Site icon Frapress

Απόκριες και κινηματογράφος

Απόκριες και κινηματογράφος. Αντλώντας έμπνευση από γνωστές κινηματογραφικές παραγωγές για τις πιο ιδιαίτερες αποκριάτικες μεταμφιέσεις!

 

Αυτό το άρθρο έχω να δηλώσω από την αρχή ότι μου αρέσει πολύ σαν ιδέα γιατί είμαι γνωστή φαν του κινηματογράφου, αλλά είμαι και για τα καρναβάλια…εεε λατρεύω και τις Απόκριες εννοώ! Με αφορμή το άρθρο γιατί να μην σας προτείνω και ιδέες για ευφάνταστες κινηματογραφικές μεταμφιέσεις;

Ήμουν το κλασσικό παιδάκι που η μαμά του το έντυνε και το έβαφε. Η αλήθεια είναι πώς είχα την τύχη να έχω ξεχωριστές στολές κάθε χρόνο και ίσως γι’ αυτό έχω και μία τόσο όμορφη ανάμνηση από τις παιδικές μου μεταμφιέσεις. Μεγαλώνοντας, σαν φοιτήτρια, είχα επίσης την τύχη να μένει η φίλη μου στην Πάτρα (Α ρε Έλενα!!). Όπως καταλαβαίνετε τρελό καρναβάλι (Πατρινό αυτή τη φορά). Με την Έλενα πλέον στην Αθήνα, πάει και η Πάτρα οπότε θα πνίξω την θλίψη μου με ιδέες για Αποκριάτικες στολές εμπνευσμένες από τον Κινηματογράφο.

Θα ξεκινήσω με αυτές που είναι «στην μόδα», τις πιο πρόσφατες δηλαδή, αλλά θα δούμε και κάποιες κλασσικές (all time classic βρε παιδί μου). Θα τις χωρίσουμε σε κατηγορίες γιατί έχουμε και ένα θέμα με την οργάνωση…

Hot right now!

STAR WARS

 

 

Ε ναι δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω αλλιώς αυτό το άρθρο. Βλέπουμε τις κλασσικές στολές, αλλά και μικρές… φτηνές παραλλαγές τους! Darth Vader και Stormtrooper

JACKIE

Μπορεί να μην είναι η κλασσική στολή που περιμένει κανείς, αλλά αν είσαι μία “κιουρία”; Να η στιγμή σου να συνδυάσεις προσωπικότητα και αποκριάτικη στολή. Ένα ταγιέρ, μία περούκα και έτοιμη!

SUICIDE SQUAD

 

Harley Quinn και Joker. Κάτι μου λέει ότι αυτό το δίδυμο θα φορεθεί πολύ φέτος. (Ναι Δημήτρη-Μαρία ήσασταν πολύ μπροστά από πέρυσι) Βέβαια ας μην υποτιμάμε και την μάγισσα- γητεύτρα, εμένα μου άρεσε και η Κάρα βρε παιδί μου…

ASSASSIN’ S CREED

Η ταινία μπορεί να μην τρέλανε (ιδιαίτερα τους gamers), αλλά λόγω Fassbender και στολής ελπίζω να αναθεωρείτε. Δεν την λες και την πιο εύκολη να φτιάξεις, οπότε θα πρέπει να την αγοράσεις. Εκτός αν έχεις όρεξη να σκίζεις υφάσματα, οπότε εγώ μαζί σου.

Super Ήρωες!

SUPERMAN

Ο πιο κλασσικός σουπερήρωας all time. Εξού και η φωτογραφία του αρχικού σούπερμαν. Σε περίπτωση που ντρέπεσαι να βάλεις κολάν, μπορείς να ντύσεις τον σκύλο σου superdog. Δεν ξέρω αν είσαι υπέρ ή κατά στα ρουχαλάκια σκυλιών, αλλά το συγκεκριμένο είναι υπερβολικά γλυκούλι!

BATMAN

Επειδή πριν έβαλα φωτογραφία του κλασσικού Σούπερμαν, δεν μπορούσα να παραλείψω και τον καινούργιο (ο λόγος είναι ξεκάθαρος από τη φωτογραφία πιστεύω). Γι’ αυτό και η φωτογραφία από το Batman Vs Superman. Τώρα που το σκέφτομαι θα μπορούσα να ανεβάσω και τον Μπάτμαν από το Lego Movie, αλλά μπορεί και να το κάνω…στο επόμενο άρθρο!

