Ομαδική συνομιλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… Κάτι σου θυμίζει ε;
Στη φοιτητική σου καριέρα, εννοείται πως το συχνότερο μέσο επικοινωνίας με τους συμφοιτητές σου είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ποιος άλλωστε στέλνει sms; Εδώ καλά καλά δε βάζεις κάρτα συχνότερα από μια φορά το 3μηνο. Έτσι την βγάζεις τσάμπα, τσατάροντας ατελείωτα όλη μέρα σε μια ομαδική συνομιλία.
Η παρέα μας από τη σχολή συνήθως αποτελείται από αρκετά άτομα, οπότε προς διευκόλυνση όλων μας φτίαχνουμε μια ομαδική συνομιλία, αντί να παίρνουμε 10 τηλέφωνα για να συνεννοηθούμε για συναντήσεις, για εργασίες, για εξόδους και πολλά άλλα.
Βέβαια μετά από λίγο καιρό η διαδικασία εξελίσσεται σε μια συνήθεια που γίνεται λατρεία στο τέλος, αφού πλέον αποτελεί ιεροτελεστεία να στέλνεις το ο,τιδήποτε στους φίλους σου ταυτόχρονα. Πραγματικά το ”κοινό παραθυράκι” που έχεις με τα φιλαράκια σου είναι μαγικό από πολλές απόψεις που θα σου εξηγήσω το γιατί στη συνέχεια.
Λίγο κουτσομπολιό δεν έβλαψε κανέναν
Ο,τι κι αν γίνεται με τα άτομα της σχολής σας και γενικά κοινούς γνωστούς δεν θα μείνει ασχολίαστο σε καμία περίπτωση. Θα σχολιάσετε τον πιο αντιπαθητικό, τον τύπο που κάνει 100 δημοσιεύσεις την ημέρα, το γλοιώδες ζευγαράκι, την ψωνάρα της σχολής κτλ. Εννοείται πως θα σχολιάζετε και τους καθηγητές σας σε συχνή βάση.
Βγάζετε παρατσούκλια σε καθηγητές
Στο πανεπιστήμιο υπάρχει μια μεγάλη γκάμα καθηγητών. Είναι οι καλοί, οι κακοί, οι σατανικοί, οι τρελάρες, οι στριμμένοι και πολλοί άλλοι φυσικά. Ο καθένας τους έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό το οποίο τον στιγματίζει κάθε χρονιά και γίνεται άξιο σχολιασμού βεβαίως βεβαίως.
Συνωμοτείτε
Σε αυτές τις αμαρτωλές ομαδικές συνομιλίες καταστρώνονται ολόκληρα σχέδια για πάρτυ έκπληξη, δώρα, φάρσες στους φίλους σας, ώστε να κρατάτε ζωντανό το ενδιαφέρον στη σχέση σας. Οι εκπλήξεις μας αναζωογονούν όπως και να το δούμε…
Ασχολείστε με το θάψιμο
Προφανώς δεν το εννοώ κυριολεκτικά. Η ομαδική συνομιλία είναι μεταξύ σας, δε θα μοιραστείτε με κανέναν άλλον αυτά που λέτε γιατί θα σας πάρουν με τις πέτρες. Γιατί; Γιατί θα κράξετε τα 2/3 των ανθρώπων που γνωρίζετε. Ναι, ναι ξέρω δε φταίτε εσείς, φταίνε αυτοί που δίνουν το πάτημα.
Η ομαδική συνομιλία ισοδυναμεί με επίσκεψη σε ψυχολόγο
Η μέρα σου ξεκίνησε άσχημα; Κάτι σου πήγε στραβά; Μπορείς να μοιραστείς τον πόνο σου με πολλά άτομα ταυτόχρονα και να πάρεις κι από μια συμβουλή από τον καθένα. Σίγουρα θα σε βοηθήσει, θα πέσει και κανένα αστειάκι για να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα και θα νιώσεις πολύ καλύτερα. Το σίγουρο είναι πως δε θα νιώθεις μοναξιά σε μια δύσκολη στιγμή, γιατί όλο και κάποιος θα είναι σπίτι το βράδυ του Σαββάτου (εκτός από σένα).
