Site icon Frapress

Covid- 19: Τι μου έμαθε η καραντίνα!

Αν ποτέ χρειάζεται υπενθύμιση ότι ζούμε σ’ ένα διασυνδεδεμένο κόσμο, η κρίση του κορωνοϊού το επιβεβαιώνει.

Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία από μόνη της και καμία κοινωνική ομάδα δεν μπορεί ν΄αγνοηθεί αν πρόκειται ν’ ανταποκριθούμε αποτελεσματικά σε αυτή την παγκόσμια πρόκληση. Ο κορωνοϊός ήρθε απρόσμενα στις ζωές μας και άλλαξε την καθημερινότητα. Τελικά δεν πρέπει να θεωρούμε  τίποτα δεδομένο σε αυτή τη ζωή καθώς όλα μπορούν να αναστραφούν εν μια νυκτί. Μέσα όμως από αυτή την κατάσταση πιστεύω ότι  βγήκαμε αρκετά κερδισμένοι καθώς εκτιμήσαμε πράγματα που κάτω από άλλες καταστάσεις αγνοούσαμε. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να μεταφέρω τις δικές μου εμπειρίες μέσα από την καραντίνα.

 

1. Ασχολήθηκα με τη διπλωματική μου εργασία

Πριν την καραντίνα ειλικρινά δεν έδινα το 100% μου. Πολλές φορές την κοιτούσα από αριστερά, την κοιτούσα από δεξιά. Αλλά με το που κλείνουν όλα σαν να ξύπνησε μέσα μου μια όρεξη για δουλειά και για διάβασμα. Επομένως έβαλα πρόγραμμα. Ξυπνούσα κάθε πρωί και προγραμμάτιζα ακριβώς τι θα κάνω. Τελικά συνειδητοποίησα ότι τελείωσα μεγάλο μέρος της διπλωματικής μου, που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα ολοκλήρωνα. Επένδυσαν λοιπόν σε κάτι δημιουργικό.

2. Μπήκα στον μαγικό κόσμο του podcast

To podcasting είναι μια υπηρεσία διαθέσιμη σε χρήστες η οποία τους επιτρέπει να ακούσουν τραγούδια όποτε το ζητήσουν (αντίστοιχα όταν υποστηρίζεται βίντεο ονομάζεται vidcasting ή video podcasting, videocasting, και vodcasting).  Τα podcasts μπορούν να δημιουργηθούν από καθένα που διαθέτει μικρόφωνο, λογισμικό ηχογράφησης, και σύνδεση στο internet. Στην αρχή δεν καταλάβαινα τον τρόπο σκέψης του αλλά μόλις μυήθηκα αφενός στο podcast αφετέρου εντόπισα την αγαπημένη μου εκπομπή, τους Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη.

3. Μπήκα στο σωστό δρόμο της διατροφής

Στην αρχή πήγα να κάνω το σφάλμα και να αρχίσω να μασαμπουκιάζω ότι υπήρχε. Όμως σιγά σιγά άρχισα να συνειδητοποιώ ότι κάτι δεν πάει καλά. Επομένως, αποφάσισα να αλλάξω τρόπο σκέψης και να γυρίσω τις διατροφικές μου συνήθειες προς την μεσογειακή διατροφή. Μέσα από αυτή την αλλαγή ένιωσα μεγαλύτερη ευεξία, ενέργεια και όρεξη για να μεγαλουργήσω. Έμαθα να τρώω σωστά βγάζοντας ένα πρόγραμμα διατροφής με τη βοήθεια της φίλης μου της διατροφολόγου. Ποια διατροφή θα πρέπει να ακολουθήσω κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο σπίτι αυτό το διάστημα; Στόχος είναι η πρόσληψη των κατάλληλων θρεπτικών συστατικών, που θα διατηρήσουν τον οργανισμό δυνατό ενάντια στις ιώσεις, αλλά και των ελάχιστων δυνατών θερμίδων! Προσωπικά συνειδητοποίησα πόσο το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, έτσι και η κατανάλωση του είναι απαραίτητη. Μετά επικεντρώθηκα στα φρούτα και στα λαχανικά όπως και στα ψάρια .

4. Γυμναστική

Οι έρευνες δείχνουν ότι η καθιστική ζωή είναι κακή για τη σωματική και ψυχική υγεία, επομένως είναι σημαντικό να παραμείνετε δραστήριοι σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Επομένως εντόπισα διαδικτυακά training sessions, παίρνοντας μέσω βίντεο χρήσιμες προπονητικές οδηγίες για αερόβια γυμναστική, καθώς και οδηγίες σε αρχάριους. Επικεντρώθηκα κυρίως σε ασκήσεις γιόγκα που αφορούσαν το άγχος γιατί προσπαθώ να το καταπολεμήσω χρόνια.

 

5. Ραντεβού με την κολλητή στο SKYPE

Ίσως το αλκοόλ να μη σκοτώνει τον COVID-19, αλλά όταν συνοδεύεται από καλή παρέα σκοτώνει τη μοναξιά των ημερών. Ακόμα και αν η συνάντηση είναι εικονική. Εγώ με τις φίλες μου οργανώθηκα κανονικά. Σε ώρα που έχουμε συμφωνήσει, ετοιμάζουμε σπιτικά κοκτέιλ, βάζουμε χαλαρή μουσική και κάνουμε βιντεοκλήση από την εφαρμογή chat του Facebook. Και επειδή είμαστε και θεατρόφιλη παρέα και μας ενώνει η αγάπη για την τέχνη,  «δίναμε  ραντεβού» στο Εθνικό Θέατρο και συγκεκριμένα στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, όπου θα βρίσκαμε ολόκληρες παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.

 

Σχόλια

Exit mobile version