SPIDERMAN

Ο Αραχνάνθρωπος. Για σας που φοβάστε τις αράχνες, αφήστε το καλύτερα. Για τους υπόλοιπους γιατί όχι; Άμα είστε και κάπως πιο ρομαντικοί, κρεμαστείτε και φιλήστε την Μαίρη-Τζέιν σας ανάποδα…

IRONMAN

Άλλη μία πανεύκολη στολή. Τώρα που το σκέφτομαι αυτό το άρθρο πρέπει να μετονομαστεί σε “Εύκολες Λύσεις για Αποκριάτικες Στολές”. Κάνουμε και αστειάκια… (Ναι, Τζωρτζίνα ειρωνικά το είπα – με κοιτάει με ύφος “πως είναι ο Ironman” και είναι τόσο δύσκολη η στολή του). Και για να πάρετε καμία ιδέα μπορείτε να κάνετε κι αυτό…

Ladies First!

KILL BILL

Η Uma Therman στα καλύτερά της. Από τις πιο σέξι εμφανίσεις στον κινηματογράφο. Αυτή η κίτρινη κολλητή ολόσωμη φόρμα είναι πλέον συνδεδεμένη με τον Ταραντίνο και το Kill Bill.

ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΙ

Ντρου Μπάριμορ (Ντίλαν), Κάμερον Ντίαζ (Νάταλι), Λούσι Λιού (Άλεξ) και “Hello Charlie”. Ωραία ιδέα για τρεις φίλες που ψάχνουν τι να ντυθούν. Τα ρούχα μπορείς να τα βρείς εύκολα σχετικά.

ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΓΟΥΡΑΣ

Τόσο έντονα συνδεδεμένη σκηνή με ταινία δεν νομίζω να υπάρχει άλλη. Το κλασσικό άσπρο φόρεμα της Μέριλυν και ο αέρας που το σηκώνει. Κορίτσια βάλτε εσώρουχο, δεν ξέρετε ποτέ…

BLACK WIDOW

Εντάξει η ταινία ειναι το “Avengers“, αλλά βαρέθηκα να ασχοληθώ με τους υπόλοιπους απο τη στιγμή που στη ταινία υπάρχει η Scarlett, την οποία λένε και Νατάσα. Natasha Romanoff. Ωχ! Μήπως είναι η χαμένη Αναστασία…;

CAT WOMAN

Η κλασσική είναι και πάντα θα είναι η Halle Berry. Παρόλα αυτά και η Anne Hathaway έκανε πολύ καλή εμφάνιση έχω να πω στο “The Dark Knight“. Ανάλογα με το πόσα ρούχα θέλετε να βάλετε και πόσο έχετε καεί στο γυμναστήριο, διαλέξτε!

BLACK SWAN

Τι να πρωτοπείς γι’ αυτή την ταινία. Από τον λατρεμένο Aronofksy, την εκπληκτικά τρομακτική ερμηνεία της Νάταλι Πόρτμαν, μέχρι το make-up και τα κοστούμια. Στολή επίσης πολυφορεμένη αρκεί να πιάνει το χέρι σου ή της φίλης σου.

BREAKFAST AT TIFFANY’S

All time classic Audrey Hepburn και το “Πρόγευμα στο Τίφανις“. Το κλασσικό μαύρο φόρεμα, τα κοσμήματα, τα μαλλιά πιασμένα και έτοιμη. Άμα βρέχει μην ξεσπάσετε στον γατούλη. Έτσι κι αλλιώς ο έρωτας σας περιμένει στην βροχή!

CLEOPATRA

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ υποδύεται την Κλεοπάτρα, την βασίλισσα της Αιγύπτου. Είναι διαχρονική και ταυτόχρονα πανέμορφη. Τα μαύρα μαλλιά και τα χρυσά και πολλά αξεσουάρ είναι must. Η ταινία αξίζει να σημειωθεί ότι πήρε Όσκαρ Καλύτερης Ενδυματολογίας

Man’s World!

JAMES BOND

My name is Bond, James Bond. Κατά τη γνώμη μου μακράν ο καλύτερος James Bond, ο Σον Κόνερι. Το όπλο θέλω να πιστεύω ότι θα είναι πλαστικό. Μη μας βγει ξινό το άρθρο.

