Μπορεί να βρισκόμαστε σε περίοδο εξεταστικής αλλά σας έχουμε προτάσεις για ένα υπέροχο και πράγματι, χαλαρό Σαββατοκύριακο για όλα τα γούστα!
Λίγο η εξεταστική, λίγο ο καιρός που πάει να μας τρελάνει, λίγο που το μυαλό μας βρίσκεται μονίμως στις επερχόμενες διακοπές….Είναι φανερό, ότι δεν μας παίρνει για ξενύχτια αυτόν τον καιρό. Για καλή μας τύχη η Αθήνα το καλοκαίρι δείχνει όλη την κρυμμένη ομορφιά της και οι προτάσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο δεν έχουν τελειωμό!
Φαγητό
Δεν ξέρω πού θα σας βρει η Παρασκευή το μεσημέρι. Εμένα θα με βρει να βγαίνω από τη σχολή. Για να απαλύνω τον πόνο μου, θα περπατήσω από τη Σόλωνος ως τη Μασσαλίας και θα κάνω ένα μικρό δώρο στον εαυτό μου: σούσι στο Nakama! Ένα ελαφρύ, δροσερό και καλοκαιρινό γεύμα!
Για όσους, βέβαια δεν είναι φαν, λίγο πιο πάνω στην Τσακάλωφ, ικανοποιούνται όλα τα γουστα, από σκέτο καφεδάκι και σαντουιτς, μέχρι κρέπες και σουβλάκι.
Κάτω από τα αστέρια
Μετά το φαγητό σίγουρα ακολουθεί ξεκούραση. Το βραδάκι όμως, είναι μια ευκαιρία για ρομαντική βόλτα με… επιμορφωτικό χαρακτήρα, στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο Θησείο. Aπό Τετάρτη μέχρι Σάββατο, πραγματοποιούνται νυχτερινές ξεναγήσεις και παρατήρηση του ουρανού με τηλεσκόπιο.
Ώρες διεξαγής: Καθε μισή ώρα από τις 21:00 έως τις 22:30
Κόστος: Γενική είσοδος 5 ευρώ και 2,50 ευρώ για τους φοιτητές.
Σαββατιάτικη βολτούλα
Αυτό το Σάββατο μια ωραία βολτούλα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συμπίπτει με την διεξαγωγή του Summer Nostos Festival. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, τα γούστα και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Αν πάλι έχετε όρεξη για ήσυχη βραδινή βολτούλα, τότε δεν μπορεί να λείπει από τις προτάσεις μου το θερινό σινεμά. Στο Cine Θησείο θα παίζει το Απέραντο Γαλάζιο, στο Cine Paris, ο Αρχιτσιγγούνης (γαλλική κωμωδία).
Τέλος, αν έχετε όρεξη για κρασάκι και κουβέντα (νωρίς όμως!), θα πρότεινα την Κλεψύδρα, στην Πλάκα.
Μουσική και παρέα
Μιας και θα βρίσκεστε στου Ζωγράφου, ωραία ιδέα είναι πριν από τη συναυλία ένας μαραθώνιος επιτραπέζιων στο Playce.
Είσοδος ελεύθερη.
Εάν πάλι δεν υπάρχει διάθεση για φεστιβάλ η Μαρίνα προτείνει να πάμε καφέ Βαρνάβα, στο Παγκράτι ή ας ξεφύγουμε λίγο από το κέντρο και πάμε Πειραιά, στο Καφέ των Αισθήσεων.
Σινεμά και κοκτέιλ…σπιτικά!
Ειδάλλως, αν δε διαθέτετε τους πόρους, τη διάθεση, την παρέα ή τα πλυμένα ρούχα να περιπλανηθείτε σε όσα αναφέρθηκε η Νάνσυ πιο πάνω, εγώ μαζί σας, προτείνω εναλλακτικές λύσεις μοναδικής επιβάρυνσης περιπτεροειδών υλών, κοινώς Ταινίες.
