6 βιβλία που αξίζει να διαβάσεις τουλάχιστον μια φορά στην ζωή σου και που θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης σου.
Μερικά βιβλία σε βοηθούν να χαλαρώσεις στην παραλία. Άλλα σε διδάσκουν πάνω σ’ ένα συγκεκριμένο θέμα, είτε αυτό σχετίζεται με την καριέρα σου, είτε με κάποιο χόμπι σου και μόνο γι’ αυτό τον λόγο είναι βιβλία που αξίζει να διαβάσεις.
Κάποια βιβλία, όμως, σου δίνουν πολλά περισσότερα πράγματα και δεν συμβάλλουν μόνο στην διασκέδασή σου. Ανοίγουν τους ορίζοντες σου. Σε οδηγούν σε μέρη, που πότε μπορεί να μην είχες φανταστεί ότι θα βρεθείς και έτσι σε κάνουν να βλέπεις το κόσμο με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο.
Σ’ αυτό το άρθρο θα δεις συγκεντρωμένα 6 βιβλία που αξίζει να διαβάσεις τουλάχιστον μία φορά στην ζωή σου και που θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης σου.
1. Η Τέχνη της Ευτυχίας, Ένας φωτεινός οδηγός ζωής – Δαλάι Λάμα ΧΙV
«Η Τέχνη της Ευτυχίας» είναι ένα βιβλίο, που σου μαθαίνει να περνάς αλώβητος από τα διάφορα εμπόδια που έρχονται στην ζωή σου. Όσο περισσότερο συμβάλλεις θετικά στην ζωή σου τόσο πιο εύκολα κάνεις ενδοσκόπηση φτάνοντας έτσι σε αυτό που είναι πραγματικά για εσένα η ευτυχία.
Όταν γνωρίζεις τι είναι η ευτυχία για εσένα έχεις έναν σκοπό, ένα όραμα το όποιο θες να κατακτήσεις. Όλα αυτά είναι εργαλεία, που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις την ζωή σου.
«Αν μπορείτε υπηρετείτε τους άλλους ανθρώπους, τα άλλα ανθρώπινα όντα. Αν όχι, τουλάχιστον αποφύγετε να τα πληγώσετε. Νομίζω πως αυτή είναι ολόκληρη η βάση της φιλοσοφίας μου.»
2. Εκατό Χρόνια Μοναξιάς – Gabriel García Márquez
Θεωρείται ένα από τα πιο γνωστά μυθιστορήματα όλου του κόσμου. Περιγράφει την τραγική πορεία του συνταγματάρχη Αουρελιάνο Μπουενδία από την ώρα της υπέρτατης προσφοράς, ως την στιγμή της ολοκληρωτικής εκμηδένισης.
Είναι μια επική νουβέλα, που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις την σημασία των φίλων και της οικογένειας.
Παρ’ ότι στο βιβλίο υπάρχει έντονο το στοιχείο του παραμυθιού και του παραλόγου μέσα από τις ιστορίες που αφηγείται βλέπουμε ότι η μοναξιά –ένα θέμα τόσο επίκαιρο- είναι το μόνο πράγμα που επηρεάζει τόσο πολύ την ζωή των ανθρώπων.
3. Το Αυτό – Stephen King
Εκδόθηκε το 1986 έγινε best seller και είναι ακόμα από τα πιο αγαπημένα βιβλία αυτού του είδους. Έχει μεταφερθεί στην τηλεοπτική αλλά και στην μεγάλη οθόνη.
Η ιστορία αφορά μια παρέα παιδιών, που τρομοκρατούνται από ένα πλάσμα που λέγεται “Αυτό”, το οποίο τρέφεται από μικρά παιδιά και όταν ξαναέρχεται στην επιφάνεια τα παιδιά δεν θυμούνται τίποτα.
Στην πραγματικότητα αυτό το βιβλίο ανοίγει ένα διάλογο σχετικό με τα παιδικά τραύματα και τη δύναμη που έχει η μνήμη.
Ταυτόχρονα όμως πραγματεύεται και ένα άλλο σημαντικό θέμα και αυτό είναι το πόσο εύκολα αποκρύπτονται σημαντικά γεγονότα σε μικρές κοινωνίες.
Διάβασε εδώ: 30 αποφθέγματα του Stephen King
4. Το Χρονικό του Χρόνου – Stephen Hawking
Το βιβλίο αναφέρεται σε πάρα πολλά θέματα από το Big Bang μέχρι τις μαύρες τρύπες και πρόκειται σίγουρα για ένα από τα βιβλία που αξίζει να διαβάσεις.
Αν και δεν είναι το πιο εύκολο βιβλίο, για να διαβάσει κανείς περνώντας τα πρώτα κεφάλαια, θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις, ότι τα πάντα έχουν σχέση με το χρόνο και ότι αυτός έχει μια ξεκάθαρη κατεύθυνση.
Ταυτόχρονα διαβάζοντας αυτό το βιβλίο θα νιώσεις, ότι βρίσκεσαι πιο κοντά στο να κατανοήσεις το σύμπαν.
5. Ο Ηγεμόνας – Νικολό Μακιαβέλι
“Ο Ηγεμόνας” είναι ένα πολιτικό δοκίμιο μέσω του οποίου ο Μακιαβέλι προσπάθησε να δημιουργήσει ένα “εγχειρίδιο” προς τους ηγέτες μέσ’ από μια σειρά αποφθεγμάτων.
Πέρα από τις ιστορικές γνώσεις, που θα αποκτήσεις από αυτό το βιβλίο, θα μάθεις πως να διαχειρίζεσαι τους ανθρώπους, αφού ο Μακιαβέλι θεωρεί ότι ένας ηγεμόνας οφείλει να διαχωρίζει την προσωπική του ηθική από την ηθική, που εφαρμόζει προκειμένου να διατηρήσει ένα κράτος ισχυρό στη διεθνή πολιτική σκηνή.
Διάβασε εδώ για ποιους άλλους λόγους πρέπει να διαβάσεις το συγκεκριμένο βιβλίο!
6. Θεία Κωμωδία – Δάντης
Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Γράφτηκε στο διάστημα 1308-1321 και αποτελείται από τρία μέρη: την Κόλαση, το Καθαρτήριο και τον Παράδεισο.
Σε αυτό το αφηγηματικό ποίημα βλέπουμε το ταξίδι του Δάντη στον Άδη με οδηγούς τον Βιργίλιο και την Βεατρίκη. Η “Θεία Κωμωδία” θα μπορούσε να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους.
Ο πιο συνηθισμένος, ωστόσο είναι η επίπονη πορεία του ανθρώπου να υποτάξει όλες τις αμαρτίες και τα πάθη του στο δρόμο της τελειοποιήσεώς του.