ONCE UPON A TIME IN WEST

Κάποτε στη Δύση, το επικό ιταλικό γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε. Ο Χένρι Φόντα στον ρόλο του κακού. Η στολή είναι η κλασσική του καουμπόι, αλλά η μεγαλύτερη αναφορά γίνεται για την ταινία. Το 2009 πήρε τη θέση της στο Εθνικό Αρχείο Κινηματογράφου ως “πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά” σημαντική και θα διατηρηθεί εκεί στο διηνεκές. Μπράβο λοιπόν στους καουμπόηδες!

ΤΣΑΡΛΙ ΤΣΑΠΛΙΝ

Ο γνωστός μας “Σαρλό” αποτελεί από τις πιο κλασσικές φιγούρες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Μόνο βάλτε και το καπελάκι, μην σας περάσουν για τον Χίτλερ.

Η ΜΑΣΚΑ

Καλύτερα να πάρεις απλώς την Μάσκα. Άμα βάψεις το πρόσωπό σου πράσινο μπορεί να παραπέμπεις και σε Hulk. Ένα κίτρινο κοστούμι νομίζω υπάρχει σε όλες τις ανδρικές ντουλάπες, οπότε μια χαρά…

Επαναστατες Αποκριατες!

V FOR VENDETTA

Επίσης μάσκα να αγοράσετε, έναν μαύρο μανδύα και ένα μαύρο καπέλο. Όχι τίποτα άλλο, είναι πιθανόν να σας περάσουν και για τους Anonymous.

MATRIX

Δεν ξέρω γιατί ενώ την ταινία την έχω συνδυάσει με τον Κιάνου Ριβς, την στολή την έχω συνδυάσει με τον Γουόλοβιτς του Big Bang Theory στην ταινία “A Cinderella Story“. Ελπίζω το δικό σας αποτέλεσμα να βγει περισσότερο σε Κιάνου…

ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ!

HARRY POTTER

Ρον, Χάρι και Ερμιόνη. Δεν θέλω να πεταχτεί κανείς και να πει τι βλακείες είναι αυτές. Ναι ξέρεις εσύ ποιος είσαι… Ο Χάρι Πότερ είναι ο λόγος που πολλοί από εμάς πιστέψαμε ότι κρύβουμε μαγικές ικανότητες και κάποια μέρα θα ρθει το γράμμα για το Χόγκουαρτς. Το ραβδί σου μην ξεχάσεις και έτοιμος για μαγικά…

LORD OF THE RINGS

Άραγκορν, Άργουεν, Φρόντο και Λέγκολας. Ένας άλλος μαγικός κόσμος που μας έφερε σε επαφή με χόμπιτ, νάνους, ξωτικά και μάγους. Παρόλο που η ταινία κυκλοφόρησε το 2001 , τα κοστούμια της ταινίας είναι μία ωραία ιδέα και εν έτει 2017.

AVATAR

Η αλήθεια είναι πως βαριέμαι όλο αυτό το μακιγιάζ. Άντε να βάφεσαι ολόκληρος μπλε. Άσε που μπορεί να σε περάσουν και για στρουμφάκι. Εντάξει άμα σ’ αρέσει όμως και αφιερώσεις τον αντίστοιχο χρόνο, το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ

Jack Sparrow. Ε άμα ντυθείς Τζακ θα ‘σαι ωραίος βρε παιδί μου, δεν γίνεται. Είναι σίγουρη επιτυχία. Απλώς προσπάθησε να πιεις τόσο όσο να έχεις αυτό το μεθυσμένο, αλλά σέξι βλέμμα. (Η Κατερίνα είναι ικανή να ντυθεί Τζακ μόνο και μόνο για το κομμάτι του ποτού. Κατερίνα όχι…)

Tιμ Μπαρτον!

ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

 

Τιμ Μπάρτον αγαπάμε πολύ! Θα το καταλάβετε από τις πολλές ταινίες που έχω επιλέξει. Βέβαια εδώ που τα λέμε είναι και πάντα πρωτότυπα τα κοστούμια και το μακιγιάζ στις ταινίες του. Αλίκη και Κόκκινη Βασίλισσα (πάνω φωτογραφίες), Λευκή Βασίλισσα και Τρελο-καπελάς (κάτω φωτογραφίες). Πάντως έχω να πω πως μία χρονιά στην Πάτρα είχα δει μία κοπέλα Κόκκινη Βασίλισσα. Μακάρι να την είχα βγάλει φωτογραφία, είχε κάνει απίστευτη δουλειά με το μακιγιάζ και το κοστούμι της.

