Ήρθε η ώρα να μάθεις πως φτιάχνονται οι αυγόφετες…
Οι αυγόφετες ή αλλιώς γαλλικές φρυγανιές έχουν αγαπηθεί από πολύ κόσμο. Ο λόγος φυσικά είναι πως αποτελούν μια επιλογή εύκολη, γρήγορη, χορταστική και νόστιμη. Έχουμε συνηθίσει να τις φτιάχνουν οι μαμάδες, ιδίως όταν μπαγιατεύει το ψωμί, ή κάποιο τσουρέκι που έχουμε σπίτι μας. Εσύ βέβαια που είσαι φοιτητής, ψωμί θα παίρνεις λογικά μόνο όταν έχεις φακές στο μενού. Οπότε αφού θα ξεμείνει όλη η υπόλοιπη φρατζόλα και θα την πετάξεις, καλύτερα να φτιάξεις αυγόφετες.
Τι χρειάζεσαι:
- ψωμί μπαγιάτικο (οποιοδήποτε είδος)
- 2-3 αυγά
- γάλα
- βούτυρο ή λάδι για το τηγάνισμα
Eκτέλεση:
Κόβεις αρχικά το ψωμί σε λεπτές φέτες. Βάζεις το βούτυρο ή το λάδι στο τηγάνι και το αφήνεις να ζεσταθεί σιγά σιγά. Πάρε τώρα ένα μπολ και χτύπα με έναν αυγοδάρτη ή ένα πιρούνι τα αυγά με λίγο γάλα. Βούτα τις φέτες στο μείγμα και από τις δυο πλευρές και ρίξε τις στο τηγάνι. Πρέπει να ροδίσουν κι από τις δυο πλευρές για να είναι έτοιμες.
Extra Tips:
- Αν τις θέλεις γλυκές πασπάλισέ τις με ζάχαρη όταν τις ετοιμάσεις.
- Αν όμως τις θέλεις αλμυρές συνόδευσε τις με τυρί ή κάποιο σαλάμι.
- Αν σου αρέσουν τραγανές, στο σημείο όπου τις μουλιάζεις στο μείγμα μην το κάνεις για πολλή ώρα, αλλά ίσα ίσα.
- Ακόμη στις γλυκιές, μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα μια βανίλια.
Τώρα που έμαθες πως να φτιάχνεις αυγόφετες, ξέρεις τι να κάνεις την επόμενη φορά που θα σου περισσέψει το ψωμί. Δοκίμασέ το, λοιπόν, και καλή απόλαυση!