Καλοκαίρι: η πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου για τους περισσότερους και ειδικά για όσους έχουν ταίρι, είναι και η πιο πολυαναμενόμενη, καθώς είναι ώρα για full in love διακοπές!

Εάν το πρόγραμμα των διακοπών σου περιλαμβάνει τις λέξεις «ζευγάρι» και «νησί», τότε βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο! Το καλοκαίρι είναι ίσως η μόνη εποχή του χρόνου, κατά την οποία, έχεις δεν έχεις όρεξη, σε όποιο νησί και αν βρίσκεσαι και σε οποιοδήποτε μέρος, θα συναντάς παντού μπροστά σου ζευγαράκια να περπατούν χέρι-χέρι, απολαμβάνοντας τον έρωτά τους. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα ελληνικά νησιά για ζευγάρια!

Εάν διαβάζεις αυτό το άρθρο και βρίσκεσαι σε full in love φάση, τότε συνέχισε την ανάγνωση για να δεις ποια είναι τα ιδανικά νησιά για να πας διακοπές με το έτερον σου ήμισυ. Εάν πάλι είσαι single, τότε keep reading, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, trust me!

1. Σαντορίνη

νησιά για ζευγάρια

Σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι! Κατάλευκες ρομαντικές σουίτες, σπα και ιδιωτικές πισίνες στο χείλος του γκρεμού και όλα αυτά, με φόντο το διάσημο κατακόκκινο ηλιοβασίλεμα του νησιού, που σαγηνεύει όποιον επισκέπτεται τη Σαντορίνη και όχι άδικα, αν θες τη γνώμη μου!

Αυτό είναι -το ξέρω- το ιδανικό σκηνικό για όλα τα ερωτευμένα ζευγάρια που ονειρεύονται ρομαντικές διακοπές, με μία δόση πολυτέλειας στο Αιγαίο, που όλοι αγαπάμε. Το κόκκινο χρώμα από το γνωστό ηφαίστειο που βρίσκεται εκεί, «σημαδεύει» τα πάντα τριγύρω, ενώ από την Καλντέρα ως την Κόκκινη Παραλία, όλα θα σου θυμίζουν σκηνικό ταινίας, ξεχωρίζοντας για πάντα αυτές τις καλοκαιρινές διακοπές!

Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη

2. Μήλος

Από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων, είναι επίσης και η Μήλος, με ιδιαίτερη προτίμηση από τα ζευγάρια. Η Μήλος σε προσκαλεί να την επισκεφτείς με το ταίρι σου και να απολαύσετε ένα σαφάρι παραλιών από το άκρως ειδυλλιακό τοπίο στο Σαρακίνικο ως και την, σχεδόν ερημική, παραλία του Γέροντα με τη μαύρη άμμο και τη μοναδική φυσική πέτρινη καμάρα. Ενδείκνυται απόλυτα για ζευγάρια που θέλουν να απολαύσουν την ηρεμία τους σε αμμώδεις και πανέμορφες παραλίες, οπότε μην το σκέφτεσαι, just do it!

Σαρακίνικο, Μήλος

3. Φολέγανδρος

Σαν ένας βράχος ριγμένος στη θάλασσα, το νησί της Φολέγανδρου θα σου προσφέρει την πλήρη απομόνωση για τις πιο ρομαντικές διακοπές ever!! Παρόλο που είναι από τα λιγότερο διαφημισμένα νησιά των Κυκλάδων, είναι μία κατάλευκη καστροπολιτεία με την πιο όμορφη και ξεχωριστή Χώρα στις Κυκλάδες.

Γραφικά στενάκια, χαριτωμένες χρωματιστές αυλές, γλάστρες με γεράνια συνθέτουν το σκηνικό στο νησί, καθιστώντας το ιδανικό για τις πιο αγαπησιάρικες διακοπές. Θα τη λατρέψεις!

Χώρα, Φολέγανδρος

4. Κέα (ή αλλιώς Τζια)

Για εσένα που δεν έχεις χρόνο για μακρινά ταξίδια, αλλά θέλεις να ζήσεις ένα απόλυτα ρομαντικό καλοκαίρι, τότε μπορείς να το κάνεις, καθώς η Τζια (όπως είναι πιο γνωστή στους περισσότερους) απέχει μόλις 1 ώρα από την Αθήνα, χωρίς όμως να υστερεί σε τίποτα από αυτά που έχεις φανταστεί με το ταίρι σου για το καλοκαίρι σας.

Η αρχοντική Ιουλίδα, η Χώρα του νησιού, συνθέτει μία κατάλευκη ατμόσφαιρα, που όμως διακόπτεται από τις κατακόκκινες κεραμοσκεπές, δημιουργώντας αυτόματα ένα καλλιτεχνικό, τουλάχιστον, σκηνικό. Must επιλογή για ζευγάρια που λατρεύουν να περπατούν είτε χέρι-χέρι είτε αγκαλιασμένοι, στα λιθόστρωτα ανηφορικά στενά του νησιού. Μην παραλείψεις να επισκεφτείς τον Κούνδουρο και τον Οτζιά, για στιγμές απόλυτης χαλάρωσης!

Κούνδουρος, Κέα

5. Παξοί

Όχι μόνο στο Αιγαίο, όμορφα νησιά για ερωτευμένα ζευγαράκια θα βρεις και στο Ιόνιο, ναι αμέ, τι νόμιζες; Νοτίως της Κέρκυρας, βρίσκονται οι Παξοί, ένα από τα πιο λατρεμένα νησιά των Επτανήσων. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι στη λίστα, αφού το νησί δημιουργήθηκε ακριβώς για αυτόν τον σκοπό, για να προσφέρει διακοπές σε ζευγάρια.

Τι εννοώ; Λοιπόν, για να μαθαίνεις, ένας μύθος θέλει τον Ποσειδώνα να σχημάτισε το νησί χτυπώντας με την τρίαινά του το νοτιότερο άκρο της Κέρκυρας, πάνω στην επιθυμία του να δημιουργήσει ένα ρομαντικό καταφύγιο για εκείνον και την ερωμένη του Αμφιτρίτη, και τα κατάφερε!

Γι’αυτό πάρε τον/την παρτενέρ σου και επισκεφτείτε τόσο τις εξωτικές παραλίες των Αντίπαξων όσο και το Γάιο με το στενό θαλάσσιο πέρασμα ανάμεσα στο λιμάνι του, καθώς και το νησάκι του Αγίου Νικολάου. Βέβαια, εάν είσαι λάτρης της παράδοσης, μην αμελήσεις μία επίσκεψη στα παραδοσιακά ψαροχώρια του Λογγού και της Λάκκας.

Λάκκα, Παξοί

Φυσικά, τα νησιά που μπορείς να επισκεφτείς με τον/την αγαπημένο/η σου είναι πάρα πολλά στην Ελλάδα, απλώς εδώ σου παραθέτω μόνο μερικά από τα πανέμορφα νησιά της χώρας μας, που μπορούν να σου χαρίσουν ειδυλλιακές διακοπές. Βέβαια, το πιθανότερο είναι να έχεις προγραμματίσει ήδη τις καλοκαιρινές διακοπές του 2018, αλλά αν είσαι full in love, είμαι σίγουρη ότι σκέφτεσαι ήδη τις επόμενες μαζί του/της!

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

Σχόλια