Site icon Frapress

Friendzone: Πάθος ή λάθος;

Ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα που ίσως κληθεί να αντιμετωπίσει κάποιος κατά τη διάρκεια της ζωής του, είναι το αν θα επιλέξει να ρισκάρει να ανταλλάξει τη φιλική σχέση με κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, με κάτι παραπάνω.

Τελικά αξίζει να κάνεις το βήμα αυτό; Αξίζει να χαραμίσεις μια βαθιά και δυνατή φιλία, για μια ευκαιρία στον έρωτα; Υπάρχει τρόπος να βγει κάποιος από το friendzone; Σε αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε και θα μοιραστούμε μαζί σας τις σκέψεις μας. Στο συγκεκριμένο άρθρο συμμετέχουν δύο αρθρογράφοι, που ο καθένας εκπροσωπεί το φύλο του, έτσι ώστε να υπάρξει μια σφαιρικότερη παρουσίαση των πραγμάτων. Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που φέρνουν δύο ανθρώπους κοντά. Εμείς, θα εξετάσουμε τον παράγοντα “φιλία”. Θα δούμε δηλαδή, το πώς βλέπει ένας άντρας και το πώς μια γυναίκα μια (φαινομενικά) φιλική σχέση που οικοδομεί με το άλλο φύλο.
Πιο συγκεκριμένα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε και οι δύο στα ακόλουθα ερωτήματα, ο καθένας από τη δική του σκοπιά και εντελώς υποκειμενικά.

Eίναι εύκολο να βάλεις κάποιον στη ζώνη του friendzone; 

Χ. Ρούκος: Πιο εύκολο είναι για μια γυναίκα να βάλει κάποιον στο friendzone παρά για έναν άντρα να πράξει ακριβώς το ίδιο. Εμείς οι άντρες είμαστε περίεργα πλάσματα. Μπορεί να βλέπουμε κάποια ως πολύ καλή μας φίλη και αν τυχόν αλλάξει κάτι μέσα μας να την δούμε κι αλλιώς. Και δεν εννοώ βέβαια πως αυτό είναι κατ’ανάγκην κακό. Τα αισθήματα είναι αισθήματα. Πολλοί προσπαθούν να τα καταπιέσουν και να μην τα αφήσουν να βγουν στην επιφάνεια αλλά λίγοι τελικά τα καταφέρνουν.
E.Τσέλιου: Δεν πιστεύω ότι είναι πιο εύκολο για τις γυναίκες να βάλουν κάποιον άντρα στο friendzone. Θεωρώ πως είναι το ίδιο και για τα δύο φύλα γιατί, όπως και να το κάνουμε, χάνεις πάντα έναν φίλο. Για μένα, αντίθετα με όσα γράφει ο Χ.Ρ από πάνω, δεν είναι εύκολο να το δω αλλιώς. Αν από την αρχή έχω κάποιον ως φίλο, έτσι θα παραμείνει. Δεν είναι ποτέ εύκολο να βάλεις κάποιον στο friendzone. Καταλαβαίνω ότι μπορεί στην αρχή μιας φιλίας να μην υπάρχουν ερωτικά αισθήματα και να δημιουργηθούν στην πορεία. Ίσως. Αλλά και πάλι εδώ μπαίνει ο διαβολάκος των σχέσεων. Το λεγόμενο ‘Timing’.

Θεωρείς ότι η κίνηση για να βγει κάποιος από το friendzone πρέπει να γίνει ή είναι καλύτερο να μην γίνει;

Χ. Ρούκος:  Δεν μου έχει τύχει να το κάνω ποτέ και δεν ξέρω ούτε μπορώ να καταλάβω πως αισθάνεται κάποιος που του συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μετά όμως από αρκετές συζητήσεις με φίλους αλλά και φίλες γύρω από αυτό το θέμα έχω καταλήξει σε μερικά συμπεράσματα:

  1. Κάθε περίπτωση έχει διακριτικά γνωρίσματα που την ξεχωρίζουν από οποιαδήποτε άλλη.
  2. Δεν είναι ποτέ εύκολο όλο αυτό, ούτε για το άτομο που δέχεται το friendzone, ούτε για εκείνο που το προκαλεί.
  3. Κάποιος στο τέλος πάντα θα πληγώνεται.
  4. Οι άντρες έχουμε μεσα μας την έμφυτη επιθυμία να πούμε ένα “γιατί όχι” πιο εύκολα απ’ ότι οι γυναίκες. Και τέλος,
  5.  Ό,τι και να γίνει είτε θετικό είτε αρνητικό η ποιότητα της φιλίας μεταξύ των δύο αυτών ατόμων δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

E.Τσέλιου: Συμφωνώ απόλυτα με τον κύριο Ρούκο από πάνω, με μια διαφορά. Είμαι οπαδός του ρίσκου. Αν δεν ρισκάρεις δεν θα μάθεις ποτέ τι θα μπορούσε να γίνει. Aν δεν γίνει τότε παίρνεις ένα ακριβοπληρωμένο μάθημα για την υπόλοιπη ζωή σου. Δώστε μια ευκαιρία στην τύχη και ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί. Η ρουτίνα πάντα κάνει κακό στις σχέσεις. Πάντα ωστόσο πρέπει να προσέχουμε και τις συνθήκες. Όσο καλύτερα προστατευόμαστε, τόσο λιγότερο πονάμε. Γι’ αυτό το λόγο, αν αποφασίσει κάποιος να κάνει την κίνηση να βγει από τη ζώνη του friendzone, θα πρέπει να ξέρει τα όριά του, αλλά και τα όρια του ανθρώπου που βρίσκεται απέναντί του. Όπως είπε και ο Χ.Ρ, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Υπάρχουν τρόποι να βγει κάποιος από το friendzone;

Χ. Ρούκος: Τρόποι για να βγεις από το friendzone δεν υπάρχουν ή ακόμα και αν υπάρχουν δεν βασίζονται σε σένα. Εσύ έκανες την προσπάθεια σου, εξέφρασες τα αισθήματα σου, πήρες δηλαδή αυτό το μεγάλο ρίσκο αλλά πρέπει να θέλει και ο άλλος. Ένας τρόπος ν’ αποφύγεις μια πιθανή friendzone φάση είναι να καταστήσεις σαφείς όσο πιο νωρίς γίνεται τις προθέσεις σου.
Ε.Τσέλιου: Προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχουν τρόποι να βγει κάποιος από το friendzone. Όταν υπάρχει καθαρά φιλική χροιά στη σχέση μεταξύ δύο ατόμων, πιστεύω ότι για να αλλάξει αυτό πρέπει εκείνος που προσπαθεί να βγει από το friendzone να δώσει στον άλλο να καταλάβει πως εκείνος που ψάχνει να βρει, είναι ακριβώς μπροστά του. Διακριτικά, χωρίς βιαστικές κινήσεις. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει και η υπομονή πάντα βοηθάει, ειδικά σε τέτοιες καταστάσεις.

Αυτές λοιπόν είναι οι σκέψεις δύο διαφορετικών προσωπικοτήτων σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Κάθε περίπτωση, όπως ειπώθηκε και παραπάνω, είναι διαφορετική και χρειάζεται διαφορετικό χειρισμό, παρ’όλα αυτά ελπίζουμε να σας δώσαμε ώθηση, αν όχι να κάνετε κάποια κίνηση, τότε απλά να δείτε τα πράγματα λίγο διαφορετικά!

 

Ευχαριστώ πολύ τον πιο πολυδιάστατο αρθρογράφο του Frapress.gr, Χρήστο Ρούκο, για την συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση!

 

Σχόλια

Exit mobile version