Το συναίσθημα όταν βλέπεις ”αδιάβαστα 325 μηνύματα”
Είναι γεγονός πως δεν θα σερφάρεις στο ίντερνετ 24 ώρες το 24ωρο αν είσαι φυσιολογικός άνθρωπος. Κάποια στιγμή που θα είσαι για αρκετή ώρα εκτός σύνδεσης, οι υπόλοιποι στη συνομιλία θα ανοίξουν κουβεντούλα με αποτέλεσμα όταν μπεις να δεις πως έχεις πάρα πολλά αδιάβαστα μηνύματα και θα πάθεις μια φρίκη. Ε θα ζητήσεις αναγκαστικά κάποιος να προσφερθεί να σου κάνει μια περίληψη περί τίνος πρόκειται όλη η συζήτηση.
Αποκτάς μια ”ταμπέλα”
Αργά ή γρήγορα όλο και κάποιος θα σκεφτεί να δώσει ένα όνομα στη συνομιλία. Θα είναι κάτι αστείο, πιθανόν εύστοχο για το παρεάκι και θα είναι κάτι αποκλειστικά δικό σας, ένας δεσμός θα έλεγα. Μπορεί να πάρει και ο καθένας από ένα ψευδώνυμο, που θα εξυπηρετήσει πολύ την καταχώρηση των επαφών σου στο κινητό.
Δεν χάνεις καμία εξέλιξη της επικαιρότητας
Ο,τι κι αν γίνεται στον κόσμο και μπορεί να σε ενδιαφέρει ίσως να μην έχεις την ικανότητα να το εντοπίσεις κάπου στο διαδίκτυο γιατί τρέχεις όλη μέρα σε δουλειές ρε παιδί μου. Κάποιος όμως από την ομαδική συνομιλία το έχει εντοπίσει και θα εκτελέσει το καθήκον του να στο στείλει επειδή ξέρει ότι θα ήθελες να το δεις. Για να μιλήσουμε και με παραδείγματα, δεν ξέρω αν θα είχα δει τα ”διαμαντάκια” που έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με τις εκλογές στην Αμερική αν δεν έκαναν παρέλαση όλη μέρα στο chat.
Έλειψες από κάποια διάλεξη; It’s ok…
Έχασες κάποιο σημαντικό μάθημα; Κανένα πρόβλημα! Θα βρεθεί ένας καλός άνθρωπος στην συνομιλία ώστε να σε κατατοπίσει με το διάβασμα, αλλά και να σου στείλει καμιά σημείωση και δε θα χρειαστεί να ψάχνεις εδώ κι εκεί ή να στέλνεις email στους καθηγητές.
Δεν χάνεις τις ανακοινώσεις της σχολής
Μιας και λένε πως δυο μυαλά είναι καλύτερα από ένα, είναι βέβαιο ότι αυτό ισχύει. Πολλές φορές τυχαίνει να μην δεις μια ανακοίνωση για ακύρωση κάποιου μαθήματος και να πηγαίνεις άδικα μέχρι τη σχολή. Ακόμη, συχνά στις ανακοινώσεις μπορείς να δεις κάποιες εκδηλώσεις της σχολής σου που ενδεχομένως να σε ενδιαφέρουν. Έτσι λοιπόν αν δεν μπεις μια μέρα στη σελίδα του πανεπιστημίου δεν έγινε κάτι, αφού όλο και κάποιος από τους φίλους σου θα το δει και θα ενημερώσει τους υπόλοιπους.
Κανονίζετε εξόδους
Πραγματικά η ομαδική συνομιλία γλιτώνει πολύτιμο χρόνο από τη ζωή σου να παίρνεις τηλέφωνο 10 άτομα για να κανονίσετε μια έξοδο, γιατί όλοι ξέρουμε πως θα χρειαστεί να πάρεις τον καθένα τουλάχιστον 2-3 φορές για να κανονίσετε μέρος, ώρα, το πότε βολεύεται ο καθένας και δε θες τέτοιο μπελά στο κεφάλι σου.
Όπως καταλάβατε φίλοι, η ομαδική συνομιλία είναι κάτι σωτήριο στις μέρες μας και σε γλιτώνει από το έξοδο να βάζεις συνέχεια κάρτα στο κινητό. Αν δεν το έχεις δοκιμάσει με την παρέα σου καλό είναι να ξεκινήσεις και θα ταυτιστείς σύντομα με όλα τα παραπάνω.