Site icon Frapress

Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016: Σεξισμός κι εδώ;

σεξισμός

Σεξισμός μέσω έμμεσων σχολίων που καταδεικνύουν την διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο…

Μία μεγάλη γιορτή, όπως αυτή του αθλητισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016 δε θα μπορούσε να μη φέρει κοντά αθλητές και δημοσιογράφους, γυναίκες και άντρες. Αυτό, συνεπώς, σημαίνει και ότι φαινόμενα ρατσισμού και δη σεξισμού δε θα μπορούσαν να λείπουν εκεί όπου όλα τα φώτα του κόσμου είναι στραμμένα.

Στο νέο βίντεο του AJ+ τίθεται το θέμα του σεξισμού στην κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων. Ενώ οι άντρες δέχονται σχόλια για τη φυσική τους κατάσταση και τη φόρμα τους, οι γυναίκες γίνονται αντικείμενο σχολίων σχετικά με την ηλικία τους, την εμφάνισή τους και την οικογενειακή τους κατάσταση.

Πέντε είναι τα παραδείγματα σεξισμού μέχρι τώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, στα οποία αναφέρεται το βίντεο, και όλα αφορούν στην ενδυμασία των αθλητριών και στους άντρες που βρίσκονται πίσω από την προσπάθειά τους.

Η ομάδα βόλεϋ της Αιγύπτου κρίθηκε περισσότερο για τα ρούχα της, παρά για το ότι υπήρξε η πρώτη γυναικεία ομάδα βόλεϋ της χώρας που κατέβηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο.

Στην ξιφασκία, η κάλυψη που έγινε για την Ibtihaj Muhammad αφορούσε κατά 79% σε αυτά που φορούσε: χιτζάμπ.

Παράλληλα, όταν η Katinka Hosszu, η οποία μέχρι τώρα έχει κερδίσει τρία χρυσά μετάλλια, έσπασε ολυμπιακό ρεκόρ στα 200 μ. μικτό ατομικών γυναικών, άκουσε να αναφέρουν ότι ο άντρας και προπονητής της ήταν ο υπεύθυνος για την επιτυχία της.

Σεξιστικό σχόλιο δέχθηκε και η ομάδα ενόργανης της Αμερικής, αφού ένας ρεπόρτερ είπε ότι έμοιαζαν σαν να βρίσκονται στη μέση ενός εμπορικού κέντρου.

Πέρα από τα σχόλια, όμως, έχει αποδειχθεί ότι αρκετές φορές οι ρεπόρτερ χρησιμοποιούν παιδιάστικη γλώσσα όταν αναφέρονται στις γυναίκες. Αρκεί να το παρατηρήσετε κι εσείς.

Σχόλια

Exit mobile version