Site icon Frapress

Οι συναυλίες του Νοέμβρη

Επιμέλεια: Στέφη Σταμπουλιάν

Yasmine Hamdan

Πότε : 1 Νοεμβρίου, Σάββατο
Πού : Αθήνα, Gazarte – Βουτάδων 32, Γκάζι
Τιμή: 15-30 ευρώ
Προπώληση: Καταστήματα Γερμανός, Gazarte, tickethour.com, gazarte.gr
Ώρα έναρξης : 21:00

Την 1η Νοεμβρίου η γοητευτική Λιβανέζα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Yasmine Hamdan θα βρίσκεται στο Gazarte για να μας παρασύρει με το εξωτικό της ταπεραμέντο! Η Yasmine Hamdan αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση καλλιτέχνη που συνδυάζει περίτεχνα τη σύγχρονη electro folk pop ενορχήστρωση με τoυς παραδοσιακούς  ήχους της Ανατολής.

 

Νίκος Πορτοκάλογλου

Πότε: 1 Νοεμβρίου, Σάββατο
Πού :   Πειραιάς, PassPort – Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή
Τιμή: 12 ευρώ
Προπώληση : Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, viva.gr
Ώρα έναρξης : 21:30

Ο αγαπημένος μας τραγουδιστής Νίκος Πορτοκάλογλου ετοιμάζει μία συναυλία στην οποία θα παρουσιάσει τα νέα του τραγούδια. “Το πλοίο θα σαλπάρει” είναι η νέα δισκογραφική δουλειά του. Ένα αφιέρωμα στα τραγούδια των προγόνων και των δασκάλων του και ταυτόχρονα ένα αφιέρωμα στον αγαπημένο του φίλο, την κιθάρα. Εδώ και κάποιους μήνες είχε κλειστεί στο στούντιο του και ηχογράφησε μόνος του παλεύοντας να μεταγράψει σε ένα δικό του σημερινό ήχο τα παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα, λαϊκά και ελαφρά τραγούδια που αγαπάει.

 

Μίλτος Πασχαλίδης

Πότε : 1 Νοεμβρίου, Σάββατο (και κάθε Σάββατο)
Πού: Αθήνα, Σταυρός Του Νότου – Φραντζή & Θαρύπου 37, Ν. Κόσμος
Τιμή: 12 ευρώ
Ώρα εναρξης : 22:30

Είναι ένας από τους καλλιτέχνες που έχουν τιμήσει με την παρουσία και τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις τους τον Σταυρό του Νότου στα 20 χρόνια λειτουργίας του, έρχεται και φέτος -σ’ αυτή την εορταστική σεζόν για τον χώρο- με μια διάθεση να τραγουδήσει γι’ «αυτούς που λείπουν πιο πολύ»…  Μεγάλο μέρος της παράστασης περιλαμβάνει αποσπάσματα από το συγκινητικό αφιέρωμα στους αγαπημένους του απόντες Ξυδούς, Μητροπάνο, Αλκαίο, με τίτλο «Αυτοί μου λείπουν πιο πολύ».

The Boxer Rebellion, Pop Eye

Πότε : 3 Νοεμβρίου, Δευτέρα
Πού: Αθήνα, 6 D.O.G.S – Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
Τιμή Εισιτηρίου: 15/17 ευρώ
Προπώληση: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Reload, viva.gr
Ώρα Έναρξης : 21:00

Οι The Boxer Rebellion, μια από τις καλύτερες alt rock μπάντες της τελευταίας δεκαετίας επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας για μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία! Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Pop Eye. Οι Pop Eye παίζουν με τα pop ιδιώματα (indie pop, electropop, electronica, dance, etc.)

 

Παύλος Παυλίδης & The B-Movies

 


Ημερομηνία : 5 Νοεμβρίου, Τετάρτη
Τοποθεσία : Θεσσαλονίκη, Ζωντανή Μαύρη Τρύπα – Βαΐου 5, Λαδάδικα
Τιμή Εισιτηρίου : 8 / 10 ευρώ
Ώρα Έναρξης : 22:00

Ο Παύλος Παυλίδης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Είναι ένας καλλιτέχνης που από το ξεκίνημά του πειραματίζεται, ρισκάρει στον ήχο του, διατηρώντας υψηλή αισθητική και στιχουργικό βάθος και συνεχίζει έτσι. Έρχεται μαζί με τους B-Movies για να μας διηγηθεί «Ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί» σ’ ένα πρόγραμμα από όλη τη μουσική πορεία του που θα περιλαμβάνει τραγούδια από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών έως και τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες του. Μαζί του, τα τελευταία χρόνια, οι B–Movies που με δικό τους ιδιόμορφο τρόπο «ερμηνεύουν» τα τραγούδια του Π. Παυλίδη.

