Site icon Frapress

10 πράγματα που ίσως να μην ήξερες ότι μπορείς να κάνεις με το κινητό σου (Μέρος 2ο)

Ιδού, μερικά φανταστικά κόλπα για το Android κινητό σου που κατά πάσα πιθανότητα δεν γνώριζες μέχρι τώρα!

Εν έτη 2017 πιθανότατα να μην υπάρχει κανείς που να μην έχει στην κατοχή του έστω και ένα smartphone. Τα “έξυπνα” αυτά Android κινητά σαρώνουν παγκοσμίως, αντικαθιστώντας κάθε άλλη συσκευή. Αυτό, φυσικά οφείλεται στην πολλαπλή τους λειτουργία, καθώς αποτελούν χρήσιμο πολυεργαλείο για τον καθέναν.

Παρόλ’ αυτά όμως, δεν έχουν όλοι την ικανότητα να τα χειρίζονται σε ένα επαρκές επίπεδο. Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου, παρακάτω σου αποκαλύπτουμε άλλες δέκα από τις πιο κρυφές πτυχές των smartphone. Γιατί πάντα φροντίζουμε για σένα πριν μας το ζητήσεις!

1.Μετάτρεψε το κινητό σου σε μια κονσόλα παιχνιδιών

Το Play Store σου δίνει την ευκαιρία με κάνεις τη συσκευή σου να λειτουργεί σαν ένας εξομοιωτής για να παίζεις χωρίς κόστος ηλεκτρονικά παιχνίδια που θα μπορούσες να παίξεις στο Nintendo, στο PSP και σε άλλες κονσόλες.

Σε πολλές από τις εφαρμογές που κυκλοφορούν βρίσκεις εσύ ο ίδιος από κατάλληλες ιστοσελίδες παιχνίδια που μπορείς να κατεβάζεις δωρεάν, τα εγκαταστείς και στην συνέχεια είσαι έτοιμος να τα δοκιμάσεις στον προσομοιωτή του κινητού σου.

Κάποια apps για να έχεις τον δικό σου emulator είναι τα εξής: nds4droid, PPSSPP Emulator.

2.Ενεργοποίησε λογισμικό iOS σε ένα smartphone!

Λατρεύεις τα iPhone, αλλά είναι λίγο δύσκολο για διάφορους λόγους να αποκτήσεις ένα; Φυσικά και με το Android μπορείς να καταφέρεις τα πάντα!

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κατεβάσεις μερικούς launchers που μετατρέπουν το menu, τα θέματα και γενικότερα το λογισμικό του smartphone σου σαν αυτό ενός iPhone.

Μπορεί να μην σου φανεί επαρκές, αλλά σου καλύπτει σε έναν ικανοποιητικό βαθμό την επιθυμία σου για iPhone. Για να το πραγματοποιήσεις, κάνε download στις παρακάτω εφαρμογές που σου παρέχονται είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή:

OS8 Lock Screen
• το One Launcher ή iLauncher
• iNoty
• το iPhone Keyboard
• iPhone Camera
• το iPhone Control Center
• Quick Touch

3.Χειρίσου τη συσκευή σου από απόσταση!

Έχεις χάσει το κινητό σου και θέλεις να σώσεις τα δεδομένα σου για να μην πέσουν στα χέρια κάποιου κακοθελητή; Μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτό και να το προστατέψεις. Η Google έχει προνοήσει και κατασκεύασε την εφαρμογή Google Device Manager.

Αρκεί απλώς να είσαι συνδεδεμένος, έχοντας λογαριασμό στο Google. Μ’ αυτόν τον τρόπο, μπορεί κανείς να ανιχνεύσει την τοποθεσία της συσκευής που έχασε, να την κλειδώσει όπως και να διαγράψει τα δεδομένα.

4. Μέτρα τους παλμούς σου!

Κάποιες πρόσφατες συσκευές έχουν ξεπεράσει κάθε καινοτομία και δίνουν την ευκαιρία στον κάτοχό τους να μετρήσει τους παλμούς της καρδιάς του. Παρόλ’ αυτά, μπορείς να βρεις εφαρμογές που είναι συμβατές με Android κινητά και να μετρήσεις εύκολα τον παλμό σου.

Απλά αναζήτησε τα apps Instant Heart Rate και Runtastic Heart Rate και κρατήσου σε φόρμα, συνδυάζοντάς τα με τις προπονήσεις σου!

5. Απόλαυσε εντελώς δωρεάν την ανάγνωση των αγαπημένων σου βιβλίων

Σίγουρα, ένα βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος και για τους βιβλιοφάγους ο πατροπαράδοτος τρόπος ανάγνωσης προτιμάται, αντί της ψηφιακής. Ωστόσο, το κινητό σου μπορεί να λειτουργήσει και ως «βιβλιοθήκη», απλά κατεβάζοντας μια εκπληκτική εφαρμογή, το Issuu.

Διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από βιβλία και περιοδικά, χωρισμένα και σε θεματικές ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του αναγνώστη.

Μάλιστα, η εφαρμογή φιλτράρει τις προτιμήσεις σου με βάση τα βιβλία που έχεις αναζητήσει και διαβάσει και σου προτείνει και άλλα παρόμοια που ίσως λατρέψεις!

6. Σπάσε εύκολα τον κωδικό ενός κλειδωμένου router!

Βρίσκεσαι σε κάποια περιοχή όπου κάθε δίκτυο είναι κλειδωμένο με κωδικό; Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να επισκεφτείς το Play Store και να κατεβάσεις εφαρμογές όπως ενδεικτικά το GWPA Finder.

Το συγκεκριμένο σπάει εργοστασιακούς κωδικούς και όχι αυτούς που έχουν αλλαχθεί. Έτσι λοιπόν, πραγματοποιείς σάρωση δικτύων και εμφανίζονται όλα τα κοντινά σε εσένα δίκτυο και υπάρχει και η ένδειξη για αυτά που είναι διαθέσιμα για «hackάρισμα».

7. Άνοιξε τις καρτέλες του Google Chrome από μια συσκευή σε μια άλλη

Υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος να ανοίξεις σε κάποια άλλη συσκευή τις καρτέλες με τις ιστοσελίδες που έχεις περιηγηθεί μέσω του Google Chrome κι αυτό χωρίς να χάνεις χρόνο.

Απλά, έχοντας συνδεθεί στον λογαριασμό του Google, οι καρτέλες αποθηκεύονται σε αυτές που έκλεισαν πρόσφατα στο ιστορικό. Έτσι, μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτές από κάποια άλλη συσκευή, ακόμη και από το κινητό σου!

8. Απενεργοποίησε αυτόματα τη μουσική που ακούς

Πολλοί από εμάς συνοδεύουμε τις ώρες εργασίας, διαβάσματος ή ακόμη και τις ώρες που προσπαθούμε να κοιμηθούμε με μουσική. Οι πιο απαιτητικοί ίσως θα θέλαμε να υπάρχει κάποιος τρόπος, ώστε η μουσική να κλείσει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και να μην αναπαράγεται για συνεχόμενες ώρες με αποτέλεσμα να εξαντληθεί η μπαταρία.

Στα τελευταίας τεχνολογίας κινητά υπάρχει σχετική ρύθμιση, στην οποία ενεργοποιείται ο μετρητής ύπνου και η μουσική παίζει όσο διάστημα ορίσεις εσύ ο ίδιος μέχρι να σταματήσει.

Ειδάλλως, κάνε download στην εφαρμογή Sleep Timer για αυτόματη απενεργοποίηση κάθε ήχου και μουσικής.

9. Βρες περαιτέρω πληροφορίες για κάτι που είδες μόνο με μια φωτογραφία

Το Google Goggles είναι μια εφαρμογή που προσδίδει στο κινητό σου απίστευτες δυνατότητες. Μπορείς να αναζητήσεις κάποια χρήσιμη πληροφορία ή να μάθεις στοιχεία για κάτι απλά και μόνο με τη λήψη φωτογραφίας.

Είναι ένα scanner που λειτουργεί ως μεταφραστής κειμένων σε οποιαδήποτε γλώσσα, ως σαρωτής QR κωδικών, αλλά και αναγνωρίζει πίνακες, βιβλία, παρόμοια προϊόντα και τέλος λύνει Sudoku.

10. Άκου ένα κείμενο αντί να το διαβάσεις!

Σε περίπτωση που βαριέσαι να διαβάσεις ένα άρθρο ή ό,τι δεις στο ίντερνετ, το κινητό σου είναι εδώ για σένα και σε απαλλάσσει από όλο αυτό. Κι αυτό γιατί σου δίνεται η επιλογή του να ακούσεις ένα κείμενο.

Πήγαινε στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > TalkBack. Αν δεν υπάρχει το TalkBack στη συσκευή σου, μπορείς να το κατεβάσεις εσύ ο ίδιος και να κάνεις τις όποιες ρυθμίσεις για την ταχύτητα της ανάγνωσης.

Προσοχή! Το TalkBack δεν υποστηρίζει την ανάγνωση κάθε γλώσσας, παρά μόνο της Αγγλικής. Όμως κυκλοφορεί και παρόμοια εφαρμογή (GreekBack) που συνιστάται ανεπιφύλακτα και ανταποκρίνεται στην ακρόαση ενός ελληνικού κειμένου με τις ανάλογες ρυθμίσεις που ενδεχομένως χρειαστούν όπως έγιναν και στην πρώτη.

Σχόλια

Exit mobile version