Site icon Frapress

Συνέντευξη με τον ηθοποιό Δημήτρη Τσακάλα!

Σίγουρα πέρα από το ταλέντο του, αξιοσημείωτη είναι η ευγένεια του και η θετική ενέργεια που βγάζει προς τα έξω. Τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε μέσα από το πολύ πετυχημένο σήριαλ του ANT1 «Το Καφέ της Χαράς». Λόγω των συνεχόμενων επαναλήψεων της σειράς σε πολλούς φαντάζει ακόμα ως ο 17χρονος εκείνος μαθητής. Ωστόσο ο ηθοποιός Δημήτρης Τσακάλας μεγάλωσε και παρά τις αυξημένες επαγγελματικές του υποχρεώσεις στην Κύπρο, βρήκε λίγο χρόνο και μου παραχώρησε μια συνέντευξη μέσω Skype για το Frapress.gr!

Αρχικά πες μας λίγα πράγματα για τον εαυτό σου. Πού γεννήθηκες και μεγάλωσες;

Γεννήθηκα στην Αθήνα στο Μαρούσι, ενώ μεγάλωσα στην Αγία Παρασκευή.

Η ηθοποιία πώς προέκυψε στη ζωή σου;

Να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι τον εαυτό μου να σκέφτεται κάτι άλλο. Δεν θυμάμαι να έλεγα ποτέ στους γύρω μου ότι «Ξέρετε εγώ θα γίνω ηθοποιός». Το ένιωθα μέσα μου εξαρχής. Έτσι σπούδασα στην Δραματική σχολή Ίασμος, του Βασίλη Διαμαντόπουλου.

Εκτός από υποκριτική έχεις σπουδάσει και σκηνοθεσία. Υπερισχύει κάτι από τα δυο περισσότερο για σένα;

Ναι μετά τις σπουδές μου στην υποκριτική σπούδασα σκηνοθεσία στο New York College. Η δουλειά μου είναι ηθοποιός. Η σκηνοθεσία ήταν κάτι που έκανα για μένα και ως εκ τούτου είναι και κάτι που θα με βοηθήσει στη δουλειά μου, είναι προέκταση της δουλειάς μου.

Η πρώτη σου τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στο θρυλικό πλέον “Καφέ της Χαράς” στον ρόλο του Μπίλυ. Πως ήταν αυτή η εμπειρία;

Ήταν μαγική εμπειρία. Ήμουν μόλις 18 ετών και ήταν τεράστια τιμή να δουλεύω μαζί με ονόματα που θαύμαζα και αγαπούσα. Σίγουρα υπήρξαν και δυσκολίες στα γυρίσματα ωστόσο είχαμε ένα πολύ καλό κλίμα μεταξύ μας και ήταν μια πολύ αξιοπρεπής δουλειά.

Θεωρείς ότι λείπουν καλές σειρές από την τηλεόραση; Πώς βλέπεις την μυθοπλασία σήμερα;

Τα προηγούμενα χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα τα πράγματα και δεν γίνονταν τόσες σειρές. Σιγά σιγά όμως βλέπω ότι αρχίζουν και γίνονται δουλειές, και καλές μάλιστα. Απλά εμένα προσωπικά στις νέες σειρές μου λείπει ο αυθορμητισμός που είχαν οι παλαιότερες.

 

 

Την τηλεοπτική σεζόν 2013-2014 σε είδαμε σε ρόλο παρουσιαστή στην εκπομπή “Είμαστε εδώ” του ΡΙΚ μαζί με την Φανή Σωκράτους. Πως σου φάνηκε η όλη εμπειρία της παρουσίασης; Θα το ξαναέκανες στο μέλλον; 

Δεν ξέρω αν θα το έκανα πάλι. Ήταν μια δύσκολη εμπειρία για μένα καθώς στην εκπομπή λειτουργούσα με κείμενο σαν Δημήτρης και όχι σαν ρόλος. Δηλαδή δεν υπήρχε η ελευθερία έκφρασης και έπρεπε να ακολουθήσω ένα συγκεκριμένο μοτίβο.

