Μια πραγματικά πανεύκολη συνταγή για καρμπονάρα που θα μυήσει ακόμα και τους άσχετους στον κόσμο της μαγειρικής!
Είναι γνωστό πως τα μακαρόνια είναι το πιο εύκολο και γρήγορο φαγητό που μπορείς να φτιάξεις αν πεινάς πολύ και θες να χορτάσεις. Δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο στη μαγειρική αφού μπορείς να τα καταφέρεις ακολουθώντας συνταγές. Εμείς θα σου πούμε πως να κάνεις μια εύκολη, ”πρόχειρη” και λίγο διαφορετική καρμπονάρα και να την ευχαριστηθείς μαζί με την παρέα σου.
Θα χρειαστείς:
- ένα πακέτο μακαρόνια της προτίμησής σου
- μια κρέμα γάλακτος
- μπέικον
- πιπεριές διάφορα χρώματα
- σκόρδο
- πιπέρι
- αλάτι
- διάφορα τυριά ή μόνο γκούντα
- λάδι
Εκτέλεση:
Βράζεις τα μακαρόνια αναλόγως πόσα λεπτά λέει το πακέτο που πήρες. Ύστερα τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη. Ζεσταίνεις το τηγάνι με λίγο λάδι. Πετάς μέσα το μπέικον αφού το ψιλοκόψεις και το τσιγαρίζεις. Αφού πάρει λίγο χρώμα ρίχνεις μέσα τις πιπεριές που θα δώσουν εξαιρετική μυρωδιά στην μακαρονάδα σου. Μετά από 3-4 λεπτά ρίχνεις την κρέμα γάλακτος, το τυρί, το πιπέρι και το αλάτι (όλα αυτά στις ποσότητες που θες και προτιμάς). Ανακατεύεις και αφήνεις να βράσει 3-4 λεπτά. Η σάλτσα σου είναι έτοιμη. Μπορείς να πετάξεις μέσα τα μακαρόνια και να ανακατέψεις. Η παραλλαγμένη καρμπονάρα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.