Site icon Frapress

Abort, Retry, Ignore? : Young Marco @ Ρομάντσο

Abort, Retry, Ignore?
with Young Marco (NL)

Stage 1:

Young Marco (NL)

Chris Kontos

Alex Hobson

Stage 2:

Paul Bennett

Sepho

Mavridis

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015
Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5
Ώρα προσέλευσης: 23.00
Είσοδος: 5 ευρώ

Abort/Retry/Ignore? η ειδοποίηση που εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή όταν προκύπτει κάποιο κρίσιμο λάθος.

Κρίσιμο λάθος: Η αυθεντικότητα, ο ρυθμικός παλμός και η δημιουργική ορμή της αστικής club κουλτούρας έχουν εξασθενίσει.

Ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις της, η μουσική club σκηνή της πόλης συσπειρώνεται και αναρωτιέται: Εγκαταλείπουμε; Ξαναπροσπαθούμε; Αγνοούμε;

Σκοπός μας, να ορίσουμε τη νέα μουσική ταυτότητα της Αθήνας.

Στο Abort, Retry, Ignore? εγχώριοι και ξένοι DJs και παραγωγοί θα βρίσκονται στο Ρομάντσο παρουσιάζοντας τον σύγχρονο ηλεκτρονικό club ήχο του κόσμου.

Φιλοξενούμενος του Abort, Retry, Ignore? στις 11 Δεκεμβρίου, ο διαβόητος συλλέκτης βινυλίων και party-starter από την Ολλανδία, Young Marco. Τον Young Marco θα συνοδέψουν ο resident του Ρομάντσο Chris Kontos, και ο Alex Hobson, ενώ το δεύτερο stage αναλαμβάνουν οι επίσης resident Paul Bennett και Sepho, και ο Mavridis.

Young Marco [NL/ Rush Hour/ ESP Institute]

DJ και παραγωγός από το Άμστερνταμ, ο Young Marco παραμένει στην πρώτη γραμμή της ιδιαίτερα ενεργής underground σκηνής της πόλης για πάνω από μία δεκαετία. Μέσα από residencies σε μερικά από τα πιο γνωστά club της ολλανδικής πρωτεύουσας, τα DJ sets του απέκτησαν γρήγορη φήμη λόγω της ξεχωριστής μουσικής του σκοπιάς. Η συλλογή δίσκων του δε σταματά ποτέ να εμπλουτίζεται, γεγονός που αποτυπώνεται άμεσα στην ποικιλία του ήχου του, αφού παίζει τα πάντα από proto-house μέχρι Libyan disco anthems.

Αρκετοί δίσκοι του κυκλοφόρησαν, αρχικά, από τη θρυλική Rush Hour, ενώ ακολούθησε η αμερικάνικη ESP Institute, στην οποία συνεχίζει να δημιουργεί το χαρακτηριστικό του ήχο. Οι κυκλοφορίες του έγιναν σύντομα περιζήτητες και συνάντησαν την υποστήριξη καλλιτεχνών όπως ο Dixon και ο James Murphy.

http://www.residentadvisor.net/dj/youngmarco

https://soundcloud.com/youngmarco

http://youngmarco.com/

Chris Kontos [Kennedy magazine]

Ο Chris Kontos είναι φωτογράφος και συντάκτης του περιοδικού Kennedy με έδρα την Αθήνα. Είναι χρόνια συλλέκτης σπάνιων δίσκων, τους οποίους παίζει σε club ανά τον κόσμο, ενώ έχει επιμεληθεί mixtapes για πολλά γνωστά sites και blogs. Μέλος του μουσικού project NONCOLLECTIVE, έχει ταξιδέψει στη Μόσχα, το Λονδίνο και το Άμστερνταμ και έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με DJs όπως οι Casablanca, Thomas Bullock, Andras Fox και Chida. Έχει παίξει σε venues όπως το Life Bar και τη μπουτίκ LNCC στο Λονδίνο, το Strelka και το Denis Simachev στη Μόσχα, και τα underground Low Parties στο Κίεβο, ενώ έχει δημιουργήσει mixes για sites μεταξύ των οποίων τα Organic Music Tokyo, NONCOLLECTIVE, Noise In my Head καιTest Pressing, καθώς και το NTS Radio.

https://soundcloud.com/chris-kontos

http://kennedymagazine.com/

Alex Hobson [Lurid Music]

O αμερικανός DJ Alex Hobson είναι ένα από τους ανθρώπους πίσω από την ετικέτα Lurid Music. Μέλος των Trouble και Urban Disco και δεινός συλλέκτης δίσκων, παίζει ως DJ στην Αθήνα και τα περίχωρα εδώ και 15 χρόνια. Είναι ο άνθρωπος πίσω από τη μοναδική εμφάνιση του DJ Harvey στην Αθήνα το 2000 και έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, στο πλευρό ονομάτων όπως Moodymann, Thomas Bullock, Andrew Weatherall, Prins Thomas, Idjut Boys, Metro Area, Timothy J. Fairplay, Daniel Wang, Lovefingers και Lee Douglas.

http://www.residentadvisor.net/dj/alexhobson

https://soundcloud.com/luridmusic

http://luridmusic.bandcamp.com/

Paul Bennett [Modernista/ Berceurse Heroique]

Ο DJ και παραγωγός Paul Bennett, ξεκίνησε τη μουσική του πορεία υπογράφοντας κάποια από τα πιο γνωστά edits της δισκογραφικής Moxie Disco. Έκτοτε ασχολείται με παραγωγές που κυκλοφορούν στην δική του λονδρέζικη Modernista, και με side projects στις Rush Hour και Berceurse Heroique.

Τα set του χαρακτηρίζονται από μεγάλη ποικιλία, ενώ ο ίδιος είναι φανατικός μουσικός συλλέκτης.

http://www.modernistarecords.co.uk/

https://soundcloud.com/modernista

http://www.residentadvisor.net/record-label.aspx?id=3484

Sepho [Beatnik]

O Sepho είναι DJ και παραγωγός. Το 2008 ξεκίνησε να πειραματίζεται με house, ambient, electro και techno ήχους. Οι μουσικές επιρροές του είναι καλλιτέχνες όπως οι: Aphex Twin, Omar S, I-F, Moodyman, Robert Hood, Mr.G, Delta Funktionen, και Drexciya. Είναι συνιδρυτής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Beatnik, η οποία διερευνά την ένωση της αστικής κουλτούρας και της τέχνης με την techno μουσική.

https://www.facebook.com/BeatnikCulture

http://www.residentadvisor.net/dj/sepho

https://soundcloud.com/sephomusic

Mavridis
Ένα πολλά υποσχόμενο πρόσωπο της ηλεκτρονικής σκηνής της Αθήνας, ο Κωνσταντίνος Μαυρίδης, άρχισε να φτιάχνει τα πρώτα του mixtape σε νεαρή ηλικία. Τα ακούσματα του πολλά και διαφορετικά, χωρίς σαφείς διαχωριστικές γραμμές αλλά με έμφαση στον techno ήχο.

https://soundcloud.com/konmavridis

https://www.mixcloud.com/ParanoiseRadio/konstantinos-mavridis-guest-mix-49/

Χορηγοί επικοινωνίας

ΜΤV, www.mtvgreece.gr, www.rise.gr, www.didee.gr, www.debop.gr, www.frapress.grwww.beater.grwww. clubber.gr, www.cannibalradio.gr

Μεγάλος Χορηγός

Vodafone CU

Σχόλια

Exit mobile version