Barb Wire Dolls, Trendy HooliGuns, Underjoyed, The Wigs

 

Ημερομηνία : 11 Νοεμβρίου, Τρίτη
Τοποθεσία : Αθήνα, Section X Battery Stage – Λεωφόρος Κηφισού 38
Τιμή : 6 / 8 / 10 ευρώ
Προπώληση: Ticket House, eventbrite.com
Ώρα Έναρξης : 20:00

Ένα από τα σπουδαιότερα punk συγκροτήματα του σήμερα επιστρέφει στην Αθήνα για τον τελευταίο σταθμό της περιοδίας τους. Με βάση το Λος Άντζελες, αλλά αρχική μήτρα προέλευσης την Ελλάδα, οι Barb Wire Dolls αποτελούν ένα εκρηκτικό κύμα rock and roll που συνδυάζει first wave punk, grunge και metal riffs. Η μπάντα αποτελείται από του Έλληνες Isis Queen στα φωνητικά, Krash Doll στα drums και τον (αμερικάνο) Pyn Doll στην κιθάρα.

Tony Wakeford & Clive Giblin (Sol Invictus), Sieben, Manos Six + The Muddy Devil

 

Πότε: 14 Νοεμβρίου, Παρασκευή
Πού: Αθήνα, DeathDisco – Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
Τιμή : 18 ευρώ
Ώρα Έναρξης : 21:00

Για 2 εμφανίσεις επισκέπτονται τη χώρα μας οι Tony Wakeford και Clive Giblin, των θρυλικών Sol Invictus, στις 14 (Αθήνα) και 15  Νοεμβρίου (Θεσ/νικη) , ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και αναγνωρισμένα συγκροτήματα της neofolk/neoclassical/goth σκηνής.
Ενεργοί μουσικά για σχεδόν 30 χρόνια δίχως διακοπές, με πλούσια δισκογραφία, κατατάσσονται στις πιο ενεργές μπάντες του είδους τους. Το σχήμα πέρα των βασικών του οργάνων, μπάντζο και ακουστικό μπάσο, και κυρίως δικών του κομματιών οικοδομεί την ατμόσφαιρά του με μια ενιαία παρουσίαση που μας οδηγεί στα άδεια πεδία του αμερικάνικου νότου.

Πάνος Κατσιμίχας & Κίτρινα Ποδήλατα

Ημερομηνία : 15 Νοεμβρίου, Σάββατο
Τοποθεσία : Πειραιάς, PassPort – Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς
Τιμή : 12 ευρώ
Προπώληση : Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, viva.gr
Ώρα Έναρξης : 21:30

Ο Πάνος Κατσιμίχας μαζί με τα Κίτρινα Ποδήλατα ετοιμάζουν μιά σειρά αξέχαστων συναυλιών! Η μουσική του Πάνου Κατσιμίχα  μας συντροφεύει ζεστή, ζωντανή και αληθινή. Με στίχους πάντα επίκαιρους, άλλοτε κοινωνικούς και πολιτικούς, άλλοτε ερωτικούς, ευαίσθητους και την ίδια στιγμή καυστικούς. Μαζί του, το γνωστό για τις ιδιαίτερες live εμφανίσεις του, ροκ συγκρότημα Κίτρινα Ποδήλατα, με ανεξάντλητη ενέργεια και εκρηκτική σκηνική παρουσία!

 

Kronos Quartet

Πότε : 20 Νοεμβρίου, Πέμπτη
Πού: Αθήνα, Gazarte – Βουτάδων 32, Γκάζι
Τιμή : 30-68 ευρώ
Προπώληση : Public, Iανός, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Reload Stores, 11876, public.gr, viva.gr
Ώρα Έναρξης : 21:30
Το πιο πρωτοποριακό κουαρτέτο εγχόρδων στον κόσμο έρχεται, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, στο Gazarte και η Αθήνα γιορτάζει ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός! Οι Kronos Quartet φημίζονται για τη σθεναρή τους αντίσταση στη σύμβαση, την αστείρευτη δίψα για τις μουσικές παραδόσεις του κόσμου και την ικανότητά τους να ερμηνεύουν κλασικές συνθέσεις με τον πιο πρωτοποριακό τρόπο. 

 

Ευρυδίκη

Πότε: 21 Νοεμβρίου, Παρασκευή
Πού: Θεσσαλονίκη, Ζωντανή Μαύρη Τρύπα – Βαΐου 5, Λαδάδικα
Είσοδος ελεύθερη
Ώρα Έναρξης : 21:30

Η αγαπημένη μας ταλαντούχα Κύπρια τραγουδίστρια θα πραγματοποιήσει την συναυλία της στην όμορφη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρουσιάσει το νέο της άλμπουμ!

Zildjian Day: Mike Mangini, Gavin Harrison, Dimitris Christodoulakis (drum clinic)

 

Πότε: 30 Νοεμβρίου, Κυριακή
Πού: Αθήνα, Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας – Ιπποκράτους 41
Τιμή : 15 ευρώ
Προπώληση : Ωδείο Φίλιππος Νάκας
Ώρα Έναρξης : 18:00

Το Ωδείο Φίλιππος Νάκας καλωσορίζει το εκρηκτικό ταμπεραμέντο και την ηφαιστειακή ενέργεια δύο μεγάλων προσωπικοτήτων του world drumming. Μια μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσει κανείς! Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Έλληνας ντράμερ Δημήτρης Χριστοδουλάκης.

Σχόλια

Exit mobile version