Mάθε πως να κλείνεις τα πιο φτηνά αεροπορικά εισιτήρια!
Οι αεροπορικές εταιρείες ξέρουν καλά πια τον τρόπο με τον οποίο προσελκύουν πελάτες. Προσφορές ανακοινώνονται σχεδόν κάθε βδομάδα και πια τα ταξίδια έχουν γίνει προσιτά στο μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού, με αποτέλεσμα όχι πια να μην μας ενοχλούν οι διαφημίσεις τους, αλλά να τις αναζητούμε και μόνοι μας, έχοντας την ανάγκη να αξιοποιήσουμε διαφορετικά τον ελεύθερο χρόνο μας.
Το θέμα είναι να είσαι ευέλικτος και γρήγορος στις αποφάσεις σου, αλλά και να μάθεις τους τρόπους με τους οποίους λειτουργούν, ώστε με έναν τρόπο να αρχίσεις να τις εκμεταλλεύεσαι εσύ.
Τι χρειάζεται να κάνεις, λοιπόν, για να ταξιδεύεις με τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια;
1. Σύγκρινε τιμές σε όλες τις μηχανές αναζήτησης ναύλων
Airshop, Skyscanner, Momondo, Airtickets, Kayak, Google Flights είναι μερικές από τις πιο γνωστές και εύχρηστες για τον χρήστη. Πολλές φορές κάποιες έχουν δικές τους προσφορές ή συνεργασίες με εκπτωτικά κουπόνια.
2. Μπες στα site των αεροπορικών εταιρειών
Αφού έχεις τσεκάρει τις επιλογές που έχεις μέσω των μηχανών αναζήτησης, δες πού είναι οι πιο οικονομικές πτήσεις και πήγαινε απευθείας στο site της εταιρείας να δεις αν τυχόν είναι φθηνότερο το εισιτήριο. Πχ η Aegean έχει το low-fare calendar που σου συγκεντρώνει τα πιο φτηνά της εισιτήρια.
3. Κάνε εγγραφή στα newsletter των αεροπορικών εταιριών
Μόνο έτσι θα ενημερώνεσαι πιο έγκαιρα απ’όλους για τις προσφορές. Με το που ανακοινώνονται θα έρχονται στο mail σου και θα μπορείς να κάνεις την αναζήτησή σου απευθείας.
4. Να είσαι ευέλικτος
Δεν χρειάζεται να πας Χριστούγεννα στο Λονδίνο. Πήγαινε στο Μεξικό! Θα δεις πόσο φθηνότερα εισιτήρια θα βρίσκεις αν δεν ψάχνεις για την hot σεζόν του προορισμού. Αντίστοιχα, πολύ πρωινές ή πολύ βραδυνές πτήσεις είναι φθηνότερες. Οι πιο φθηνές τιμές, παρατηρούνται την Τρίτη, την Τετάρτη και το Σάββατο, που όπως και να το κάνεις δεν είναι οι πιο βολικές μέρες για να τα παρατήσεις όλα και να φύγεις.
5. Κλείσε εισιτήρια τον Ιανουάριο
Με την νέα χρονιά οι προσφορές παίρνουν φωτιά. Εκμεταλλεύονται ότι τέλειωσαν μόλις οι διακοπές και είσαι απογοητευμένος, βρίσκοντας παρηγοριά στο να προγραμματίσεις τις επόμενες. Αλλά πραγματικά αυτόν το μήνα να είσαι σε εγρήγορση αφού οι προσφορές αφορούν όλη την χρονιά.
6. Τσέκαρε εναλλακτικά αεροδρόμια
Μπορεί να βρίσκονται λίγο πιο μακριά από το μέρος που θες να φτάσεις, ωστόσο αν δεν σου έρχεται μία ή άλλη τι θα σε πείραζε να πάρεις και ένα τρένο για λίγη ώρα; Συνήθως τα πιο επαρχιακά αεροδρόμια έχουν και πιο φθηνές τιμές.
7. Ψάξε και με άγνωστες αεροπορικές
Πράγματι οι υπηρεσίες που προσφέρουν γνωστές αεροπορικές εταιρίες δεν συγκρίνονται. Ωστόσο, πραγματικά δεν τίθεται θέμα ασφάλειας, τίθεται θέμα απλώς “πολυτέλειας” και καλύτερης εξυπηρέτησης. Ειδικά για πιο μακρινά ταξίδια, σε Αμερική και Ασία, που υπάρχει μια μεγαλύτερη γκάμα επιλογών σε αεροπορικές εταιρείες αξίζει να ψάχνεις και με ονόματα που δεν γνωρίζεις καν, όπως η WOW Airlines, Spirit Airlines, China Southern Airlines κλπ.
8. Επίλεξε προορισμό με βάση την τιμή
Και σε όλον τον κόσμο φαντάζομαι δεν έχει ταξιδέψει. Επομένως επιλογές υπάρχουν. Πάρε απόφαση ότι το να πας στην Ισπανία θα σου κοστίσει πιο ακριβά. Αν θες όμως ένα τελείως οικονομικό ταξίδι, δες τι παίζει και πήγαινε Ρώμη, Βερολίνο ή Βαρσοβία, όπου βρίσκεις και φθηνότερη διαμονή τέλος πάντων.
9. Κλείστε ένα εισιτήριο
Μπορεί να μην το γνωρίζατε αλλά όταν κάνετε αναζήτηση για ένα εισιτήριο συχνότερα οι τιμές που εμφανίζονται είναι χαμηλότερες σε σχέση με την αντίστοιχη αναζήτηση για 2 άτομο. Μην ρωτάτε γιατί, απλά κλείστε τα εισιτήριά σας ξεχωριστά.
10. Χρησιμοποίησε ένα καλό VPN
Αφήσαμε το πιο τεχνικό, αλλά πολύ σημαντικό κομμάτι για το τέλος. Δεν αρκεί να ψάχνεις εισιτήρια μόνο από την ανώνυμη περιήγηση που και καλά δεν διαβάζουν την IP σου. Οι αεροπορικές εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι βλέπουν την τοποθεσία σου και αυξάνουν τις τιμές ανάλογα με το που βρίσκεσαι και το πόσο συχνά ψάχνεις για συγκεκριμένο προορισμό.
Το VPN =Virtual Private Network κρύβει την τοποθεσία σου διαθέτοντας κιόλας και ρυθμίσεις για να την αλλάξεις κιόλας και να προσποιηθείς ότι βρίσκεσαι αλλού. Χρειάζεται βέβαια να πληρώσεις για να το αποκτήσεις, αλλά πλέον αξίζει με όλα αυτά τα δεδομένα που συγκεντρώνουν μέσω των διαδικτυακών ιχνών μας.