ΨΑΛΙΔΟΧΕΡΗΣ

DO NOT TRY THIS AT HOME! Αρχικά να προειδοποιήσουμε, όχι αληθινά μαχαίρια, προς Θεού. Με πλαστικά το δεχόμαστε και πάλι προσοχή μην βγάλετε κανένα μάτι. Το ύφασμα μου φαίνεται το πιο ασφαλές υλικό σε αυτή την περίπτωση. Για την στολή τι να πω.. είπαμε το άρθρο έχει να κάνει με εύκολες στολές. Το μαλλί ξεμαλλιασμένο και μια χαρά.

CORPSE BRIDE

 

Ένα ακόμα απαιτητικό μακιγιάζ, αλλά η κοπέλα στην φωτογραφία αποδεικνύει ότι πραγματικά είναι εκπληκτική ιδέα η “Νεκρή Νύφη“. Το μπλε μαλλί είναι της μόδας, οπότε τέλεια μας έκατσε!

BEETLEJUICE

Στη φοβερή έρευνα που έκανα για να γράψω το άρθρο συνάντησα πάρα πολλές φορές την Lady Beetlejuice. Είναι η γυναικεία έκδοση του Σκαθαροζούμη και μας αρέσει πολύ! Είδα αρκετά διαφορετικά μακιγιάζ οπότε ψάξτε το κι εσείς λίγο, να δείτε τι σας ταιριάζει.

JACK SKELLINGTON

Αρχικά δεν είναι αναγκαίο να είστε πολύ πολύ αδύνατοι, από την ταινία είναι επηρεασμένο το μακιγιάζ της “νεκροκεφαλής” ή για τους αγγλομαθείς “skeleton” ή “skullmakeup. Είναι μία πολύ ωραία ιδέα, απλώς μην σας πιάσει φαγούρα στο πρόσωπο, κρίμα είναι τόση δουλειά.

Kubrick!

ΜΑΤΙΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ

Αρχικά να αναφέρω ότι το “Μάτια Ερμητικά Κλειστά” είναι η τελευταία ταινία του Κιούμπρικ, καθώς πέθανε τέσσερις μέρες, αφότου παρουσίαζε την τελική μορφή της ταινίας στα στούντιο. Φλερτάρω πολύ με την ιδέα φέτος να βάλω κι εγώ έναν μαύρο μανδύα και μία τέτοια μάσκα.

SHINING

Τα κοριτσάκια από το Shining. Αυτή είναι μία έξυπνη λύση και για δίδυμες. Γαλάζιο φορεματάκι με κορδέλα, άσπρες ψηλές κάλτσες, μαύρο παπούτσι και κοτσιδάκι στα μαλλιά.

ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

A clockwork orange“, ταινία  του 1971, σκηνοθετημένη από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Αν έχεις βλέμμα τρελού (και δεν θες να κάνεις τον Τζακ Νίκολσον στην παραπάνω ταινία) αυτή είναι μία ιδανική ιδέα. Ένα καπέλο και ψεύτικες ή πολύ πιο εύκολα, ζωγραφιστές βλεφαρίδες.

HORROR!

SCARY MOVIE

Η πιο κλασσική μάσκα για να τρομάζεις ανθρώπους και η πιο συχνή επιλογή αυτών που θα χαρακτηρίζαμε ως “πειραχτήρια”. Η αμπούλα με αίμα απαραίτητο αξεσουάρ.

SAW

O Jigsaw, άλλη μία πολυφορεμένη μάσκα που επίσης έχει σκοπό κυρίως να φοβίζει τον κόσμο. Προσέχετε όλοι εσείς, άμα σας ζητήσει να παίξετε κανένα παιχνίδι, να μην παίξετε!

DRACULA

Ο Christopher Lee ως Δράκουλας. Ο γνωστός μας βρικόλακας είναι κοινή αποκριάτικη στολή, με την μακρυά μαύρη κάπα, τους μυτερούς κυνόδοντες και τη δίψα για αίμα. Η αμπούλα και πάλι χρήσιμη…


Ήταν αρκετά τελικά, αλλά πραγματικά θα μπορούσα να συνεχίσω επ’ άπειρον να γράφω αυτό το άρθρο. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα ακολουθήσει και part 2

 

Σελίδες: 1 2 3 4

Σχόλια

Exit mobile version