Επειδή το Σάββατο έχει άτυπα οριστεί ως η μέρα της εξόδου, και έξοδος γιοκ, θεωρητικά θα οφείλαμε να την αντικαταστήσουμε με μια ποιοτική ασχολία, που δε θα μας κάνει να λησμονήσουμε την κρονιακή περιπλάνηση.
Γλιτώνοντας λοιπόν από την αισχροκέρδεια του 9αρου κοκτέιλ σε κάποια υπαίθρια ταράτσα φτιάχνουμε το δικό μας συνθηκολογικό placebo (http://www.edrinks.gr/cocktails/), και αναμένουμε να δούμε μια από τις καλύτερες και για προς λόγου υπερβολή, την καλύτερη εδώ και κάποιο καιρό για εμένα ταινία του Αμερικάνικου κινηματογράφου.
I Origins: Περίληψη
Το I Origins, είναι μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με έγκυρα ωστόσο σε πολλά σημεία, στοιχεία των επιστημών της βιολογίας καθώς και της οπτικής αντίληψης.
Το αξιοπερίεργο στη περιγραφή αυτής της ταινίας είναι πως το νόημα ισούται με την υπόθεση οπότε τα ρίσκα περι σπόιλ είναι αρκετά. Ωστόσο θα πάρω τα δικά μου.
«Κάθε έμβιο ον σε αυτό το πλανήτη έχει το δικό του μοναδικό ζευγάρι ματιών, καθένα το δικό του σύμπαν.[…] Απ’όταν ήμουν παιδί άρχιζα να συλλέγω όσες περισσότερες φωτογραφίες ματιών μπορούσα. Θα ήθελα να σας πω την ιστορία των ματιών που άλλαξαν το δικό μου κόσμο.»
Μελετώντας τη βιομετρική της ίριδας ανά τους οργανισμούς, ο dr Gray μας διαφωτίζει για την λειτουργία του σημαντικότερου αισθητηριακού οργάνου, το μάτι. Εκείνο που μας επιτρέπει να γνωρίζουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει, να αποτυπώνουμε εικόνες και σκηνές στην μνήμη μας, για να συνθέτουμε το δικό μας φιλμ μέσω της εμπειρίας, βάσει του οποίου έχει σχεδιαστεί μια φωτογραφική μηχανή.
Γιατί αξίζει:
Μια ταινία που συνδυάζει το ερωτικό, ανθρωπιστικό, και επιμορφωτικό στοιχείο των ανθρώπινων γνωστικών συστημάτων, συνδυάζοντας κάθε πτυχή αρκετή ώστε να ικανοποιήσει την αφηγηματική ροή, και να χτίσει το κύριο ερώτημα της ταινίας, αποφεύγοντας το να γίνει κουραστική από κάθε άποψη.
Στη παρούσα ταινία θίγεται επίσης το αντιθετικό ζεύγος:
επιστημονικά δεδομένα ή θρησκεία; Είναι αληθινό άραγε ό,τι φέρει θετικές αποδείξεις, ή ο ίδιος μας ο οργανισμός μπορεί να μας εκπλήσσει με το πόσο άρτια κατασκευασμένος αλλά και ταυτόχρονα ημιμαθής είναι για τον κόσμο στον οποίο ζούμε;
Ένα βήμα πιο κοντά στη κατανόηση της αντίληψης και της μνήμης. Και σίγουρα μια πιο ανοικτή πλώρη για ερευνητικές υποθέσεις, με τη διαλλακτικότητα ως τη μοναδική συνταγή.
Σε ένα κόσμο που κυβερνάται από λογική, η συγκίνηση για ό,τι δε μπόρεσε να εξηγήσει ως τώρα τρέφει ελπίδα για τη “μαγεία” της πολυπλοκότητας του κόσμου που θαυμάζουμε, ενώ την ίδια στιγμή απεχθανόμαστε μέσα στις γενικεύσεις μας.
Να περάσετε υπέροχα!
https://www.youtube.com/watch?v=349g2Ap_eF4