2 Οκτώβρη… δε θυμίζει σημαντική ημερομηνία ούτε σου έρχεται κάποιο γεγονός στο νου, σωστά; Λοιπόν, έχεις δίκιο!

Σήμερα, θα μιλήσουμε για μικρά “fun facts” που αφορούν τον κόσμο της μουσικής και που έλαβαν χώρα στις 2 Οκτωβρίου, ανά διάφορες δεκαετίες. Ας δούμε λοιπόν τι συνέβη σαν σήμερα στη μουσική.

1970: Pink Floyd

Οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν τον πέμπτο δίσκο τους με τίτλο “Atom Heart Mother” στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το original εξώφυλλο του άλμπουμ δείχνει μια αγελάδα να στέκεται σ’ ένα βοσκότοπο χωρίς συνοδευτικό κείμενο ή οποιαδήποτε άλλη ένδειξη σχετικά με το τι περιέχει ο δίσκος.

σαν σήμερα στη μουσική

O Storm Thorgerson εμπνευσμένος από τη διάσημη «ταπετσαρία με την αγελάδα» του Andy Warhol  δήλωσε ότι απλά πήγε σε μια αγροτική περιοχή κοντά στο Potters Bar της Αγγλίας και φωτογράφησε την πρώτη αγελάδα που είδε. Το όνομα αυτής, Lulubelle III, όπως πληροφορήθηκε αργότερα από τον ιδιοκτήτη.

1977: Elvis Presley

Το σώμα του Elvis Presley και της μητέρα του απομακρύνθηκαν από το νεκροταφείο στο οποίο ήταν θαμμένα στο Graceland, μετά από μια ανεπιτυχή απόπειρα αφαίρεσης των σωμάτων από το φέρετρο (“body snatching”).

The Elvis Body Theft Plot | Our Daily Elvis

1982: Dire Straits

Οι Dire Straits βρίσκονταν για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες στο No.1 των “Album Charts” του Ηνωμένου Βασιλείου με το “Love Over Gold”.

 

Dire Straits Love Over Gold Australian vinyl LP album (LP record ...

1995: Oasis

Οι Oasis κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους (What’s The Story), Morning Glory”, το οποίο έφτασε το No.1 στα “UK Charts”. Το άλμπουμ πούλησε πάνω από 18 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο βρετανικό άλμπουμ των τελευταίων 30 χρόνων στα “Brit Awards” το 2010.

σαν σήμερα στη μουσική

2001: Radio City Music Hall

O ηθοποιός Kevin Spacey παρουσίασε το “Come Together”, μια νύχτα για τα λόγια και τη μουσική του John Lennon στο “Radio City Music Hall” στη Νέα Υόρκη. Εκεί φιλοξενήθηκαν καλλιτέχνες όπως οι Alanis Morissette, Moby, Stone Temple Pilots και Dave Mathews Band, ενώ η βραδιά έκλεισε με τους παραπάνω να τραγουδούν το “Give Peace A Chance”.

Radio City Music Hall - Wikipedia

2003: Hard Rock Cafe

Ένα παντελόνι που φορέθηκε το 1984 από τον Freddie Mercury πωλήθηκε στο Hard Rock Cafe για 4.230£ σε μια δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο της Αγγλίας.

Ακόμη, ένα ξύλινο γλυπτό σχεδιασμένο από τον John Lennon πωλήθηκε στην υψηλότερη τιμή, στα 28.200 £ συγκεκριμένα, ενώ εκατοντάδες άλλα αντικείμενα που σχετίζονταν με τους Beatles, τους Rolling Stones και τον Jimi Hendrix δόθηκαν, επίσης, σε δημοπρασία.

Hard Rock Brand To Expand Into Housewares | HomeWorld Business

Μάθε τα πάντα για τους Beatles εδώ!

2012Big Jim Sullivan

Ο Βρετανός κιθαρίστας Big Jim Sullivan (James George Tomkins) πέθανε στην ηλικία των 71 ετών. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1959 ως μέλος της μπάντας του Marty Wilde και συνέχισε συνάπτοντας συνεργασίες με καλλιτέχνες, όπως ο Frank Zappa και ο George Harrison.

Big Jim Sullivan - Wikipedia

Σημαντικό “fun fact” αποτελεί το γεγονός ότι δίδαξε κιθάρα στον Ritchie Blackmore, που θα αποτελούσε μελλοντικά τον κιθαρίστα των Deep Purple.

Σχόλια