Πέρα από το “Καφέ της Χαράς” έχεις περάσει από αρκετές σειρές ακόμα: Πολυθρόνα για τρεις, Ένας μήνας και κάτι, Σε είδα, Η πολυκατοικία. Ξεχωρίζεις κάποια σειρά από τις παραπάνω και για ποιο λόγο;

Σε βρίσκω ενημερωμένο (γέλια). Μπορεί να φανεί κλισέ αλλά πέρασα πολύ καλά σε όλες τις παραπάνω δουλειές. Στην Πολυθρόνα για τρεις για παράδειγμα ο σκηνοθέτης μας, ο Γιάννης Ξανθόπουλος μας έδινε πολύ μεγάλη ελευθερία στο πως θα παίξουμε. Το ίδιο έκανε και ο αείμνηστος Νίκος Σεργιανόπουλος που είμασταν μαζί στην σειρά αυτή. Την ίδια ελευθερία μας έδινε και ο Βασίλης Θωμόπουλος στην Πολυκατοικία. Για μένα ο Βασίλης Θωμόπουλος είναι σκηνοθέτης-δάσκαλος. Είναι σχολείο πραγματικά.

Ποια είναι η σχέση σου με το θέατρο Δημήτρη;

Το θέατρο το αγαπάω πάρα πολύ. Ωστόσο είμαι της άποψης να παίζω όταν ένα έργο με εκφράζει απόλυτα. Δηλαδή όχι να παίξω σε μια παράσταση μόνο και μόνο για να πω ότι έπαιξα. Στο θέατρο πρέπει να δίνεις το 100% του εαυτού σου καθημερινά και εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω αν το έργο δεν με εξέφραζε.

Το 2012 σε είδαμε στο Κυπριακό μιούζικαλ «Dimentia». Προτιμάς περισσότερο το κλασσικό θέατρο ή το μιούζικαλ;

Αγαπάω πολύ και το μιούζικαλ και το κλασσικό θέατρο. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι. Μου αρέσουν πολύ και τα δυο.

Πρόσφατα έκανες ένα πέρασμα στην νέα σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη “Εθνική Ελλάδος”. Πως σου φαίνεται σαν σειρά;

Τη θεωρώ πολύ καλή δουλειά. Συνδυάζει πολύ ωραία την κωμωδία με το δράμα. Αναφέρεται σε θέματα που συζητάμε καθημερινά με τους φίλους μας, με την οικογένεια μας. Θίγει την σύγχρονη Ελλάδα και τα προβλήματα της αλλά χωρίς διδακτικό χαρακτήρα. Δεν προσπαθεί να επιβάλλει δηλαδή τις απόψεις της η σειρά αυτή. Και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ.

Πιστεύεις ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να ενστερνιστεί τα μηνύματα που περνάει το συγκεκριμένο σήριαλ;

Πιστεύω πως είναι έτοιμη ναι. Όχι όλος ο κόσμος φυσικά καθώς πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν τα λεγόμενα άκρα. Ζούμε στην Ελλάδα του 2015. Ο κόσμος έχει δει πολλά γύρω του και έχει ανάγκη από μια τέτοια σειρά.

Αυτή τη περίοδο σε τι φάση της ζωής σου σε πετυχαίνουμε επαγγελματικά;

Αυτή τη περίοδο ολοκληρώνω τα γυρίσματα για την Κυπριακή σειρά «Το δαχτυλίδι της φωτιάς» στην οποία πρωταγωνιστούν και οι Μέμος Μπεγνής και Αθηνά Οικονομάκου και πολλοί ακόμη ηθοποιοί και μεταδίδεται από το Mega Κύπρου. Ενώ παράλληλα κάνω κάποιες συζητήσεις για δουλειές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη για τον χρόνο σου!

Εγώ σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο!

Σχόλια

Exit mobile version