Ακόμα να βρεις τον ιδανικό προορισμό για μία μικρή απόδραση; Το Αγκίστρι είναι μακριά από τη ρουτίνα μεν κοντά στην πόλη δε!

 

Είσαι φοιτητής και μαζεύεσαι με την παρέα να κανονίσεις διακοπές. Έλα ομώς που όσο και να τα υπολογίζετε δε βγαίνει. Ακτοπολοϊκά, ξενοδοχείο, φαγητό… Πως ξαναζητάς λεφτά τώρα από γονείς; Δε ζητάς! Η λύση είναι μία, πάμε παραλία. Αλλά που; Στο κοντινό μας, πανέμορφο Αγκίστρι για το οποίο θα μάθεις τα πάντα, παρακάτω.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για αγκιστρι

 

Το Αγκίστρι βρίσκεται λίγο μετά την Αίγινα, στην καρδιά του Σαρωνικού και είναι ταυτόχρονα καταπράσινο και καταγάλανο. Υπάρχουν βέβαια πανέμορφα μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια δίπλα στην παραλία για όσους αρέσκονται στις ανέσεις αλλά το camping είναι αυτό που τραβάει χρόνια τώρα τα πλήθη!

Κάτω από τις πευκοβελόνες και με θέα τη θάλασσα, με την Αίγινα στον ορίζοντα, μπορείς να στήσεις τη σκηνή σου. Ανάμεσα στους κορμούς των δένδρων θα κρεμάσεις την αιώρα σου και θα μείνεις κάτω από τα αστέρια το βράδυ.

Μέσα στην απόλυτη ησυχία, μιας και όλοι οι γείτονες παραθεριστές σέβονται ο ένας την ηρεμία του άλλου, θα γίνεις εκείνο το “ένα με τη φύση” που πολλοί λένε (εύλογα) με πάθος. Αν μείνεις ξύπνιος μέχρι το πρωί θα δεις τον ήλιο να ανατέλλει και να τρυπώνει μέσα από τα δένδρα στο πλάτωμα του βουνού. Περιττό να προσθέσω, ανεκτίμητο!

Αποτέλεσμα εικόνας για αγκιστρι camping

Η παρέα σου θα πάει στη Σκληρή και τη Χαλκιάδα. Θα επισκεφτείτε τις παραλίες αμφότερες, για δύο λόγους. Στη Χαλκιάδα θα βγει ο εξερευνητής από μέσα σου και θα κάνει μία αρκετά περιπετειώδη κατάβαση στα βράχια.

Η παραλία είναι δύσβατη και αυτό την κάνει ξεχωριστή. Το αποτέλεσμα δικαιώνει καθώς κανείς δεν έχει τολμήσει να χαλάσει τη φυσική αυτή ομορφιά. Το παγωμένο νερό είναι πεντακάθαρο και το απότομο βάθος σε κάνει να μη θέλεις να φύγεις. (Αν κάνεις γυμνισμό θα νιώσεις ακόμα πιο άνετα). Όταν το πάρεις απόφαση όμως θα έχει βραδιάσει..

Τότε είναι που θα πάρεις μία δωδεκάδα μπύρες από το λιμάνι και θα πας στη Σκληρή. Εύκολα προσβάσιμη και μικρή σε έκταση, η Σκληρή τις νύχτες μαζεύει παρέες με κιθάρες που τραγουδούν μέχρι το επόμενο πρωί.

Θα ακούσεις από ροκιές μέχρι ελληνικά και στο τέλος θα συζητήσεις για τα πάντα κάτω από τον ουρανόακούγοντας μόνο τις χορδές τις κιθάρας και το κύμα που θα σκάει δίπλα σου.

Αποτέλεσμα εικόνας για αγκιστρι χαλικιαδα

Τιμούλα;;; 

Με δεκαπέντε ευρώ φίλε φοιτητή έκανες το ταξίδι σου

Χρόνος;;;

Μία ωρίτσα και πολύ λιγότερο αν επιλέξεις το δελφίνι, από Πειραιά!

Φαγητό;;;

Φούρνοι, μίνι μάρκετ και ταβερνούλες υπάρχουν στο λιμάνι με λογικές τιμές αν δε σου περισσεύουν.

 

 

Έχεις ανοίξει ήδη δεύτερο tab και ψάχνεις έτσι; Θα περάσεις τέλεια!

 

 

 

Σχόλια