Tην Κυριακή 4 Οκτωβρίου στο Μοναστηράκι ζήλεψα που δεν είμαι τουρίστρια στην Ελλάδα.
Βγαίνοντας από τον ηλεκτρικό σταθμό, σου έσπαγε τη μύτη η μυρωδιά σκόρδου σε συνδuασμό με τα σουβλάκια από τα γύρω μαγαζιά. Καθώς προχωρούσα, εντόπισα την πηγή του “κακού”, ονομαζόταν ”Τhe Tzatziki Project”. Σ΄ έναν όμορφα στημένο πάγκο, τέσσερα κορίτσια έδειχναν στους τουρίστες πως να φτιάχνουν τζατζίκι, βήμα-
Φεύγοντας έπαιρναν σαν αναμνηστικό δωράκι χειροποιήτο γλυκό του κουταλιού, σταφύλι. Ο πάγκος δεν άδειασε ούτε στιγμή και δεν ήταν λίγοι κι οι Έλληνες επισκέπτες που ήθελαν να πάρουν μέρος στη διαδικασία.
Η επιχείρηση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δύσκολη φάση της αναζήτησης χρηματοδότησης μέσω του Indiegogo,ενώ η εκδήλωση στο Μοναστηράκι ήταν για να πάρουμε μία γεύση, για το τι θα επακολουθήσει. Οι δύο ιδρυτές, βέβαια είναι αποφασισμένοι να ξεκινήσουν την επιχείρηση ακόμη κι αν δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν τους πόρους που χρειάζονται από το κοινό κι αυτή τη στιγμή, κύριος στόχος τους είναι να επιιτύχουν ένα δυνατό χτίσιμο ενδιαφέροντος κι αναγνωρισιμότητας μέχρι τον Μάρτιο, μέσα από τα social media.
Όπως οι ίδιοι επισήμαναν, ”όραμα μας είναι ένα σύνολο υπηρεσιών αγαπητό στον κόσμο με έδρα την Αθήνα, που θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος και θα κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομα του, το Greeking.me, δηλαδή τον καθένα να αισθανθεί λίγο Έλληνας εύκολα και γρήγορα στις διακοπές του”.
Το μότο της start up επιχείρησης είναι το ‘‘Tasting Greece Like a Local”,δηλαδή δοκιμάστε την Ελλάδα σαν ντόπιοι και μπορείτε να την ακολουθείτε, μέσω της σελίδας της στο Facebook ”Greeking.me” και στο Instagram ”greeking.me”.
Εύχομαστε καλή επιτυχία σε αυτό το καινοτόμο, ελληνικό εγχείρημα με την ευχή να πραγματοποιηθεί το όραμά τους.