόλης και η περιήγηση στα γραφικά σοκάκια. Εμείς θα σας προτείνουμε να πάρετε το μετρό να κατέβετε στο σταθμό Ακρόπολη και από κει να αρχίσετε έναν περίπατο γύρω από τον βράχο της Ακρόπολης, στο Θησείο, στο Μοναστηράκι και με τελικό προορισμό το Σύνταγμα.

Η Διονύσου Αρεοπαγίτου  γύρω από την Ακρόπολη, εκεί που βρίσκεται και η Αρχαία Αγορά, είναι μία ωραία λύση για βόλτα μέσα στην πόλη και χωρίς ενόχληση από αμάξια. Άμα θέλετε μπορείτε να κάτσετε και για έναν ωραίο καφέ στο Θησείο ή να φάτε κεμπάπ στο Μοναστηράκι.

Και μην ξεχνάτε είναι ευκαιρία και για ωραίες φωτογραφίες!

Σχόλια

Exit mobile version